..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > rukiye zehra tekin




22 Ocak 2008
Çocuk Kalabilmek  
rukiye zehra tekin
çocukluðunuza yada imrendiðiniz anlarýnýza döneceðiniz bir öykü umarým okumaktan keyif alýrsýnýz...


:BCCG:



Çocuk olabilmek, çocuk kalabilmek… Kaçýnýz çocuk kalabildi bu Dünya’da? Ýçinizde bir yerde bastýrmaya çalýþtýðýnýz çocuksu düþleriniz, saklamaya çalýþtýðýnýz çocuksu davranýþlar, çocuksu gülüþler, çocuksu þakalar var mý?
Çocuk olabilmek, Dünya’nýn tasasýný gamýný bir yana býrakýp hatta bunlar için üzülmeyi bile býrakýp çocuk olabilmek, çocuklar gibi kahkahalar atabilmek, hoplamak, zýplamak… ßß


Evet, çocuk olabilmek, çocuk kalabilmek diyoruz da nedir bunlar? Bunu kýsa bir hikaye ile açýklamaya çalýþacaðým. “güneþli ve güzel bir ilkbahar sabahýnda afacan bir çocuk annesinin elinden tutmuþ, yaramazlýk yapmaya çalýþarak yürüyorlarmýþ. Bizim afacan bir türlü annesinin elinden kurtulup da muzurluk yapamamýþ.ufaklýk baþlamýþ kendince þarký söylemeye;

“Güzel Güneþim
Caným Güneþim
Koca Güneþim
Güzel Güneþim…”


Birden bir rüzgar çýkmýþ. Bütün heybeti ve ihtiþamýyla çocuða gülücükler saçan Güneþ’i kara kara bulutlar ardýna saklamýþ.güneþ hemen telaþlanmýþ. ”Þimdi çocuk bana þarký söylerken kayboldum diye üzülecek “ diye düþünüp hemen bulutlar arsýndan çocuða ulaþmak için çabalamaya baþlamýþ. Küçük bir aralýk bulmuþ ve hemen oradan çocuða bakmýþ. Bir de ne görsün çocuk neþesinden hiçbir þey kaybetmeden hala bir þeyler mýrýldanýyor. Güneþ buna çok þaþýrmýþ. Kulak kabartmýþ söylediklerine çocuðun ve :

“Caným Bulutlar
Kara Bulutlar
Koca Bulutlar
Güzel Bulutlar….”þeklinde þarký söylediðini iþitmiþ.


Ýþte çocukluk budur ortam ve þartlar deðiþse bile eðlenebileceðimiz yeni þeyler bulabilmemiz, canlýlýðýmýzý koruyabilmemiz içimizden geldiði gibi katýla katýla gülebilmemiz…. Çocuk kaldýðýmýzýn göstergesidir.


Pencerenin kenarýna oturup yaðmurun yaðýþýný seyreden çocuk; dýþarýda ayakkabýlarýný çýkarýp yalýn ayak sokakta dolaþmayý düþler yetiþkinler üstüme çamur sýçrayacak sýkýntýsýyla yürürken. Çocuklar yaðmur damlalarý yere çarparken o damlaya gýpta ile bakar ve bazen deli gibi alkýþlar. Ve yine çocuklar yaðmur damlalarýnýn cama çarptýktan sonra aþaðýya sallana sallana, dans ederek iniþine kahkahayla güler anneleri yeni sildikleri camlarý kirlendiði için sinirlenirken…


Çocukluk gökkuþaðýnýn altýndan geçince cinsiyet deðiþtireceðine, gökkuþaðýnýn çýkýþýný bulunca koca bir küp altýn bulacaðýna inanmaktýr.
Çocukluk arkadaþlarýnýzla aldýðýnýz çikolatayý saklayýp herkes yedikten sonra nispet yaparak imrendirmek için yemektir. Baþkasýný ne diyeceðini düþünmeden eþek þakasý yapabilmektir çocukluk. Kocaman oldum artýk demeden annenizi gördüðünüzde ona koþmak, ona sýký sýký sarýlmak ve belki kucaðýna oturmaya çabalamak çocukluðun alasýdýr. Çocukluk sevdiðini þapur þupur öpüp ardýndan sýrýtmaktýr yada öpene kadar yanýnda dolaþmaktýr.


Çocukluk yolda gördüðünüz küçük su birikintilerine atlayýp etrafa su sýçratmaktýr. Çocukluk bazen minik bir yalan bazen bir yüz kýzarmasýdýr, bazen sebepsiz aðlama, bazen de otuz iki diþini göstererek sýrýtmadýr…
Aslýnda her insanýn bir tarafý çocuktur fakat bazýlarýmýz bu masum çocuðu derinlerde izbe bir yerde kapkaranlýk bir mahzene kapatýp taþtan kapýlarý kapayýp bir sürüde kilit vuruyorlar üzerine. Ýçindeki çocuðu saklamayan insanlar ne mutlu onlara, kendilerine çýlgýn ve deli denmesine raðmen kimseyi takmadan içinden geldiði gibi olanlar hayattan tat alabiliyorlar ve daima pozitif kalabiliyorlar.


Çocukluk diye saydýðým ve daha sayamadýðým bir çok özellikten en az birini veya bir kaçýný yada çoðunu taþýyorsanýz sizleri tebrik ediyorum sizde çocuk kalanlardan yada kalmaya çalýþanlardansýnýz.


ARAMIZA HOÞ GELDÝNÝZ…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Teþekkürün Böylesi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muammalar
Çilekeþ Günlük

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevdim... [Deneme]
Heplikteki Hiçlik [Deneme]
Ýç Döküþ [Deneme]
Ölümle Yaþam Arasýnda [Deneme]
Þehri Ýstanbul [Deneme]


rukiye zehra tekin kimdir?

yzdýðým þeyler çok basit gözükebilir ama hayatta bir çoklarýmýzýn ihmal ettiði þeyler. . . basit bir dillede olsa bunlarý okuyucuya hatýlatmaktýr öncelikli amacým. . bunu yapabilirsem ne mutlu bana. aslýnda o zman yazdýklarým hayat bulur. o zaman canýmdan çok sevdiðim insana babama ithaf edebilirim hepsini. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
sadýk yalsýzuçanlar,nazan bekiroðlu,georges perec,amin maalof


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © rukiye zehra tekin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.