..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BANU MERMÝ




16 Ocak 2008
Anne Ablam  
BANU MERMÝ
"Sizce acý ne ? Sevgilinizden ayrýlmak mý ? Yaralanmak mý ? En sevdiðiniz eþyanýzý kaybetmek mi yoksa ? Hangisi ? Tesellisi olmayan tek acý Allah 'a gidiþ . Gidenin kýymetini gitmeden bilmek ve bundan çýkarttýðýn dersi sen gidene dek unutmamak , insan olmanýn erdemi ."


:BHIE:
Küçücük bir þiþkinlikle baþladý maceramýz. Hastane koridorlarýnda devam etti sonra. Samsun , Ankara, Ýzmir derken ; baþladýðýmýz yerde yitirdik herþeyimizi , seni.
Kader de , yazgý de , ne dersen de . Gideceðin belliydi ama gidiþin tüketti hepimizi. Neden seni buldu diye sorgulamýyorum . Çünkü sende sorgulamadýn hiç . Öyle emindinki gideceðinden , kabullenmiþtin ve hatta dillendirmiþdin. Sadece düþünüyor insan daha çok erkendi diye . Sonra bir ses ; sýrasý , yaþý yok bu iþin diyor . Evet doðru , yok gerçekten .
Sadece dayanýyor insan. Ne garip ki dayanabiliyor . Hayat devam ediyor hep ayný olmasada. Bir yanýn eksik kalýyor . Her yaptýðýnda bir tatsýzlýk . Doydum sanýyorsun ne yediðini anlamadan . Gülüþün dudaklarýnda yarým . Tek aðlayýþýn mükemmel hani yýrtarcasýna üzerini yada kurutana kadar göz pýnarlarýndaki yaþlarý .
Ne mutlu bana ki ömrümün otuzbeþ senesini seninle geçirebildim ablam . Her anýnda yanýnda olabildim zevkle , yorulmadan , gocunmadan . Sen giderken ben elini tutuyordum . Sen gittin ellerim boþ , hayatým anlamsýz kaldý . Tek benim mi ? Ardýnda býraktýðýn bir aile var , senin ailen . Üzerine titrediðin , laf dedirtmediðin , hep koruyup kolladýðýn ailen . Ve hepimizden daha yýlgýn ama daha metanetli bir çocuk , senin oðlun .
Ne teselli edebilirki bizi ? Ne dindirebilir bu acýyý ? Sadece seni koyduklarý o sandýðýn içinde , yüzündeki huzuru görmek belki . Hiçbir yerinin artýk aðrýmadýðýný bilmek belki . Tanýdýðýn , tanýmadýðýn herkesin sen giderken sana ettiði dualarla ruhunun rahat olduðu belki . Peki ya seni bir daha hiç göremeyecek olmak , sesini duyamayacak olmak . O ceylan gözlerine bakamamak , sen diye soðuk bir mermere sarýlmak . Allahým ne tarifsiz bir acý bu .
Gaflet içinde yaþýyoruz biz aptal insanlar . Hayat burada sanýyoruz . Çalýþalým , kazanalým , yolumuza
çýkaný ezip geçelim , gün bu gündür sanýyoruz . Ýçimizde birþey kalmasýn , doyalým dünyaya istiyoruz .
Hangi dünya , hangi hayat ? Asýl hayat ikiyüz metrekarelik evlerde , markalý mobilyalara oturmak ,
hep bir telaþ ve hýrsla debelenmek deðil iþte . Asýl hayat iki metrelik bir çukurda , beyaz bir çarþafla baþlýyor . Ýþte sen þimdi o asýl hayatýnýn içindesin ablam . Öyle kolay gittinki , öyle huzurluydunki demekki yeni hayatýnda mutlusun diyorum þimdi kendime .
Ne olursa gidene olur diyorlar . Gidenin dünya nimetlerinden yoksun kaldýðýný düþünerek diyorlar
bunu . Asýl kalanlarýn yoksunluðu ne olacak ? Hem bu sahte dünyada zor sýnavlardan geçmeye çalýþacaðýz hemde senden yoksun , sana hasret yaþamaksa yaþayacaðýz . Birgün gelecek yanýnda olacaðýz . O günü dileyerek yaþlanacýðým ablam .
Artýk nehirler tersine akýyor , denizler tuzsuz . Güneþ batýdan doðuyor ve sabahlar geceyarýsý . Biliyorum kýzýyorsun bana ama elimden ne gelir . Elimi attýðým her yerde sen , sesin kulaklarýmda . Yüzün kazýlý gözlerime ve yarým seninle o çukurun dibinde .
Güler yüzlüm , gül dudaklým , papatyam , anne ablam ; sensizlik bir boþlukda ipsiz asýlý kalmak , dipdiriyken çürümek , varlýklýyken dilenmek ve herþeyin baþlangýcý bir bitiþ , yaþadýðým hayat ölümün mecaz kardeþi . Bende senin kardeþinim , senin kadar güçlü , senin kadar kararlý ve inatçý .
Yani sen varmýþsýn gibi devam edecek hayatým .
Baþýmda taç , gönlümde sevgi , ruhumda iyi niyet , ömrümce hasretim olacaksýn . Hep olduðun gibi kalacaksýn . Birgün adýnla yeniden varolacaksýn . Yeni sen hiç tanýmadýðý eski seni sevgiyle sayacak , örnek alýp yaþayacak . Bu da benim sana verdiðim sözüm olsun ablam .
Þimdi nurdan elbisen üzerinde , cennet denilen o güzel bahçede gönlünce rahat ol . Ýþte o tablodaki
yerini aldýn artýk . Gelenin olacak yine biliyorsun . Her kalanda bir keder , her gelende bir kavuþma
mutluluðu olacaksýn .
Hasretin içimde hiç sönmeyen bir volkan , sevgin her dakika büyüyen bir aðaç ve acýn kanýmý emen , ruhumu yiyen dev bir kurt olacak gelenlerden olana dek bende .
Biliyorum ; görünen þekildir yok olup giden . Mana alemidir ölümsüz olan . Özümüzün gerçek manasý sensin , görünmesende bizde varolan . Benim benzersiz ve ölümsüz anne ablam .



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaþadýklarýmdan Öðrendiðim Bir Þey Var...
Sevgi
Ýstiyorsan…
Hiçim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ne Uyumak Ne Solmak [Þiir]
Can Nedir Bilir misin? [Þiir]
Adam... [Þiir]
Aslýnda [Þiir]


BANU MERMÝ kimdir?

Elime bir kalem alýrým ve boþ bir kaðýt. Onlar öylesine dost öylesine kardeþtirki ayrýlamazlar. Birbirlerine dokunduklarý an kelimeler dans eder zevkle. Þans tanýrlar bana, dost dünyalarýnýn kardeþi olayým diye. Ben bana verilen bu þansý, içimdeki ve çevremdeki yaþanmýþlýðý, içtenliði, seviyi ve hiddeti tüm tarafsýzlýðýmla onlara, bazen düzyazý bazen de mýsralarla aktararak deðerlendiriyorum. Yazmayý Seviyorum. . . . . . . . . . . . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ruhuma deðen her þair ve yazarý okurum. Ama bir an durup içime yada kafamý az kaldýrýp çevreme baktýðýmda herþey etkilenilecek ve yazýlacak bir deðerdir bana göre.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BANU MERMÝ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.