..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Oluþum Romaný > hayriye kafalý




12 Mayýs 2008
Kavuniçi Kiraz Ýkinci Bölüm  
hayriye kafalý
Gözünü aþaðýda bulunan elektrik tellerindeki kumrulara dikmiþ, otobüslerin, insanlarýn þehrin bu kangren olmuþ damarlarýna doðru yükselen uðultularýný dinliyordu.


:BICI:
Oniki yýl önce

Gülbahar güzel bir genç kýzdý. Güzelliði kadar dik baþlýlýðýyla da nam yapmýþtý mahallede. Annelerin korkulu rüyasýydý oðullarýný baþtan çýkarma ihtimaliyle. Kara kaþ, kara göz, yanýk ten, uzun boy, uzun kirpik, buðulu bir çift göz. Müthiþ hýrslarla kaplýydý içi. Bu yollarý toprak kaplý mahalleden, çatýsý kýrmýzý kiremitlerle kaplý, bahçesinde tavuklarýn olduðu hatta keçilerin otladýðý birbirinin ayný tek katlý evlerden daha fazlasýný hakettiðini düþündü hep.


Zenginlerin evine temizliðe giden annesini hor görüp, kahvede çaycýlýk yapan babasýna hiç bir zaman saygý duymadý. Ýnsanlarla alay edip hor gördüðü için çok dayak yemiþti annesinden.
Kýsa boylu tombul bir kadýndý anasý.Teninin beyazý, gözünün yeþili hiç bulaþmamýþtý kýzýna. Daha çok babasýna benziyordu Gülbahar.

Teni kara, gözü kara, uzun boylu bu adam yýllara yenilmiþ, saçlarý aðarmýþ, yüzü buruþmuþ ve hayata karþý bükülmüþtü. Bir zamanlar dimdik yürürken þimdi omuzlar çökük boynu öne eðik hafif kambur bir þekilde yürüyordu. Saçýyla bir beyazlayan býyýklarýna sigara dumanýndan sarý izler yer etmiþti. Mülayim kendi halinde ezik büzük bir adamdý. Bu eziklik daha da hýrslandýrýyordu Gülbahar'I.
Ýnsanlarýn babasýný aþaðýladýðýný düþünür buna imkan verdiði içinde ondan nefret ederdi. Ýþte bu yüzden eli yüzü benzese de huyu suyu hiç çekmemiþti babasýna. Annesininde bir tek huyunu almýþtý, o da kýzdýðýnda gözünü karartýp kimseyi tanýmaz tavrýydý.

Onaltý yaþýnýn ilkbahar baþlangýcýnda göðün yavaþ yavaþ kýzarýp karanlýða büründüðü, komþu kýzý Ayþe ile kapý önünde çekirdek çitleyip nedensiz kahkahalarýn atýldýðý bir anda gözleri bir çift göze takýldý. Ýyi giyimli, kravatlý bu adamýn burda neiþi var diyerek düþüncelere daldý. Aklýndan geçen bin düþünceden hiç biri ona gülümseyen bu gence gülümsemesine engel olamadý.

O gece uyuyamadý.Üç beþ saniye gördüðü o yüzü aklýnda tutmaya çalýþtý. Kalbinin arzuladýðý bir ruhlada süsledi. Hayal kura kura iç çeke çeke gecenin gündüze el uazatmasýna iki saat kala uykuya daldý.

Gün doðar doðmaz fiþek gibi kalktý yataktan. Sevmediði rutubetten duvarlarýnýn boyasý akan, çanak çömleðin duvardaki tahta raflara asýldýðý, legenlerin tencerelerin bangonun altýnda kumaþ bir perde ardýnda gizlendiði mutfakta güle oynaya kahvaltý sinisini hazýrladý.

Annesiyle babasý yerde döþeðin üzerinde hala uyuyorlardý. Önce yattýðý divanýn üstündeki yorganla çarþafý katladý, sonra da sobanýn içindeki boþ kovayý usulca dýþarý çýkardý. Kovanýn dolusunu getirip sobanýn içine koyarken boþalttýðý gibi sessiz olamadý. Annesi ve babasý uyanýverdi gürültüden. Þaþkýn gözlerle izlediler güler yüzlü kýzlarýnýn döþeði toplayýp siniyi içeri taþýmasýný. Hep beraber oturdular kahvaltý sofrasýna. Sobanýn üzerinde kýzaran ekmeklere kendi elleriyle yað sürüp uzattý onlara. Ne peynirin tatsýzlýðýna söylendi ne de parasýzlýk yüzünden evlerine giremeyen balýn yokluðuna. Gülbahar annesinin pardüsesini getirirken kapýnýn ardýndaki demir askýdan Fatma Haným daha fazla tutamadý kendini
"Allah canýmý alsýn eðer bir haltlar karýþtýrýyorsan duyarým eninde sonunda, kýrarým bütün kemiklerini"

"Aman be size de iyilik yaramýyo" omuzlarýný silkti, kýzar gibi yaptýysada yüzündeki gülümseme ele verdi onu.
"Ben dicemi diyimde"
Fatma haným kapýdan çýkarken kýzýnýn gözünün içine öyle bir baktý ki Gülbahar gözlerini kaçýrmak zorunda kaldý. Babasý Adem Efendi de on dakika sonra çýktý evden. Kýzýnýn davranýþlarýna sorgusuz memnun olan bir yüz ifadesiyle.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn oluþum romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kavuniçi Kiraz Üçüncü Bölüm

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kavuniçi Kiraz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ayrýlmadýk Seninle [Þiir]
Sivri Bir Þeydi Kalbime Batýrdýðýn [Þiir]
Ýçimdeki Sükünet [Þiir]
Tanrýya Anlat [Deneme]


hayriye kafalý kimdir?

yaþadýðým zaman diliminde öðrenmiþ olduðum hayata dostluða kadýnlýða dair herþeyi deðiþtirme umuduyla


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hayriye kafalý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.