..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir ülke baðýmsýz olmadan, baðýmsýzlýk da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Simyaver Timurlenk




19 Mayýs 2008
Pencereler, Kargalar, Kapýlar, Ýlhamlar...  
Ýnsanoðlu Savaþýyor.

Simyaver Timurlenk


Ýnsanoðlunun, zihin dünyasýyla yaratýlageldiði günden beridir aralýksýz olarak yaptýðý muharip savaþlardan elde edilmiþ cephe notlarý niteliðinde bir yazý. Savaþýn galibinin adýný koymak zor. Çünkü bu savaþ sonlandý dediðiniz andan sonrada devam ediyor.


:AHHF:
Biraz önce ilhamlar dayandý kapýma, hiçte dostane deðillerdi. Korku mu dersiniz, muhatap olmamak mý bunun adýna bilmem ama açmadým kapýyý, açmadým mý açamadým mý onuda bilmem. Daha önceleri hep beklerdim ki gelsinler diye ama bu geliþ olmadý, oldurmadý bende ki ben bu durumu. Sanki saniyelerin biriktirdiði dakikalarca, dakikalarýn yýðdýðý saatlerce, saatlerin yol verdiði günlerce beklediðim onlar deðilmiþ gibi.

"Artýk bir karar verdim, bunun arkasýnda durmalýyým ve durmaktan baþka da çarem yok!" derken, piþmanlýk aþýsý yapýlmýþ gibi, histeriye tutuldu vücudum, terledim ve titredim, titredim ve terledim. Kendimden geçtim, gözlerim kapandý. Sonra aydýnlandý gözlerim, karanlýktan daha beter bir aydýnlýða bulandýlar. Karanlýkta görmeye alýþmýþ gözlerim, bu kadar aydýnlýða katlanamayacak durumdaydýlar. Beklemeye koyulmak zorunda olduðumu kabullendim. Karanlýkta görmeye alýþmýþ gözlerin, karanlýktan daha beter bir durumdaki aydýnlýða alýþmasýný beklemeye... Sanki kendimle dalga geçer gibiydim ve bu hiçte iyiye iþaret deðildi.

Derken alýþtý gözlerim, aydýnlýkta görmeye. Rahatlamýþtým artýk. Sonra düþünmeye çalýþtým durumun mukayesesi adýna, çözüm yollarý üretebilmek adýna. Ama yalnýz kalmýþtým zihin dünyamda, yalnýz býrakmýþtým kendimi biraz önce kapýlarý açmayarak, çözümü sadece benliðim bulacaktý kendi seçtiðim bu yalnýzlýkta. Derken pencereme bir Karga kondu. Sanki konduðu yer doðduðu ve öleceði yermiþ gibi duran bir karga. Bilge ve yalnýz bir karga. Kovmaya yeltendim çünkü bu durumdan ancak benliðim sayesinde kurtulacaktým ve kimseye ihtiyacým yoktu. Ama tecrübeye dayalý olduðunu düþündüðüm bir sezgiyle gagasýný cama vurdu. Baþarýlý oldu beni durdurabilmek adýna. Donup kalmýþtým, artýk onun elinde bir kukla gibiydim. Onun, yapraklarýný bilinçsizce ve acemice harcadýðým yaþam defterime yazacaðý satýrlarý beklemeye koyuldum korku içinde. Korktuðum baþýma tokat gibi indi. Baþladý ilk satýrlarýný yazmaya. "Gak!" dedi gözlerimin içine bakarak. Ardýndan bir "Gak!" daha dedi ama diðerinden farklý olarak sað kanadýný kaldýrdý. Þaþýrmýþtým ve kýpýrdýyamýyordum olduðum yerden. Bir Karga'nýn esiri olmuþtum. Derken bu sefer sol kanadýný kaldýrdý ve yine ayný malum ses "Gak!". Onun tarafýnda herþey rutine binmiþti ve hiçbir sýkýntý yoktu, benim tarafýmda ise herþey allak bullak ve kontrol kaybedilmiþti. Bir tarafta kapýnýn açýlmasýný bekleyen ilhamlar, bir tarafta bu karga. Aðlamak üzereydim. Kurtulmalýydým onlardan.

Artýk bir sonraki hamlesinin ne olabileceði hakkýnda düþünürken, o hiçbir þey yapmamaya baþladý. Sanki bir ödül verir gibi, kontrolü bu küçük insancýða vermiþ gibiydi. Artýk iyice kontrolü ele aldýðýmý düþündüðüm anda, kontrolümü sarsamayacak aksine daha da kuvvetlendirecek birþey oldu. Karga iki kanadýný da açmýþ bir vaziyette gerisin geriye tepetaklak düþtü. Ýçimden bir "Ýþte bu! Sonunda kurtuldum!" yükseldi. Rahatlamýþtým. Artýk kendi baþýma kalacak ve içine düþtüðüm bu histeri krizinden kurtulabilmek adýna kendi baþýma savaþacaktým. Karar verdim. Beni saatlerdir tutsak eden ve türlü türlü korkularýn eþiðine getiren bu "Karga"nýn hiçbir zaman bir saniye önceki ýsýsýna ulaþamayacak vücudunu görmek ve içine girmiþ olduðu þu son saniyelerde düþüþten sonra kafasýnýn aldýðý pozisyonun elverdiði yön dýþýnda baþka bir yöne bakamayacak olan gözlerinin içine bakarak yüzümdeki, zaferin getirdiði mutluluðu ve içinde bulunduðum haklý gururu gösterebilmek adýna kapýyý açmaya ve pencerenin önündeki Yaþlý Karga'nýn yanýna gitmeye. Kapýyý açtým ve yanýna gittim. Gözlerinin içine baktým düþündüðüm gibi. Sýrýttým alabildiðince, gururlandým karþýsýnda saygýsýzca. Artýk yoktu karþýmda bir Karga. Canýný biraz önce vermiþti. Ama sanki yüzünde anlam veremediðim bir þekilde benimkine benzer bir sýrýtma kalmýþtý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayatýn Boþluðundan Bahsederiz Çoðu Zaman, Ya Kendi Boþluðumuz...
Yazmak Vakti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tor Pil [Þiir]
Huzrun [Þiir]
Buhar Kaplý Dünya, Damlaya Gebe Buharlar. [Þiir]
Geç Kalmýþ Olacak mýyým? [Þiir]
Kompleksim. [Þiir]
Herþeye Raðmen [Þiir]
"Sevgililer Günü" [Eleþtiri]


Simyaver Timurlenk kimdir?

. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Müzik


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simyaver Timurlenk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.