..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > kerem yüce




12 Þubat 2008
Ölümün Getirdiði Mektup  
kerem yüce
Bir sabah iþe gitmek üzere çýktým evden ve gözgöze geldim kapýnýn önünde postacýyla bir mektup uzattý hasretimi azad ettim o an beyaz zarfýn þahitliðinde.Titriyordu ellerim;üstünde adýný görünce tuzlu damlalar yakmaya baþlamýþtý yanaklarýmý ve süzüldü zarfýn üstüne,heyecanla hemen açtým zarfý.Nasýl da bilmiþti gözyaþlarým düþeceði yeri çünkü ölüm gelmiþti bir mektupla,heyecanla açtýðým kendi mezarýmdý oysa.


:BDFI:
Bir mektup bekliyordum,býkmadan usanmadan yazdýðým onca mektup karþýlýðýnda tek kelimelik bir mektup.Oysa ne çok zarf almýþtým ne çok kalem;bitmek tükenmek bilmeyen bir sevdayý yazabilmek için.Sayfalar dolusu yazmýþtým,tam on iki sayfaya sýðdýrmýþtým adýný onikinci mektubumda.Her gözgöze geldiðimde býyýk altýndan gülüyordu posta kutusu.Yüzüncü mektuptan sonra kesmiþtim umudumu,anlýyordum artýk beni unuttuðunu,umursamadan geçiyordum posta kutusunun yanýndan hýzlý adýmlarla.Buðulu camlarýn ardýndan geceyle yüzleþip derin ahlarýn gölgesinde iç çekiyordum gizli gizli.
Bir sabah iþe gitmek üzere çýktým evden ve gözgöze geldim kapýnýn önünde postacýyla bir mektup uzattý hasretimi azad ettim o an beyaz zarfýn þahitliðinde.Titriyordu ellerim;üstünde adýný görünce tuzlu damlalar yakmaya baþlamýþtý yanaklarýmý ve süzüldü zarfýn üstüne,heyecanla hemen açtým zarfý.Nasýl da bilmiþti gözyaþlarým düþeceði yeri çünkü ölüm gelmiþti bir mektupla,heyecanla açtýðým kendi mezarýmdý oysa.Çöküp kalmýþtým merdiven basamaklarýna,tek bir kart çýkmýþtý zarftan yüz mektup karþýlýðýnda.Adýnýn yanýnda tanýmadýðým bir isim ve ortak bir dilek:''Bu mutlu günümüzde sizleri de aramýzda görmekten mutluluk duyarýz''.Yavaþ yavaþ düþerken baþým,gözlerim bu dileðin altýndaki tarihe takýlýyordu on iki þubatla baþlayýp devam eden o tarihe.Ne kadar hazin bir sondu benim için.Seni ilk tanýdýðým ve bizim için ölümsüz olan bir günde beyazlar giyinip yürüyorduk tüm sevdiklerimizin içinde.Tek farkýmýz sen el bense omuzlar üstünde yol alýyordum kalabalýðýn gölgesinde.Üzerinde gelinliðinle attýðýn her adýmda,kefenimin içinde taþýnýyordum sevdiklerim tarafýndan adým adým mezarýma.Sana takýlar takýlýrken,bana kürek kürek toprak takýlýyordu.
Yarým kalan sigaramýn dumanýnda son bir mektup yazdým sana;o cok beklediðim bir türlü gelmeyen tek kelimelik mektubun aynýsýndan ama ne adresi ne de pulu yoktu bu mektubun.Çünkü bu mektup on iki þubatta doðup on iki þubatta can veren sevdanýn elvedayla baþlayýp üç noktayla son bulan tek kelimelik vasiyetiydi...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ressamýn Tualindeymiþ Sevdiklerim
Turuncu Bir Sonbahar

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstasyon Hikayeleri
Yaralandýðýný Zanneden Avcý
Çok Erken Gittin Yüreðimden
Adýný Firar Koydum,istanbul Ýse Senin Yanýnda...
Bir Hayallik Boþluk Yok
Avuntudur Bu Yazý Tüm Sevenlere
Aslýnda Hep Ayrýydýk
Seni Sevdiðime de Piþman Olmak Ýstiyorum Sevgili
Yeni Bir Dille Merhaba
Ben Bir Aðlasam Kaybederdi Deniz Rengini

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saðýr Duvarlarýmsýn [Þiir]
Dört Harften Bakardým Sana [Þiir]
Deniz Olsun Tüm Sevdiklerimin Adý [Þiir]
Gölgen Gezinmekte Hala Ýçimde [Þiir]
Kendi Celladým Oluyorum Seni Düþündükçe [Þiir]
Ayrýlýk Tüm Ýstasyonlarý Tek Tek Dolaþmýþ [Þiir]
Güneþ Olup Dokunma Perdelerime [Þiir]
Bir Güneþ Yürümekte [Þiir]
Saf Tutuyordu Oda [Þiir]
Fýrýncý Çocuk [Þiir]


kerem yüce kimdir?

Yazmak,düþünmek gibidir;kaðýdý kaleme deðdirmen yeterlidir bazen ve akýp gider harfler bir gölün üstünde giden sýralý kuðular gibi. Gözünü açtýðýnda okyanuslara açýlmýþ,türlü balýklarýn bahçesine misafir olmuþtur o kuðular. . . Ama öyle bir an gelir ki;kýpýrdamaz kalem,bileðini sýkýca tutar sanki bir el. . . Bir yazarýn týkanmasý hiçbir þeye benzemez. Týkanan lavaboyu açarsýn,logarýn altýna yetiþir vidanjörler,trafikte yardýma koþar emniyet þeridi,fakat yazarla kelimelerin arasýndaki o duvar kalkmadýkça bitmez týkanýklar. Bir çocuðun topunun dikenli tellerle çevrili bahçeye kaçmasý gibi. Tek sorun zamanýn akýþýný beklerken fýrtýnanýn dalgalarý harekete geçirebilme ihtimalidir. Ýnatla beklenir o tellerin etrafýnda,aþýlmaya çalýþýlmaz duvarlar. Bilmektedir yazar uygun bir zamanýn olduðunu ve o zamanda bahçenin sahibinin çýkýp geleceðini. Çünkü kendi özgürlüðüne kavuþurken baþka özgürlükleri yok etmek üzerine kurulu deðildir yazarýn felsefesi. . . Ve doðru zamaný yakaladýðýnda baþlar fýrtýna,sörf tahtasýnýn üstündeymiþ gibi dans edilir dalgalarla,çözülür beyindeki zincirler,kanat çýrpar en beyaz kuþlar saçlarýnýn üstünde. Böyledir yazmak bir yazar için;ekmek gibi,su gibi vazgeçilmez, havadaki gizli kelimeleri nefesle çekmek gibi ciðerlerine. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi ERSÖZ,Nazým Hikmet RAN,Can YÜCEL,Ümit Yaþar OÐUZCAN,Edip CANSEVER,Özdemir ASAF,Ahmed ARÝF,Cemal SÜREYYA


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kerem yüce, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.