..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Cumhuriyet fikir serbestliði taraftarýdýr. Samimi ve meþru olmak þartýyla her fikre saygý duyarýz. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Hiþyar Arýkan




22 Þubat 2008
Uzak Hayallerden Yakýn Mesafeye  
Hiþyar Arýkan
Yaðmurlu gecelerde baþladým; olmayan sevgiliyi hayal etmeye. Dört duvar arasýnda, sonsuz ufuklarý taradým geceler boyu. Ýþte o vakitler anlamaya ve hissetmeye baþladým o marazi duyguyu. Küçük odamýn, basma desenli perdeleri en yakýn þahidim oldular


:BEJJ:
Yaðmurlu gecelerde baþladým; olmayan sevgiliyi hayal etmeye. Dört duvar arasýnda, sonsuz ufuklarý taradým geceler boyu. Ýþte o vakitler anlamaya ve hissetmeye baþladým o marazi duyguyu. Küçük odamýn, basma desenli perdeleri en yakýn þahidim oldular.
Olmayan sevgilinin hayali, gözlerimin önünde uçuþuyor; yoðunlaþtýkça, yokluðunun acýsý daha da perçinleniyordu. Yaðmur damlalarý cama vurdukça, sevgilinin nefesini burnumda hissediyordum. Duvarlarým boþtu ve hayal dünyamý duvarlarýma yansýtacak ortam ve cesarete sahip deðildim. Masamýn üzeri, üniversiteye hazýrlýk dergileriyle doluydu. Beynimde ve yüreðimde çözülmeyi bekleyen yýðýnla duygu ve düþünce dururken, masamda da çözülmeyi bekleyen sayýsýz sýnav testleri bekliyordu. Masam, hayallerim kadar daðýnýktý. Masamdaki tek düzen, okuduðum romanlarýn diziliþiydi.
Odamda kitaplarýmý dizmek için kitaplýk ya da herhangi bir raf olmadýðýndan, en yeni ya da en sevdiðim kitaplarý masamýn üzerinde üst üste dizmiþtim. Eskimiþ ya da daha az önem verdiðim kitaplarý da duvar dibine, düzgün bir þekilde istiflemiþtim.
Daha on sekiz yaþýndaydým ve henüz hiçbir sevgiliye dokunmamýþ ve hiçbir kadýnýn gözünün içine bakmamýþtým. Ama hayallerim, ufkun sýnýrlarýný çoktan aþmýþ ve iþi fantastik kýyýlara yanaþacak dereceye getirmiþti. Oysa, fantezilerde bile günah iþlemeye zorlanýyordu saflýðým. En melûn hayalim, sevgilinin saçlarýný okþamaktý. Cinsellik hayallerim sýradan kadýnlara karþý fütûrsuz olduðu halde, sevgiliye bir türlü dokunamýyordum.
Düz, siyah ve uzun saçlýydý hayal ettiðim sevgili ve bir adý yoktu. Hiçbir ismi yakýþtýramýyordum nedense ona. Sevgiliye bir isim vermeyerek hayallerimin ucunu açýk býrakýyordum bir çeþit. Farkýnda olmadan sevgiliye yaptýðým en büyük hinlikti bu. Sevgilinin hayalini bir çeþit koruma refleksiydi bu belki de.
Roman karakterleriyle dostluklar kurdum zamanla. Onlarla dertleþtim. Kimisini çok sevdim. Kimisine de çok kýzdým. Ama hiçbirini silip atmadým hayatýmdan. Yüreðimde bir yerlerde hep sakladým onlarý.
Ayýþýðý yüzü, altýn saçlarý ve zümrüt yeþili gözleriyle unutulabilir mi “ Nataþa ”. “ Piyer” i de unutmadým hiç. O benim sevgili dostumdu. “ Kurt Seyit” in yaþadýklarýna çok üzülmüþtüm. Daha sonra birçok dostumla onun acýlarýný paylaþtým. Ýstanbul’ a gelip Beyoðlu’ nun izbe bir sokaðýna sýðýndýðýnda ona elimi uzatmak isterdim. Ya “ Raskolnikov”. Üç kuruþ için iþlemek zorunda kaldýðý cinayeti ve düþtüðü durumu düþündükçe nasýl da üzülmüþtüm. “Nehludov” u tanýyýnca; zenginlerin de merhamet ve yardým duygularýna sahip olabileceðini sevgiyle farketmiþtim. “ Madam de Renal” ve “ Julien” , bana, aþkýn sýnýr tanýmazlýðýný ve her aþkýn bir bedel ödemek zorunda olduðunu göstermiþlerdi. Ah! “ Kenan ile Günsel”. Acýsýz ve bedelsiz bir aþkýn olamayacaðýný bütün çýplaklýðýyla anlatýyordu yaþam öyküleri. Ruhsuz “ Lukaþka” bile bugün bana sevimli geliyor geriye baktýðýmda. Ve daha nice roman kahramanlarý…





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþamalý [Þiir]
Eylül Bakýþý [Þiir]
Ben O Deðilim [Þiir]
Dipsiz Kuyu [Þiir]
Annem Olsaydý Elimden Tutardý (3) [Roman]
Annem Olsaydý Elimden Tutardý (2) [Roman]
Annem Olsaydý Elimden Tutardý (1 ) [Roman]
Kanser Hastalarýna Tavsiyeler [Deneme]
Üç Soysuz [Deneme]
Ýki Toplumsal Yara [Deneme]


Hiþyar Arýkan kimdir?

Yýllardýr düþündüklerime þekil vermektir arzum. Baþarabilir miyim bilmiyorum ama buna kararlý olduðumu biliyorum. Hiç bir iz býrakmadan bu dünyadan çekip gitmek ne kadar acý bir þey. Ýz býrakanlarýn izini sürmektir niyetim.

Etkilendiði Yazarlar:
Ýrvin Yalom, Amin Maalouf, Ahmet Altan, Cezmi Ersöz, Ýhsan Oktay Anar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hiþyar Arýkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.