..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir dünya yurttaþýyým. -Sokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Mahmut Demir




23 Þubat 2008
Aþka Uyanmak  
Mahmut Demir
Saçlarýn deðiyordu galiba omuzlarýna, üzerinde çiçekli bir elbise vardý, hiçbir kadýna yakýþmazdý senin üzerinde olmasaydý. Bir elin yumruk olmuþ yanaðýndaydý, diðer elin kucaðýnda, gözlerin vardý rengi gelmiyor aklýma, o kadar güzeldi ki eritiyor beni hala hatýrlamaya çalýþtýkça.


:BEAF:
Bugün ayýn 13 ü, sabahýn tam da körü. Þimdi yalnýzlýk zamaný, haydý güzelim haydý. Sanki þarký gibi hüzünlü, kadife bir ses söylerse bir o kadar hoþ, bir o kadar farklý. Þimdi alnýmýn aký, süt beyazý, doðruluk tacý, bir kýþ sabahý. Üþümekse üþütüyor insaný, kalkýp camý açtým, bir sigara yaktým ki yanýyor insanýn baðrý, ateþ ateþe düþmüþ, alev aleve deðmiþ, söndürmek ne kelime kimse incinmemiþ dahi. Þimdi hazan zamaný, haydý güzelim haydý. Bir düþ kadar içten, bir düþ kadar düþ, sakýncalý bir gülün dikeni, gül ki zamanýn harikasý. Uykusuz keçen 50 saatin ardýndan, kim bir saat sonra bir rüya ile uyansa, ayný derdi çeker galiba. Tekrar uyumak mý ne mümkün, þimdi sabahýn dördü, tamda körü, içimdeki ateþ ise ýsýtýyor dört bir yaný. Yer penceremin önü, pencerem açýk olsa da titremiyor vücudumun hiçbir yaný. Bir kýþ sabahý, yazmalýyým artýk, bu gördüðüm ikinci rüya, içten içe dayanamýyorum artýk. Seni sana anlatamadan içimdeki sen çýkýnca karþýma, hesap soruyorsun rüyalarýmda dayanamýyorum uyandýðýmda. Þimdi haykýrmak zamaný, haydi güzelim haydý. Saat sabahýn dört buçuðu, gönlümün en huysuz duruþu, kelimeleri yitirmiþim þimdi, titremeyiþimin olsa gerek nedeni, kaným uyuþturuyor bedenimi, gözlerin gitmiyor silüetinle karþýmdan, gelde çýk çýkabilirsen iþin içinden.

Ýþin aslý bir rüya ile baþladý geçenlerde. Rüyamda sen vardýn elbette. Bir mum yanýyordu sehpanýn üstünde, sehpa tam önümüzde. Bir kanepede oturuyorduk, loþ bir oda ki hatýrlayamýyorum þimdi ne var ne yok. Sadece bir mum vardý sehpanýn üstünde ve senle ben loþ bir odada, sen tam karþýmda, sessizce duruyordun öylece. Saçlarýn deðiyordu galiba omuzlarýna, üzerinde çiçekli bir elbise vardý, hiçbir kadýna yakýþmazdý senin üzerinde olmasaydý. Bir elin yumruk olmuþ yanaðýndaydý, diðer elin kucaðýnda, gözlerin vardý rengi gelmiyor aklýma, o kadar güzeldi ki eritiyor beni hala hatýrlamaya çalýþtýkça. Bir elinle aldýn saçlarýný attýn kulaðýnýn ardýna ki o anda açýldý boynun, ilk defa farkettim boynunun o kadar güzel olduðunu. Her halinle o kadar muhteþemdin ki, deðiþtirdin güzel bir kadýn imajýný aklýmda. Ah o bakýþýn varya, hala eritiyor beni, hatýrlamaya çalýþtýkça. Ve konuþmaya baþladýn sonra, huriydin sanmýþtým, meleðe dönüþtün o anda. Sesinin týnýsý ilk duyduðum ki kadar hoþ, iþin aslý hoþ olmayan bir yanýný aramak boþ. Nasýlsýn dedin hafif bir tebessüm yanaklarýnda, o gül dudaklarýndan dökülen ilk sözcükler sersemletti beni daha da fazla. Ýlk defa halimden yüzde yüz hoþnutum dedim. Sanki yakalýyordum dudaklarýndan dökülen her sözü ve yazýyordum hafýzama, þimdi hafýzamda kalan ne varsa silinmiþ gibi uyanýnca. O kadar þey konuþtuk ki senle, hiçbir rüyam bu kadar uzun olmamýþtý herhalde. Bir an için durduk, ve beni seviyor musun dedin, seni sevdiðimi biliyorsun dedim, yüzünde biraz kýzgýn, biraz küskün bir ifade ile tekrar sordun, beni seviyor musun? Susmuþtum. Neden bana sevdiðini söylemiyorsun dedin, sende sustun. Ve uyandým ki kurtulamadým hala etkisinden. Þimdi sevmek zamaný, haydý meleðim haydý. Saat sabahýn 6 sý, güzelliðinin en doruk noktasý, ben senin aynan olduðumdan beri, çekiyorum güzelliðinin ýstýrabýný.

Bugün ikinci kez girdin rüyama, beni sevdiðini söyle dedin bana, ellerimi aldýn ellerinin arasýna ki tatmadým böylesi bir sýcaklýk hiçbir kadýnda. Sen dünyalar güzelisin ama nasýl söylerim seni sevdiðimi sana, gerçi sen soktun seni sevmeyi aklýma, seni seviyorum desem þimdi sana, ya beni terkedersen sonra. Yarýn ayýn 14 ü, sen gördüðüm en güzel ayýn 14 üsün oysa. Yeliz’in bir þarkýsýsýn þimdi benim için. Oldu olacak söyle, aklým fikrim yalnýz yalnýz sende, seni ilk gördüðüm gün varya uyku girmedi gözlerime. Kimsin nesin bilmeden, daha önce seni görmeden, nasýl oldu bilmiyorum, gitmiyorsun gözlerimden. Oldu olacak söyle, aklým fikrim yalnýz yalnýz sende, seni ilk gördüðüm gün varya uyku girmedi gözlerime. Bir ümit ver gözlerime, aþkla dolu sözlerime, duymak istediðim senden, yalnýz o iki kelime. Bu ne bir sevda masalý, ne bir aþkýn karþýlýðý, biliyorum bu sadece bir rüya, uyanýnca da devam eden bir rüya. Olsa olsa bir rüya masalý, tadý damaðýmda kalacak olan, yediðim en güzel tatlý. Þimdi ise ayrýlýk vakti, ayrýlamam senden gayrý. Ýçime iþledin benim, bu aþktan sevgiden ayrý. Bu iki kiþinin deðil sýrrý, bu sadece olsun senin sýrrýn, zaten sen benim halihazýrda, ilelebet bir sýrrýmsýn. Ýstediðim senden duymak deðil þarkýdaki gibi o iki kelime, sen bana söyledin rüyamda, istediðim benle konuþtukça uyandýrma beni o rüyadan. Þimdi sabahýn yedisi, güzelliðinin arttýkça artýyor daha bir büyüsü, biraz olsun rahatladým, hesabý kitabý yapmaya, kalmamýþtý zaten mecalim. Büyüsü vardý belki bozdum, ki büyüye de inanmazdým, sýnýrlarýný sen koydun, ben sana umarsýz kalamadým, rüyamdaki seni sen de görsen, emin ol ki umarsýz kalamazdýn. Bu ne aþk, ne bir sevda, bu bir rüya sadece uyandýrma. Deðiþen hiçbir þey olamaz hayatlarýmýzda, bir rüya görüp ferahlarsýn ya, bu da öyle birþey benim hayatýmda, aslýný bu hayata býraktým, sen benim hayalim oldun, hayal halini gerçeðine, belki de deðiþ tokuþ yaptým. Sen benim rüyama girdin, bundan sen sorumlu deðilsin, bende sen istersen rüyana geleyim, istemezsen de baþým üstünde bir taçsýn. Sana söz vermiþtim, seni sevdiðimi söyleyecektim, þimdi sözümü tutuyorum, seni çok seviyorum.

Yarýn ayýn 14’ü, sevgililer günün kutlu olsun, ben artýk senin için hayaletim, buda sana sevgililer günü hediyem olsun. Ben çok gül gördüm, sen en güzel gülden daha güzelsin, sana olan sevgim hiç bitmeyecek, gülümse sevdiceðim güller yanýnda solsun. Seninle tanýþtýðým günü hatýrlamýyorum, seninle yýllardýr sanki tanýþýyorum, sende bir týlsým var þimdi daha iyi anladým, dilerim güzelliðini benim gibi herkes anlasýn. Kilometrelerce uzaktan seni sevdiðimi söyledim, mesafeler hiç kýsalmayacak bilsem de, dünyadaki en güzel kadýn sensin. Seni çok seviyorum, sevgililer günün kutlu olsun.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýk Sonrasý
Sol Yanýn Acýyor Mu Senin de Anne
Yýldýzlar da Üþürdü, Farkettik Biz...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidiyorum
Evlilik Teklifi
Yaþama Dair

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Felsefi Açýlýmlarým, Yalnýz Baþlýklar... [Bilimsel]


Mahmut Demir kimdir?

Ýstanbul sende kaldým, oysa çok yer dolaþtým, hayata atýlmaya, yine kollarýnda karar kýldým.

Etkilendiði Yazarlar:
Kant gibi körüm ben.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mahmut Demir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.