..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Muhammed CAN




19 Mart 2008
Filistinliler Bizi Kurtarsin!  
Muhammed CAN
Korkarým gelecekteki sonumuz böyle olacak!


:AHDC:
Filistin’liler Bizi Kurtarsýn!



’’Her Müslüman bir kova su dökse Ýsrail’i sel alýr’’
Ýmam Humeyni

Eti ve kan’ý Tevhid ile yoðrulan Ammar, Mervan’dan aldýðý darbenin etkisi ile Malik-i Eþter’in yanýna varýnca; Malik þu ’’ Biz yüzsüz bir toplumuz Ammar! Ali daha ne kadar bizi bekleyecek?’’ sözünü tarihe yazdýrmýþtý. Zaman Malik’in ölümsüz sözünü bir kez daha haklý çýkardý.
Ýsrail kendi zevalini görünce gider ayak tüm bölgeyi cehenneme çevirecek bir savaþýn tahriki ile saldýrýyor, ancak bunu baþarsa bile yine de kendi zevalini durduramayacaktýr. Öyle ki; Ýslam Mücahidleri ilahi vaad gereði onlarýn evlerine kadar girerek azgýn Siyonistlerin hak ettikleri cezalarýný, insanlýk camiasýna adeta veba virüsü gibi saldýran Siyonistlerin cezasýný verecek. Bundan þüphe etmiyoruz. Ancak biz müslümanlar olarak kimimiz bir diðerindenden yardým bekleyerek ve bir ilk adýmý karþýnýn atmasýný beklemek adýna yapmamýz gerekeni hep gelecek zamana kaydýrma gibi bir zaafiyatýmýz da var.

Oysa, Ýslam aleminden binlerce mücahidlerin Afganistan da, Irak’ta, Bosna’da Çeçenistan’da kendi inançlarýnýný paylaþtýklarý kardeþlerine tereddütsüz mücadele saflarýna katýlarak, omuz omuza direniþin birlikteliðini sergilerdiler. Direniþ; Filistin olunca acaba neden 50 küsür Ýslami ülkelerden! Filistinli kardeþlerle birlikte mücadele verilmiyor?

Filistin’in Afganistan, Bosna yada Çeçenistan kadar önemi ve deðeri yok mu?
Yada zaten Ýsrail 60 yýldýr katliam ve zulüme alýþtýrmýþ ve yapýlan soykýrýma karþý sessizliðimiz meleke haline mi geldi?

Ya da; mevcut Ýslami ülkelerin yöneticilerinin dolaylý yönlendirmeleri ile mi Agfanistan ve diðer yerlerde mücadele verdikte, yine ayný yönlendirmelerle mi Filistinden mücadeelesinden uzak býrakýlýyoruz?

’’Hasbinallah ve ni’mel vekil’’ derken Ýsrail’in modern silahlarýndan mý çekiniyoruz? Oysa Þehadet kavramý sýnýr ve coðrafyalar üstü bir mekana sahip olgudur.

50’den fazla Ýslam ülkelerinden birkaç bin Mücahid çýkaramayan bir ümmet mi olduk? Ya da; birkaç bin Mücahidler odrusu Ýsraili hallaç pamuðu gibi savurmakta gerçekten mi zorlanýr?
Bunun canlý örneði olan Kahraman Hizbullah’ýn Temmuz 2006 Cihadýný unuttuk mu?

Siyonist zihniyetli Yahudiler dünyanýn neresinde olursa olsun inanç birlikteliðinin yüklediði(kardeþlik) sorumluluk gereði maddi, manevi üstüne düþeni yapmaktan çekinmez iken, Hak yolun, Hak Mücahidleri olduðunu söylediðimiz bizlere ne oluyor ki, birinci kýblesini ve çevresini Mübarek kýlan Allah’ýn emri gereði yaþlýlar, hastalar, zayýf kalmýþlar adýna Ýzzetli eylemlerin menba-ý olan Cihad’tan çekiniyor olduk? Sözün bittiði bir zamandayýz, onurlu Hak eylemlerden baþka yaþantýmýzda ki lekeleri temizleyecek bir davranýþýmýzýn olmadýðý bir zamandayýz. Mü’minler yeryüzünde fýsk ve fücur’un kökünü kazýyýp kurutmakla görevli deðil mi?
Ýyiliði emr, kötülüðü nehy etmekle görevli deðilmiydi ?
Öyle ise, insalýk bünyesindeki kangren olmuþ bir uvuza benzeyen Ýsraili ameliyat operayonu ile bünyenin diðer kalýnýný kurtarýp yaþatmak adýna kesip atýlmalý baþka bir alternatifi kalmamýs! Þayet zaruri olan bu operasyon gerçekleþmezse kangren uvuzun etkisinde kalan vücud için ölüm tehlikesi kaçýnýlmazdýr.

Ýlahi emirler, insanlýðýn bütün dönemlerinde baki kalacak deðerler manzumesini barýndýran Furkan’ýn buyurusu;’’ Hiç þüphesiz Allah, müminlerden cennet karþýlýðýnda canlarýný ve mallarýný satýn almýþtýr.Onlar Allah yolunda savaþýlar, öldürürler ve ölürülürler. Bu allah’ýn Tevrat’ta da Ýncil’de de Kur’an’da da üstlendiði gerçek bir vaattir. Allah’tan daha çok ahdine vefa gösterecek olan kimdir? O halde yaptýðýnýz bu alýþ-veriþten dolayý sevinip müjdeleþiniz. Ýþte büyük kurtuluþ budur.’’ Tevbe/111 Acaba Filistinliler bundan baþka bir þeymi yapýyor ve ümmetten bundan baþka bir þey mi bekliyor?

Filistinde yükselen ’’Ya! Eyyuhel müslimin’’ feryatlarý Arþ-ý A’la’yý titretirken bizlerin; Onur’dan, Ýzzet’ten, Haysiyet ve manevi deðerlerden dem vurmamýz ne denli halis, ne denli ihlas, ne denli sadakat, ne denli samimiyet kokuyor acaba ?

’’Ey iman edenler, iman edin’’ Emr-i ilahi kimleri muhattap alýyor? Ýnanmayanlarý kapsamadýðý açýktýr, öyle ise yeniden inançlarýmýzýn olazsa olmazlarýný tahkik etmemizin zamaný deðil mi? Bu nasýl bir gamsýzlýk, nasýl bir pervasýzlýk, nasýl bir sorumszuluk, nasýl bir vurdum duymazlýk týr? Anlaþýlýr gibi deðil. Bu feryadým, bu iniltim önce kendime. Ne yapacaðýmý bilemez bir duruma düþmüþ gibiyim, ’’Dua’’dan baþka Silahým kalmamýþ, belki diðer kardeþlerimde ayný Silahtan baþka bir þeye sahip deðiller, ancak Ýslamýn tanýnmýþ ’’Kanaat önderler’’i, tanýnmýþ ’’mücadeleci þahsiyetler’’i, ’’tanýnmýþ Alimler’’i, neden bir türlü eylem planlarý hazýrlayýp Ýslam ümmetinin Aziz’lerine sunmuyor? Anlaþýlýr gibi deðil. Ya sadakatsizlik, ya ihanet, ya da Kur’an-i ilhamsýzlýktýr bu. Ki; bu da bizim ne denli imana sahip olduðumuzun ölçüsü olmazmý? Yani ’’Huden lil muttagiyn’’ lere yol gösterici olan Kitabý Mu’bin neden bana ve bize yol göstermiyor!?

Peki Ýslam ümmetinin Nezih evlatlarý Siyonist katillere karþý Cihad etmeyecekse, artýk kime karþý Cihad edecek? Yok sa, (haþa ve kella) Cihad emri bizden sakýtmý oldu?
Dünün Kerbelasýnda olsaydýk acaba hangi safta olurduk? Bunun ýspatýnýn ve imtihanýnýn yeri ve zamaný þimdi ve Filistin deðil mi?

Peygamberi Ekrem’in Harimi olan Kudüs, peygamberlerin vahy üssü olan Kudüs tarihin hiç bir döneminde bu denli kirletilmemiþtir.
Ýlsamýn Þerefli evlatlarý olarak, acaba bizler peygamberden hangi yüzle Þefa’at dileyeceðiz? ’’Namazlarýmýzda ki Kýyam’’ rüknü eðer günlük hayatýmýzda zalimlerin zulmüne karþý bizleri Kýyam’a kaldýrmýyorsa, acaba gerçekten namazlarýmýz sahih mi? Þehid Ahmet Yasin’in , Rantisi’nin ve diðerlerinin Ahd’ine vefa göstermemiz böylemi olacaktý?

Gerçek Kerbela’ya giden yol Kudüs’ten geçer, bugünün Kerbela’sýný göremeyen gözler, idrak edemeyen bellekler, geçmiþteki Kerbala’yý nasýl anlayabilir? Buna þaþmamak elde deðil. Kýnasýn Bir-leþ-miþ milletler ve bizde yatýþalým, öyle mi?

Ey! Ýslam Alemi’nin Huseyn için sinesini dövenleri, Asya’dan, Afrika’ya Afrika’dan, Avrupa’ya, bugün Filistin’de katledilen Hüseyin’lerimiz için neden Ýsrail’in katillerini …? Sine dövmenin mesajý, içeriði, anlamý bu deðil mi acaba?

Biz yüzsüz bir ümmetiz! zaman; ’’Her Müslüman bir kova su dökse Ýsrail’i sel alýr’’ sözünü bir kez daha haklý çýkardý. Zira Günün Ali’si hala bekliyor!
Filistin’in, Lübnan’ýn Serdengeçti Mücahid’lerinin bize Hürriyet ve Azadeliði getirmesi için hep bereber Dua’ya duralým ha ne dersiniz? Ümmetin Ýzzet ve istiklal’i tekrar yakalayacagý günün özlemi ile.

Muhammed CAN
Frankfurt 02.03.2008
mcan313@yahoo.de



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor
Zulm'ün ve Köleliðin Rengi Nedir?
Aforizmalar
Bir Matem‘in Ardýndan Tarihe Not Düþmek
Bir Milletin Þeref Simgesi Bölüþülürken
Butto'nun Misafirperverliði!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 5
Gündem Özel - 4 Baþkanlýk Sistemi ve Avrupa Krizi
Rebeze Röportajý - 2
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz! —2
Algý Sapmasýnda Türk Ýslamcýlarý
Size Ne Oldu?
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 3
Emperyalist Ýslamcý Olunabiliyormuþ Demek!
Türk Aydýnlarýnda Takvimler 1789 Mu?
Özdemir Ýnce Kirene'li mi?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam [Ýnceleme]


Muhammed CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.