..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Pek çok doktorun yardýmý ile ölüyorum. -Büyük Ýskender
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler > Ali Gündüz




12 Ocak 2008
Edebiyat Dünyasý  
kitap tanýtým

Ali Gündüz


PAZAR GÜNÜ Anayurt gazetesinde yayýnlanan EDEBÝYAT DÜNYASI YAZISI


:BBGG:
Pazar günü Anayurt Gazetesinde yayýnlanacak olan köþe yazýsý:


      EDEBÝYAT DÜNYASI
Ali GÜNDÜZ
gunduzkitabevi@gmail.com


     
ANAYURT GAZETESÝ – GÜNDÜZ YAYINEVÝ
3. EDEBÝYAT ÖDÜL TÖRENÝ MUHTEÞEMDÝ     
     Anayurt Gazetesi ve Gündüz Kitabevi tarafýndan yapýlan 3. Edebiyat ödül töreni tek kelime ile muhteþemdi. Þiir dinletisine katýlan 100’e yakýn þair ve yazarýn yanýnda, 300’ün üzerinde dinleyici, toplam 400’ün üzerinde katýlým vardý. Yenimahalle Belediye Baþkaný ve Gümüþhane Belediye Baþkan vekili, törenin sonuna kadar bekleme inceliðini gösterip, memnuniyetlerini bildirdiler. Yerel gazete, radyo ve TV’lerin yanýnda Star Gazetesi Cuma günü, Baþkent TV pazar günü ana haberde 15 dakika, GÝMSA TV Pazartesi günü bir saate yakýn programýnda duyurdu. Anayurt Gazetesi salý günü renkli bir sayfa ayýrdý. Ýnternet siteleri, günlerce bu olayý konuþtu. Bunlar sadece benim bildiklerim.
Bu muhteþem günü çekemeyenler, Anayurt gazetesi ve Gündüz Yayýnevi iþbirliðini bozmak isteyenler devreye girdiler. Hiçbir hizmet üretmeyip, yapýlan hizmetlerde hata arayanlar, her zaman çýkýyor maalesef. Þimdiye kadar yapýlanlara sessiz kalmamýz, mütevazý olmamýzdan ve “Güneþ balçýkla sývanmaz” ilkesine inandýðýmýzdandýr. Ödül alanlarýn listesini 3 ay önce gazetemizde duyurduk, 3 yýldýr ne gazetemize, ne de yayýnevine bir tek itiraz dilekçesi bile gelmemiþtir. Ön elemeyi daha önceden ilan ettik, Jürimize ulaþan tek bir þikayet söz konusu deðildir. Gazetemiz sahibi sayýn Naci Alan, bunun en büyük þahididir. Büyük ödül alanlarýn içinde bir tek Gündüz Yayýnevi þairi ve yazarý yok. 2005 yýlýnda yýlýn þairleri Dr. Ýsa Kayacan ve Mustafa Ceylan, 2006 yýlýnda Abdurrahim Karakoç ve Güzide Taranoðlu, 2007 yýlýnda Sabit Ýnce, Osman Oktay, Ýsmail Kara ve Aysel Al seçilmiþ. Hepsi de yýlýn þairleri olmayý hak etmiþ usta þairlerdir. Gündüz Yayýnevi, bu isimlerden hiçbirinin kitabýný çýkarmamýþ. Seçilen belediye baþkanlarý da farklý partilerden. Belki de Anayurt gazetesini destekleyen Gündüz Yayýnevi þair ve yazarlarýna haksýzlýk yaparak, büyük ödülleri vermedik. Haftanýn þairlerini seçerken de ayný hassasiyeti gösteriyoruz. Biz, Anayurt Gazetesini alan yazar, þair ve okurun hizmetindeyiz. Çünkü Anayurt gazetesini alanlar, bize müracaat ediyor.
Ödül alanlarýn listesi ve tören resimleri www.gunduzkitabevi.com.tr sitesinde yayýnlanýyor. Tören cd.sini çoðaltýp, Gündüz Yayýnevi aracýlýðý ile size ulaþtýracaðýz. Salý günü edebiyat ödül haberinin yer aldýðý Anayurt Gazetesini de göndereceðiz. Gündüz yayýnevinin tek bir amacý vardýr; Anayurt gazetesini, yazar ve þairleri tanýtmaktýr. Yaptýðý hizmetlerden ötürü hiçbir kuruluþtan sponsorluk ücreti almadan, sadece hizmet için yapmaktadýr. Gündüz Yayýnevi, sýradan bir yayýnevi deðildir. 2 dergisi, 3 þubesi ve 400’e yakýn dev yazar ve þair kadrosu olan bir yayýnevidir. 4.Ödül daha kapsamlý olacaðýndan, sanat ödülü de vereceðiz. 4. Sanat ve Edebiyat Ödülü adý altýnda yeni törende buluþmak üzere.

HÜSEYÝN YURDABAK HAKKA YÜRÜDÜ
     Þairlerin aðabeyisi Hüseyin Yurdabak, çarþamba günü akþam vefat etti. Ankara Kalesi þiir toplantýlarý ve çýkardýðý antoloji kitaplarý ile þairlerin tanýnmasýnda çok yardýmcý oluyordu. Yazdýðý kýsa dörtlükler, veciz sözler gibiydi. Perþembe günü ikindi namazýndan sonra, þairlerle onu uðurladýk. Bana hep kýzardý. ” Niye kalede yayýnevinin tanýtýmýný yapmýyorsun” diye. Kendi de kitap ve antoloji çýkardýðý için, ben fazla etkin olmazdým. Ýþte o, böyle güzel bir yürekti. Seni unutmayacaðýz Hüseyin abi. Bir ustamýzý daha yüreðimize gömdük.

ÇUKUROVA TÜRKÜ VE ÞÝÝR ÞÖLENÝ
Çukurova Gençlik Derneði Yönetim Kurulu adýna Baþkan Muhammed Karadað, Türkü ve Þiir Þöleni yapacaklarýný duyurdu. Mansur Ekmekçi sunuyor. Sanatçý ve þairler:Özkan Çakýr, Aþýk Subhani, Aþýk Nezir Kaya, Aþýk Mansuri, Aþýk Yýlmaz Tarý, Aþýk Yemini, Aþýk Fýndýklý, Aþýk Ali Anbarcý, Bekir Daðsever, Kýymet Taylý, Münevver Düver, Osman Erkan, Halise Tekbaþ, Baki Yýldýrým, Aþýk Yarani, Aþýk Borani, Halk oyunlarý, sürpriz sanatçýlar ve sýnýrsýz eðlence.Tarih: 13 Ocak 2007 pazar günü saat: 18.00’deYer: Yüreðir evlendirme dairesi. tel: 0535. 669 77 80
     
EDEBÝYAT DÜNYASINDAN KISA HABERLER
Ankara’da bir dergi daha sessiz sedasýz yayýn hayatýna atýldý. Ortanca dergisinin sahibi Emir Osmanoðlu, yazý iþleri müdürü Ýbrahim Engin. Erol Ertemel’in hatýrasýna çýkarýlmýþ bu sayý.Mehmet Nuri parmaksýz, Mehmet Nacar, Zeki Çalar, Hasan Hüseyin Anmak ve Hüseyin Özbay gibi tanýdýk dostlarým da þiirleri ile yer almýþlar. Þiire aðýrlýk vermiþ Ortanca dergisi. Edebiyat dünyasýna hoþ geldin.
Yaþar Türkmen, Yahya Akbulut, Duygu Tunç Yontucu, Ýmran Can, Zafer Gürayça, Veli Asan ve Ýlkay Coþkun da Gündüz Yayýnevinin dev yazar ve þair kadrosuna katýldý.
Neriman Zevkliler’in Göynük ve Tarihçesi kitabý Gündüz yayýnlarýndan yeni çýktý. 112 sayfa renkli kitabý okuduðunuzda artýk Antalya Kemer’’den sonra Göynük beldesine de uðrayacaksýnýz. Göynük belediye baþkanýna teþekkür ederiz. Belediyelerle iþbirliðimiz devam edecektir.
Adana Emniyet Müdür yardýmcýsý ve þair Hasan Hüseyin Anmak’ýn 3 þiir kitabý 15-20 Ocak 2008 tarihleri arasýnda Adana’da Tüyap Kitap fuarýnda okurla buluþacaktýr. Kitabýn geliri Þehit Aileleri derneðine baðýþlanýyor..
     Gündüz Yayýnevi, 308.Kitabýnýn ardýndan, kitap fuarlarýna katýlmaya baþladý. Gündüz yayýnevi þair ve yazarlarý, fuarda kitaplarýný imzalayacaklar. 4.Edebiyat ve sanat ödülü yarýþmamýza katýlabilirsiniz. Gündüz yayýnevi, 10 antoloji kitabýnýn ardýndan, resimli Þair ve Yazarlar Ansiklopedisi de yayýnlayacak. Yeni þair ve yazarlarýn ansiklopedi için müracaat etmesi gerekiyor. Eski ve yeni 5.000 þair ve yazar, bu ansiklopedide buluþuyor. Gündüz yayýnevi, yeni þair ve yazarlarýn hayalini gerçeðe dönüþtürüyor. Ayrýca antoloji kitaplarýna da þairler katýlabilir. Þair ve yazarlar, tanýnmak istiyorlarsa, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesine girmesi yeterli. Ayrýca yayýnevi aracýlýðý ile kitap çýkarmak isteyenler, sitedeki sözleþmeleri mutlaka okumalý.

KÝTAP DÜNYASI
1.     Ispartalý olup, Ýzmir’de yaþayan usta þair ve yazar Mehmet Çoban’ýn 3.Eseri Otokritik kitabý Gündüz Yayýnlarý içinde çýktý. 224 sayfalýk dini deneme kitabý büyük ilgi gördü. Dini ve felsefi konularda taklitten tahkike, gelenekten bilince geçiþi savunmaktadýr. En büyük hastalýðýmýza neþter vuran yazarýmýza teþekkür ediyoruz. Taklit ederiz, inceleme yapmayýz. Gelenek veya töre der yaparýz, ama bu gerçekten gelenek ve töre mi diye araþtýrmayýz bile. Bilindiði gibi, Yollardaki Ben ve Ufuktaki Ben þiir kitaplarýnýn þairi olarak tanýdýk onu. Ama bundan sonra araþtýrma kitaplarýný da göreceðiz. www.mehmetcoban.com. Tel: 0533 2851298
2.     Diyarbakýrlý genç þair Sadýk Toraman’ýn 2.Þiir kitabý Kendimi Sen de Seviyorum bir Gündüz yayýný olarak 96 sayfa çýktý. Ýlk þiir kitabý Kimsesizliðimin Kimsesiyim ardýndan bu kitabý ile iyi bir çýkýþ yaptý. Tanýtýma çok önem veren bir þairimiz. Afiþlerini her yere astýrýyor. Radyo ve televizyon programlarýna çýkýyor sürekli. Sevda ve ayrýlýk þiirlerinin yanýnda toplumsal þiirleri daha çok ilgi çekiyor. Ýsyanýný yüreðine gömüyor sanki. Ondan çok umutluyum. Yeter ki okurlarý sahip çýksýn. www.sadiktoraman.com. Tel.05352720521. Yorgun Þair þiirinden mýsralar okuyalým:
Sessiz bir kavga deðildi bizim kavgamýz;
Bin bir umut ve emeðin
Yeniden zaferle kucaklaþmasýydý.
Yýllarý içmiþtik, birlikte yýllarý…
Yalnýz deðildik hiçbir zaman,
Yaralarýmýz, kanýmýza ihanet kokusu vermemiþti.
Ne çok eylemde göz göze gelmiþtik…
Renksiz fiþlenmiþtik daðlarýn çiçek özleminde.
3.     Ýstanbullu olup, Ýzmir’de yaþayan Aynur Avcý’nýn 2.Eseri Külsüz Aþklar þiir kitabý Gündüz Yayýnlarýndan yeni çýkan kitaplardan. Aþkýn kitabýný yazmýþ. Kitap kýrmýzý yazýlarla 112 sayfa olarak aþký çaðrýþtýran özelliði ile çýkmýþ. Tasarým ve hazýrlanýþý ile aþk þiiri sevenler “ al beni” diyor sanki. Usta þair Aynur Avcý’nýn bu kitabýna Ýzmir’den çok destek geldi. Susan Dilin Çýðlýðý þiir kitabýndan sonra Külsüz Aþklar þiir kitabý ile edebiyat dünyasýnda ses getirdi. www.aynurdan-dizeler.com sitesini ziyarete bekliyoruz. Tel.05324095536. Üçe Beþ Kala þiirinin ilk mýsralarýný paylaþmak istiyorum:
Býrak artýk
Yüreðimi - almaya geldim
Çok yoruldum yolunda
Yeter
Yalan aþkýný savunma boþuna
Çoktan fýrlattým
Gecenin ortasýna
4.     Aksaraylý genç þair Hasan Tosun’un Þairin Þiirleri - 2 kitabý 104 sayfa olarak yeni çýkmýþ. Þairin kendi imkanlarý ile çýkardýðý kitabýný Gündüz Yayýnevinin 3 þubesinden da alabilirsiniz. Þairimiz tanýtým ve daðýtým için bize göndermiþ. Þair, aþk, milli, önemli haftalar, vatan, bayrak ve dini þiirlerini bu kitapta toplamýþ. Kendini sürekli geliþtirdiðini belirten þairimize baþarýlar diliyoruz. Kitapta isteme adresi yok. Yayýnevi iþbirliði olmayýnca da tanýtým yapýlmamýþ. Aksaray’da þairin sevildiðini 2.Kitabýnýn çýkmasý ile ispat etmiþ. Yüreðine saðlýk bu güzel þiirler için. Tel. 0536 3922174- 0543 9103660. Bir Þair þiirinde kendi iç dünyasýný yansýtmýþ:
Bir þair gördüm gözleri yaþlý.
Terk etmiþ onu aþký.
Mecnun misali bakýþý.
Yürekleri yakýþý…
5.     Gündüz Yayýnlarýndan pazar günleri tanýtýlacak kitaplar: Neriman Zevkliler (Antalya-Göynük ve Tarihçesi), Gökay Saluðu (Kýrýlan Hayaller-þiir), Ferhat Ýþlek ( Güneþli Çocuklar –þiir), Kenan Aydýn (Örtülü Cinayet- roman), Süheyla Güleç (Büyük Boyama), Musa Demirci (Kardeþ Kaný – Roman) ve kitaplarý. Gündüz Yayýnlarýný gunduzkitabevi@gmail.com ‘dan isteyebilirsiniz. Kitap çýkarmak isteyen þair ve yazarlar, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesini ziyaret edebilir. Gündüz Yayýnevi 4.Yýlýnda 308.Kitabýný çýkardý. 30 Kitap baskýda bulunmaktadýr. Kitabýnýzý büyük bir yayýnevi olan, Gündüz Yayýnevine danýþmadan kitap çýkarmayýnýz. Yukarýdaki kitaplar, kitapçýlara % 50 indirimli ve 6 ay vade yapýlmaktadýr.
6.     Tanýtým için bekleyen diðer kitap: Menduh Özdemir (Þiirsel Hayat – þiir) kitabý. Kitaplarýnýzý (Gündüz Kitabevi adresine) gönderin, pazar günleri tanýtalým.
HAFTANIN ÞAÝRÝ: Mustafa EROL
Anayurt gazetesi ve www.antoloji.com ‘daki Dünya Þairler Birliði grubu tarafýndan haftanýn þairi seçildi.     

ÇOCUKLUK YILLARIMIZ

Ne Affan Dede kaldý,
Çocukluðumuzu bize satacak.
Ne de yaþýtlarýmýz.
Bize o günleri hatýrlatacak....
Hepsi göçüp gitmekteler,
Üçer beþer...

Ne yaþamýþsak,hepsi dünlerdedir.
Güzel günler hep, dünkü günlerdedir.

(Þiirin bir kýsmý alýnmýþtýr)

Mustafa EROL - ANTALYA

KÝTAPLARDA BÜYÜK UCUZLUK
Boyama kitaplarý, ÖSS ve kitap sergisi : 50 Krþ
LGS-OKS, ansiklopedi ve kitap sergisi 1 YTL.
BÝZE DANIÞMADAN KÝTAP ÇIKARMAYINIZ.
307 kitap yayýnladýk. Þair ve yazar ansiklopedisine katýlýn. (3 cilt- 5000 þair-yazar)
Ali GÜNDÜZ, pazar günleri Edebiyat Dünyasý köþesi ile Anayurt Gazetesinde...
GÜNDÜZ KÝTABEVÝ – SAHAF- YAYINEVÝ
Anayurt Gazetesi Temsilciliði
- Demet 7.Sokak no: 7/ b Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57
- Cebeci : Çifteler Sk 7/A Doðumevi yaný Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01
- 3.Þubemiz: Zafer Çarþýsý yaný Adil Han Kitapçýlar Çarþýsý No: 41 Kýzýlay/Ankara 0312 432 14 89
Web : www.gunduzkitabevi.com.tr





     












Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Edebiyat Dünyasýmdan Haberler
Edebiyat Dünyasýmdan Haberler - Yeni Kitaplar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Asker Oðluma Hasret Türküsü [Þiir]
Asker Oðluma Hasret Türküsü [Þiir]
Hasret [Þiir]
Hasret [Þiir]


Ali Gündüz kimdir?

Ali Gündüz, 25. 02. 1961 Nevþehir doðumlu. Anayurt Gazetesinde pazar günleri edebiyat dünyasý köþesini hazýrlýyor. Gündüz yayýnevi editörü

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl, Peyami Safa


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ali Gündüz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.