..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Kâmuran Esen




23 Aralýk 2007
Bunun Adý Ne?  
Adýný siz koyun

Kâmuran Esen


Okuyucuya göre gülmece, yazana göre dram.


:BCDB:

Çok sevdiðim bir Türk Halk Müziði sanatçýsý var. Keyifle dinlerim onu. Hele hele öyle güzel uzun hava okur ki, tüylerim diken diken olur. Bu sanatçý ne zaman tv’ ye çýksa, birileri hemen haber verir bana. Ya telefon ederler ya mesaj çekerler. “ TRT’ yi aç “, “ ATV ‘ yi aç ! ” gibi. Özellikle ablam. Eðer ben rastlarsam, o an ablamý ararým veya mesaj çekerim. Çünkü, ablam da çok seviyor bu sanatçýyý.

Geçen akþam kanal kanal gezerken, baktým o sanatçý TRT’de türkü söylüyor. Hiç uyaran olmadý beni. Ablam izlemiyor demek ki. Hemen mesaj çektim: “ TRT’ yi aç ! “

Ne zaman bu sanatçýyý dinlemeye kalksam, yarým kalýr. Ya telefon çalar ya kapý. Veya, nerdeymiþsin bizim çöp bacaklý torun çýkar gelir. Diker gözlerini ekrana ve baþlar tepinmeye:
- “ Çizgi film çizgi film çizgi film! ”
Ve benim keyfim yarým kalýr. Bakalým þimdi ne olacak.

Derken cep telefonum çaldý.( Demedim mi ben size ! ) Baktým, Kaan. Bizim Kaan. Bir edebiyat, kültür ve sanat sitesinin kurucusu, yýrtýk kotlu, ceylân gözlü delikanlý.

- Merhaba Hocam !
- Merhaba Kaan ! ( Çok sevindim. Çok sevdiðim sanatçýyý dinliyor olduðumu bile unuttum.)
- Hocam, TRT’yi mi izliyorsunuz ?
Þaþýrdým. Televizyona o kadar yakýn deðilim. Bu çocuk ( ! ) nasýl aldý tv’nin sesini ? Nasýl bildi TRT izlediðimi. ? Demek ki o da ayný kanalý izliyor. Yoksa nerden bilecek. Neyse, konuþtuk birazcýk kendisiyle. Anlattým ona çok sevdiðim bir halk müziði sanatçýsýný izlediðimi.

Aradan günler geçti. Bu sabah, telefonuma gelen mesajlarý yanýtlamak istedim. Mesaj çekmeye zaman ayýramadýðým arkadaþlara da , bayramlarýný kutlamak için mesaj çekeyim dedim. Hýýýmm! Kimlere çektim, kimlere çekmedim acaba ? Gönderilen mesajlar’ý týkladým. Bir baktým “ KAAN “….Allahallah ! Kaan’a mesaj çekmemiþtim oysa. Ya da çektim de unuttum mu?

Bir bakayým þu mesaja dedim. Açtým mesajý:
“ TRT’yi aç.”

Hýýýýým! Þimdi jeton düþtü. Demek ki ben geçen akþam, ablam diye Kaan’a mesaj çekmiþim. Kaan’la ablanýzýn ne alâkasý var mý dediniz ? Var tabi. Hem de çok. Çünkü, ikisini adý da K ile baþlýyor…Keriman – Kaan.

Demek Kaan, yanlýþlýkla kendisine gönderdiðim mesajý alýnca beni aramýþ…Gördünümüz mü olan iþi ! …….Bu yanlýþ mesajý gördüðümden beri ( ki 4 saat falan oldu) düþünüp duruyorum bu yaptýðýmýn adý ne diye. Akýlma çok seçenek geliyor:

a- Ne salak kadýnsýn sen.
b- Yok caným, sadece dalgýnsýn.
c- Dikkatsizsin , o kadar; büyütecek ne var þimdi .
d- Yaþlanmýþsýn kýzým, yaþlanmýþ.
e- Ne varmýþ bunda ? Herkes yapar bunu.
Sizce hangisi ?

Ha, bu arada þunu da söylemem gerek: Geçenlerde okuma gözlüðümü bulamadým. Aramadýðým yer kalmadý. Buzdolabýna bile baktým. Yok ! Araya araya baþým döndü. Hatta bir ara, neyi aradýðýmý bile unuttum. Derken anýmsadým: Gözlük !

Sonra aklýma gelen þeyle gülümsedim: “ Neden çaldýrmýyorum gözlüðü ? Sesinden bulurum. “ Geçtim telefonun baþýna. Yemin ederim, yaptým bunu. Ahizeyi kaldýrýrken kendime geldim. Gözlüðün, çalacak sesi yok ki. Meðer ben gözlükle telefonu karýþtýrmýþým.

Ýþte þimdi, hangi seçeneðin beni anlattýðýna karar verebilirsiniz. Sizce, bu yaptýðýmýn ( yaptýklarýmýn ) adý ne ? Ben kararýmý verdim de söylemem. Düþünün biraz. Yok öyle üç kuruþa beþ köfte.

Kâmuran ESEN

22 / Aralýk / 2007 / Mudurnu



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kiralýk Evin Þartlarý...........
Bir Boyama Kursu Öyküsü
Aðýr Misafir
Ölen Kim?
Kime Niyet Kime Kýsmet
Þampuan Reklâmý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Farzederek Yaþayamazsýn
Yanmayan Bir Ampulden Nasýl Mutlu Olunur
Bir Doðum Günü Öyküsü
Sen Bir Garip Çingenesin / Nene Gerek Gümüþ Zurna !
Çocukluðumdaki Çerçiciler Ve Düðünler
Kadýn Hastalýðý
Yaðmur , Güneþ , Rüzgâr ve Babam
Keltepe'nin Öyküsü
Eşeği Düğüne Çağırmışlar
Bir Memleketin Dönüþüm Hikâyesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.