..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BÝNNUR EDÝSAN




30 Nisan 2008
Hikâye Yazmak  
BÝNNUR EDÝSAN
Cevabý okur okumaz bakmasýný bilen kadýnýn erkeðin baþýný döndürmesinden çok ...


:BBII:

Ayþe Arman’ýn Haþmet Babaoðlu ile yaptýðý röportajý okuyup gülümsedim.Gülümserken gözlerim doldu nedense…

‘Kadýnlarýn en çok hangi özellikleri baþýnýzý döndürüyor? sorusuna;

- Gözleri... Hiçbir þey gözlerden daha etkili deðildir. Bakmasýný bilen kadýn baþ döndürür. Ama asýl olan þu; biz erkekler her kadýn için kafamýzda bir hikaye yazarýz ve kendi yazdýðýmýz hikayeden etkileniriz.’ diye cevap vermiþ Haþmet Babaoðlu.

Cevabý okur okumaz bakmasýný bilen kadýnýn erkeðin baþýný döndürmesinden çok 'iþin aslý þu' diye belirtilen erkeklerin her kadýn için bir hikaye yazmasýyla ilgilendim.

Ya biz kadýnlarýn yazdýðý hikayeler?

Uzun zaman oldu bir erkek için hikaye yazmayalý…Çünkü; ilk satýrý aþkla yazarken son satýrýn ayrýlýk olduðunu bildiðim hikayeleri yazmaktan uzak duruyorum artýk. Tükenmemek ve tüketmemek adýna…

En son hikayemde, kahramanýn ne son gülüþünü ne hüznünü ne de son sözcüklerini hiç sevmemiþtim mesela.Oysa isteseydi anlamlý sözcüklerle hayat bulabilirdi son satýrlar, belki hüznünü son kez öpebilirdim, belki de o çok sevdiðim gülüþüyle bitebilirdi hikaye... Ýstemedi; inadýna sýradanlaþmayý tercih etti ve ben o sýradan hallerine daha fazla tanýk olmamak adýna sessizce ondan gittim!

Eðer bir gün bir hikaye daha yazarsam; etkilendiðim kafamda yazdýðým hikaye deðil, kalbime hükmeden erkek olmalý. O gün gelene dek hikaye yazmamak dileðiyle…:)


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Halt biþlemiþ
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
10 Mart 2009
Haþmet Babaoðlu halt iþlemiþ. O efendi her kadýn için kafasýnda ayrý bir hikaye yazýyorsa sözüm yok. Bir erkek olarak yýllardýr þu soruyu hep sormuþumdur: Bir erkek ile bir kadýnýn bakýþ açýsý (sevda dahil) farklý mýdýr diye. Sonuç olarak vardýðým nokta þudur: konu aþk ve sevda olunca hiç bir þey fark etmiyor. Her birimiz ayný yürek ve ayný ruh ile seviyoruz. Sevgiler.

:: GÖZLER
Gönderen: GÜVEN GÜZEL / /Türkiye
1 Mayýs 2008
Aslýnda SEVGÝ ve AÞK adýna geliþtirilen ve önceden figürlerin canlandýrarak zaman içerisinde oynandýðý hikayelerde, yaþanan belirli bir süreç sonunda ayrýlýklarýn net bir duruþla yaþanmamasý mümkün olmayan bir gerçek olmakla beraber, son cümlelerinizde olduðu gibi "sýradanlaþmadan" bitmesi en uygun davranýþ modu olarak kabul edilmeli.. Ben þuna inanýyorum, söz ile baþlayan elbet bir gün söz ile biterken arkasýnda bir çok þeyi karanlýk ve ifadesiz býrakýr. Ancak göz ile baþlayanýn göz ile bitmesi her þeyi açýða kavuþturarak bitirir. Dil ile kalp arasýna gerçek olmayan ve yaratýlan yalan hikayeler girerken, gönül ile göz arasýna hiç bir þeyin girmediði kanaatindeyim. Adý ayrýlýkta olsa göz göze gelindiði an, hayatýn her ifadesi, manasý, masumiyeti, entrikasý, acziyeti, hilesi, aldatmasý, teslimiyeti, mecburiyeti ... iþte bütün kavramlar dile dökülür ve akar gelir. Çünkü aðlamanýn sadece gözlere býrakýldýðý GÖZLER ASLA YALAN SÖYLEMEZ.......




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül
Tam da Alýþýyorken
Serin Bir Ankara Gecesi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýþ Yeri Kurallarý!
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Facebook Çýlgýnlýðý
Bir Tatlý Huzur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.