..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Toplumcu > ramazan yavuz




5 Mart 2008
Doðu ile Batý  
ramazan yavuz

:ACDH:
DOÐU ÝLE BATI

Bugün 6 Þubat 2008 günlerden de Salý, her sabah olduðu gibi iþe gitmek için erkenden kalktým kahvaltýmý yaparken de sabah haberlerini izlemeye baþladým. Bir televizyon kanalýnda çýkan habere o kadar üzüldüm ki, her þey aþýrý derecede abartýlý þekildeydi. Haberin yeri Van ili Derebaþý köyü. Bir haber muhabiri eline kamerasýný almýþ gitmiþ oraya kar nedeniyle beþ günden beri elektriði ve suyu kesilmiþ bu köydeki vatandaþlarýn maðduriyetini haber yapmýþ. Habere sözüm yok, halk beþ günden beri kesilmiþ durumda olan elektriðini kendi imkânlarýyla tamir etmeye çalýþýyorlar ve de kesilen sularýnýn çaresini arýyorlar. Buraya kadar güzel sorun yok. Lakin haber öyle kýþkýrtýcý bir halde anlatýlýyor ki, kötü olan yönü bu iþte. Zaten günümüzde bölücü faaliyetler ve doðu batý çatýþmasý varken böyle oldukça abartýlmýþ ve kýþkýrtýcý bir haberi gerçekten kýnýyorum.

Bütün ülke kara esir düþmüþken, milyonlarca köy yolu kapalý iken ve bütün vatanda bu olumsuzluklar yaþanýrken birde doðu batý diye kýþkýrtýcý haber halký hep düþündürür. Ýki köy halký eline bir aðaç direk almýþ elektrik tamiri yaparken yada iki vatandaþ ellerinde kazma kürek su tamiri yaparken bunu özellikle doðuda arayýp bulup haber yaparsanýz diyecek bir þey bulamam. Sadece içim buruk þekilde tebrik ederim kanal ve kanalýn muhabiri derim. Bizim köy Samsuna sadece 25 km uzaklýkta ve geçen yýllarda bu yýlkýndan çok daha hafif bir kar felaketinde 45 gün elektrik alamadýk o zaman nerdeydi senin bu muhabirlik aþkýn. Orada su kesilmiþ yoðun kýþ þartlarýndan, biz Samsuna sadece 25 km uzak mesafedeyiz bizde hiç su yok ya nerede muhabirlik aþkýn. Biz kendi imkânlarýmýzla topraktan çýkardýðýmýz yer altý sularýný içiyoruz. Ýþin kötü tarafý bizim oralar tarým alaný olduðu için topraða atýlan gübreler ve tüm zirai ilaçlar içtiðimiz suyla vücudumuza giriyor. Sularýmýza defalarca içilemez raporu aldýðýmýz halde henüz içme suyuna kavuþamadýk. Doðudaki 40 yaþýndaki kiþi futbol maçý oynarken ben artýk içtiðim sular yüzünden yama týrmanamýyorum. Burada hayat 40 yaþýnda bitiyor nerede senin muhabirlik aþkýn.

Samsun ili Tekkeköy ilçesine baðlý Güzelyurt Köyü, Samsuna 25 km uzaklýkta. Burada bir ilköðretim okulu var. 1,2,3,4,5,6,7 ve 8 tüm bu sýnýflarda toplam 50-60 öðrenci ve baþlarýnda da sadece 3-4 öðretmen birleþik eðitim veriyorlar ve bu okuldan mezun olan öðrenci okuma yazmayý maalesef askerde öðreniyor, aradaki fark nedir sorarým o muhabire. Tüm yurt kara esir düþmüþken, hatta sen oraya çýkmýþ çekim yapýyorsun be salak muhabir ulaþýlamayan binlerce köy var ya onlarýn yaþadýklarý bile malum kaç ölü var belli deðil. Durmuþun elini kolunu sallaya sallaya kýþ turizmine çýkarcasýna haber yapmýþýn kanalda yayýnlamýþ. Haber oldukça kötü ve komik, eðer gerçekleri bir bütün içinde görmeden haber yaparsanýz o halký kýþkýrtýrsýnýz ve orada yaþayan gençler gençliðin verdiði coþkuyla bu devlet bizi görmüyor diyerek eline silahý alýr terör örgütüne katýlmak için daða çýkar ve sana kurþun sýkar. Eðer gerçek bir basýn mensubuysan bunu yapmaya hakkýn yok tüm vataný bir bütün olarak göz önüne alýnýz ve o duruma göre daha akýllýca haberler yapýnýz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýnlar Günü

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özlenen Aþk
Umutsuz Aþk
Doðduðum Ev
Cumhuriyet Çocuðu
Yaþam
Sende Yaþadým
Bilinmez Yol
Uyanþ
Yalnýzlýk
Þehit Adaylarý


ramazan yavuz kimdir?

yaþanan her gün geride býraktýklarýmýz ve gelecek hayallerinden ibarettir,ve bunlar ancak sanatla dile gelir,

Etkilendiði Yazarlar:
hertür yazardan etkilenirim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ramazan yavuz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.