..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




16 Mart 2008
Ey Düþ'üne Düþtüðüm  
Ýsmail Sarýgene
Hangi þehrin sorularýna cevap aramaktasýn þu saatlerde ? Hangi düþ'ün ortasýna düþtü adýna münhasýr yedi harfin ? Kalk ve doðrul.Kör bir sabahýn buðulu camýna yazýlýp sana sorulan sorunun cevabýný hatýrla. Diril kuyularýndan..Þiirlerine býrak saçlarýný, cevabýna sal sorularý..Azýnlýk düþen kefenini yýrt, at üzerinden. Çalýþtýðýn yerlerden çýkmasa da hayat defterin, sen inandýðýn kadar sevecek ve sevileceksin..Örtme peçeni, yumma gözlerini..Daðýt saçlarýný, ne de toplayaný ben olacaðým..Doðrul þüphelerden, vesvese dehlizlerinden..Sokul imlasýz cümlelerime..Sesinin týnýsý býrak kapýmýn kulak ardýna..Tut ellerimden, sev beni en güzel yerimden. Uðraþma alfabeyle,süslü olmasýn boþver.. En sade haliyle öpüver kirpiklerimi / dirilsin içimdeki yedi harf, bir kelimeden ibaret ismin..


:CFIA:
" Hayatýma anlam katan yedi harften oluþan en deðerli kelime, "

Uyan zenân masalýndan uyan.Ýçimde cam kenarý özlemlerim yürürken Eskiþehir'e sen bana binlerce balon al. Hem de her renkten birer tane..Secdegahýma düþen yarým uykulu sesimi sen doðrult ve sonra içimdeki tüm gurbet kuþlarýný sal gözlerime.Kursaðýma býrakýlmýþ uykulardan kaldýr beni. Sal beni bir umut boþluðu kaldýrýmlara. Sonra da dünden kalma ayakkabýlarýn yönünü bana çevirip yürü can'a, yürü bana. Gittiðim yer, sana ters istikamette olsa da, varýþým sanadýr..Biliyorum vardýðým yerde beni sen bekliyor olacaksýn. Hadi gülümse bana, cam kenarý özlemlerin kanadýðý yerden..Sarýl bana içimdeki can'ýmdan. Sonra da sabah bana aldýðýn tüm balonlarý sal gökyüzüne..Sal ki, Elif/imiz tutsun ellerimizden..Sonra da aldýðýn cikolota kutularýný aç, daðýtalým teker teker kücücük cocuklara.Avuçlarýnda kalan cikolata kaðýtlarýndan gemiler yapalým sevgi limanýna sonra da dudaklarýnýn kenarýna sirayet etmiþ sevinçleri, beyaz bir mendile silip bir gülüþ býrakalým yanaklarýna..Bil ki, gülüþlerini yaralarýndan tanýdýðýmýz her cocuk, bizim geleceðimiz. Bize býrakýlan her gülüþ, Elif'e ulaþtýralacak en büyük emanetimiz. Ey sevgili, hadi uyan.Bu sabah beni sen karþýla masalýmdan..Sonra da cam kenarý bakýþlarýmdan Elif/miz ile sen uðurla beni...

Ey düþ'üne düþtüðüm,

Hangi þehrin sorularýna cevap aramaktasýn þu saatlerde ? Hangi düþ'ün ortasýna düþtü adýna münhasýr yedi harfin ? Kalk ve doðrul.Kör bir sabahýn buðulu camýna yazýlýp sana sorulan sorunun cevabýný hatýrla. Diril kuyularýndan..Þiirlerine býrak saçlarýný, cevabýna sal sorularý..Azýnlýk düþen kefenini yýrt, at üzerinden. Çalýþtýðýn yerlerden çýkmasa da hayat defterin, sen inandýðýn kadar sevecek ve sevileceksin bunu unutmayasýn..Örtme peçeni, yumma gözlerini..Daðýt saçlarýný, toplayaný ben olacaðým çünki..Doðrul þüphelerden, vesvese dehlizlerinden..Sokul imlasýz cümlelerime..Sesinin týnýsý býrakyürek kapýmýn kulak ardýna..Tut ellerimden, sev beni en güzel yerimden. Uðraþma alfabeyle,süslü olmasýn boþver.. En sade haliyle öpüver kirpiklerimi / dirilsin içimdeki yedi harf, bir kelimeden ibaret ismin..

Unutma !

Kuþandýðýn cesedi ancak kendine inandýrabilirsin. Yüzünde birikmiþ çiziklerin coðunluðuna kanýp umutsuzluðun " azgýnlýðýna tahakküm ettirtme. Eðme baþýný. Susturma içindeki suretini. Unutma, her suret aslý'nda vücut bulacaktýr. Dirinme uzaklýðýma, siyahýný çabalama diþlerinle en tuzsuz yamama yapmayý Unutma, sen aslýna yani bana bir gün kavuþacaksýn. Alfabeyi diz çöktürüp ale'nen olmasa da, adýnýn yedi harfiyle susacaðým sana..

Uyutma !

Ýçimdeki yarý uykulu sesimi uyutma..Sana akan her bir harf hayat olmuþken dudaklarýmda, avutma sancýlarýmý..Kanayým olduðum yere / sýzayým öylece..Dile gelmese de yüreðim bari en tuzlu halimle anlatayým sendeki beni..Haydi uyutma içimdeki cocuðu, bize okunan masallara benzemesin kavuþmamýz. Yaþananlar, bir düþ'ten ibaret olsaydý eðer çoktan düþerdi düþ'ümüz Elif/imiz elinden..Kýrýldý camdan kalelerimiz..Kaybolurdu mavi bilyelerim..Hadi toparlama saçlarýný, sal omuzlarýna..Sal ki uyumadýðým her gece, kulaðýna masallarýmý anlatayým...

Kapatma !

Ardýna kadar arala yürek kapýný..Kapatma yüreðinin önsözünü..Daha yeni söktüm harflerini, daha hecelemedim yedi harfi..Kapatma kendine olan inancý..Ýnanmak, baþarýnýn yarýsýdýr..Yürüdüðün her yol banadýr, koþma terlemesin gülüþlerin..Ýnandýðýn herþey sana hayattýr, yorma zihnini solmasýn Elif kokan filizlerin..

Satýrlarýma son verirken, unutma bu dünyada inandýðýn kadar yaþarsýn sevgili..Bak ben dizlerimin önüne çöktüm bir deniz kýyýsýnda.Gökyüzüne açýlmýþ avuçlarým, sýrtýma vuran rüzgar/ eksiklerime kavuþma garýndayým..Elimde biletim, sizi beklemekteyim..Bir elinde Elif olmalý bir elinde hayat miktarý umut..

Ve biz " bize " kavuþtuðumuzda masal bitmeli..
Bir gül saðnaðý baþlamalý sonra..
Harf harf...
Sonra deniz bizi içine çekmeli..
Sonra da dua'ya duran dizlerimin izi silinmeli..

.............

Unutma, her masalýn sonu vardýr..
Her hayat gibi..
Lakin unutma,
Bizdeki bu hayat,
Elif'teki bu umut varoldukça
Gökyüzüne býrakýlan her renkli balon Elif/imiz'e ulaþacaktýr..
Sakýn sen içindeki umutta kaybolma..
Yaþadýðýn kadar deðil,
Ýnandýðýn var et beni..

Ey renkli balonlarýn düþ'üne düþtüðüm en güzel düþ,

Elifimize renkli balonlar almayý unutma.

16 / 03 / 2008 22 55

Ýsmail Sarýgene

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: <VEFASIZ ESKÝÞEHÝR>
Gönderen: fatmanur özpýnar / Konya/Türk ve Caicos Adalarý
21 Mart 2008
ESKÝÞEHÝR yurdumun güzel þehri, ESKÝÞEHÝR belki de vefasýzlýðýn simgesi, ESKÝÞEHÝR içimde ki buruk sýzý.Yazýlarýnýz o kadar güzelki kiminde acý, kiminde duygu, kiminde aþk ama beni en çok etkileyen yazýnýz iþte bu satýrlarýn ilk hecesi belki de ESKÝÞEHÝR o kadar çok duygulandým ki ama yine de yazmaya devam edin olur mu çünki; yazýlarýnýz tek kelimeyle mükemmel.EYVALLAH yreði güzel abim...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.