..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðru þeritte olsanýz bile, olduðunuz yerde kalýrsanýz er geç ezilirsiniz. -Will Rogers
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Muhammed CAN




14 Haziran 2008
Abd Kiminle Nasýl Bir Savaþ Ýstiyor?  
Muhammed CAN
her insan mutlaka bir tarafa gönül baglar!


:BAAJ:
ABD Kiminle Nasýl Bir Savaþ Ýstiyor?



“Ýslam’ýn, zulüm altýndaki mazlum kitleleri mahrum edici zalimce ve sýnýrsýz kapitalizmi kabul etmediði, tersine, bunu kitap ve sünnetle ciddi bir þekilde reddederek sosyal adalete aykýrý bulduðudur.” imam Humeyni
ABD ve Ýsrail ikilisin, Ýran’ýn elde ettiði nükleer baþarýsýndan dolayý kopardýðý fýrtýna ve yaygaralar o denli zihin yorucu oldu ki; kendimizi karþýya bazý sorularý yöneltmeden alamaz olduk.

Buna göre;
1- Sovyetlerin daðýtýlmasýnýn arifesin de Ýran nükleer silahlara hevesli olsaydý, acaba legal/illegal bir þekilde ulaþýp Saddam’a karþý kullanmaz mýydý?

2- Kapitalist ve dünya sömürücülerinin sermaye için insanoðlunun en kutsalýný dahi meta olarak algýladýðý günümüzde, çeþitli silah Tröst’lerinden elde edilemeyecek kadar deðerli bir olgudan uzaklaþmýþ olan nükleer silahlara, büyük meblaðlar ödeyerek küçük çaplýda olsa gerçekten isteyenler elde edemezler mi?

3- El Kaide gibi paravan örgütler de dahi, varlýðý dillendirilen nükleer silahlar, dünyanýn en saygýn siyaset merkezi olan Tahran yönetimine çekici gelmemesinin gerekçesi ne olabilir?

4- Devrim’in akabinde taþýdýðý deðerlerin kendisine yüklediði sorumluluklar arasýnda özellikle Saddam yönetimine 15 ten fazla Avrupa ülkelerinin ikram niteliðinde sunduklarý ve kitlesel katliamlarýn etkili türlerinden silahlarýn baþýnda gelen kimyasal/biyolojik silahlara ulaþmayý acaba Tahran yönetimi de önceliðine alamaz mýydý?

5- Þayet bir milleti nükleer silahlarla kalýcý olarak yenmek gerçekçi bir yaklaþým olsaydý, ABD’nin Japonya ya karþý kullandýðý Atom bombalarý bu halkýn yok olmasýný gerektirmez miydi?

6- Biyolojik varlýðý ile bir milletin toplu yok edilmesi o milletin sahip olduðu deðerlerin ortadan kaldýrýlmasý anlamýna mý gelir?

7- Tarih bize bir milleti savunduðu deðerlerden ötürü zorunlu savaþ kültürü ile yok edilebileceðini sunabilmiþ mi?

Bu tür sorularý arttýrmak mümkün, ancak biz zihinlerdeki bir soruyu, Erdemli insan olmak ve yaratýcýya karþý sorumluluklarýn yerine getirilmesinde öncü konumdaki bilgenin mensuplarý olarak ABD Ýsrail ve diðerlerine yöneltelim.
Acaba ABD, Ýran’a olasý saldýrý ile 1980/88 yýllarý arasýndaki zorunlu dayatýlan savaþ döneminde mi kaldý da bu denli kolay bir savaþ olacaðý sanýlýyor?

Neyin ihracý?
Ýran’ýn Ýslam Devrimi’nin ihraç düþüncesini savunanlara katýlmak zor. Devrim ihraç olduðunu söylemekten öte, diðer milletler devrimin kendi bünyesinde taþýdýðý deðerlerden ötürü ve bu deðerlere olan ihtiyacýndan dolayý devrimi ithal ettiler! Ancak ithallikteki bu ihtiyaç, taliplilerin kendisinin geçmiþ dönemlerde elden çýkmýþ deðerlerine yeniden ulaþma ihtiyacý olarak deðerlendirilmeli.

Soðuk savaþ dönemindeki kontrollü akýmlarýn dahi çeþitli ülkelerdeki etkisi, Onbinlerce gençlerin kendisini feda ve heba etmesine sebebiyet verirken; içselleþen Ýslam inkýlabi deðerleri ile insan kaynaklý ideoloji mensuplarýnýn fedakar’lýklarýný eþit seviyede görmek ne denli doðru yaklaþým olur? Bunu ABD ve Ýsrail ikilisi’nin Ýran’a olasý saldýrýda yaþlý yer kürenin þahit olmayacaðýna kim, hangi gerekçe ile teminat verebilir ki?
Düzenli/düzensiz Hizbullah-i hareketlerin evrenin dört bir bucaðýnda ABD ve Ýsrail varlýklarýna þehadet operasyonlarýnda bulunmayacaðýnýn garantisini kim, nasýl ve ne hakla verebilir ki? Ýmad Mugniye’mizin kanýnýn unutturulamayacaðý bilinmeli deðil mi?

Bir kez daha; Geçmiþteki Fars körfezinde ki serdengeçti mayýnlarýn þimdi dünyanýn dört bir köþesinde kol gezmediðini kim temin edebilir ki? Nitekim müdafaa-i milliye dönemi kapanmýþ ve müdafaa-i diniye çaðýnýn kapýsý açýlmýþ olamaz mý?

Bilim ve teknoloji’nin hemen her þeyi kontrol edebileceðini bir an olsun hayal edelim, ancak; insanoðlu denilen bu muammanýn ruhuna hitap edecek bir teknolojinin icat edilebileceðinin garantisini kim verebilir ki?

Nihayet; Ruh denilen gerçek olgu hiçbir zaman maddeye amade olamayacak ilahi bir hediyedir!
‘‘ …Dosdoðru namazý kýl, maruf olaný emret, munker olandan sakýndýr ve sana isabet
edene karþý sabret. Çünkü bunlar, azmedilmesi gereken (ciddi) iþlerdendir.’’31/17

Muhammed CAN
Frankfurt 07.05.2008



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 5
Gündem Özel - 4 Baþkanlýk Sistemi ve Avrupa Krizi
Rebeze Röportajý - 2
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 3
Emperyalist Ýslamcý Olunabiliyormuþ Demek!
Arap Dünyasýnda Ortaçaðýn Sonu Mu?
Rebeze Röportajý - 1
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 4
Siyasallaþmak mý, Çürümek mi?
Politik Yezid’lik: Suriye Kerbelasý ve Ýbn-i Zubeyr’ler!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz! —2
Algý Sapmasýnda Türk Ýslamcýlarý
Size Ne Oldu?
Türk Aydýnlarýnda Takvimler 1789 Mu?
Özdemir Ýnce Kirene'li mi?
Baþka Gezegenin Aydýnlarý mý?
Zulm'ün ve Köleliðin Rengi Nedir?
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 6
Kerb - U Belamýz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam [Ýnceleme]


Muhammed CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.