..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Hayati Okur ERDEMOÐLU




18 Aralýk 2007
Fazýl Efendiye Tavsiyeler  
Hayati Okur ERDEMOÐLU
Ey necip bir milletin Fazýl Efendisi, Yolun açýk olmadan önce âcizane tavsiyelerimiz olacak. Sen sanatýnla milyonlarýn gönlünde taht kurmuþ bir sanatçýsýn. Sendeki yetenek sanatýnla gündemde kalabilecek kapasitede. Gündemde kalmak için özel gayret sarf ederek, içinde bulunduðun toplumun deðerleri ile çatýþmana gerek yok. Sen sanatýný icra et, biz seni oturarak, kalkarak, hatta koþarak bile alkýþlarýz.


:BJIF:
Ey necip bir milletin Fazýl Efendisi,
Yolun açýk olmadan önce âcizane tavsiyelerimiz olacak.
Sen sanatýnla milyonlarýn gönlünde taht kurmuþ bir sanatçýsýn. Sendeki yetenek sanatýnla gündemde kalabilecek kapasitede. Gündemde kalmak için özel gayret sarf ederek, içinde bulunduðun toplumun deðerleri ile çatýþmana gerek yok.
Sen sanatýný icra et, biz seni oturarak, kalkarak, hatta koþarak bile alkýþlarýz.
Sorular Ve Tavsiyeler:
1. Wikipedia’dan hayatýný okuduk. Gençsin, yakýþýklýsýn, baþarýlýsýn. Maþallah da ödül almýþsýn. Hem de tamamýna yakýný yabancý kaynaklý ödüller. Tebrikler. Ancak gel gör ki, bizden bir aydýn yabancýlardan ödül aldý mý hemen akabinde kendi ülkesine ya da ülkesinin deðerlerine çatýyor. Acaba senin Alman gazetesine verdiðin röportajlarýn bu ödüllerle ya da alacaðýn son ödülle bi alakasý var mý? Yoksa zamanlamasý bakýmýndan tesadüf mü?
Nobel ödüllü yazarýmýz da Nobel ödülüne layýk görülmeden önce ülkemiz aleyhine bir çýkýþ yapmýþtý da…
2. Sakýn ülkeyi terk ederken kaçak yolcu taþýyan bir sandala binmeyesin. Ola ki bahsettiðin yüzde otuzluk kesimden birkaçýný mateme boðarsýn. Seni günlerdir yerlere göklere sýðdýramayan medya arkandan fatiha da okumaz. Belki alkýþ bile tutarlar.
3. Blöf yapmadan önce iyice düþündün mü? Ya sana yönelecek tepkiler de blöf olursa.
4. Hem ömrünün epey bir kýsmý yurt dýþýnda geçmiþ. Daha önceki yurt dýþýna gitmen ya da yurt dýþýnda kalman milleti hiç alakadar etmemiþ ve gündem oluþturmamýþtý. Yine yurt dýþýna gideceksen bu kadar gürültü koparacak açýklamalar yapmak gerekir miydi?
5. Senin için yapýlan anketlere göz attýn mý? “Fazýl abi lütfen yapma, ülkeyi terk etme, bu ülke sensiz ne yapar?” diyenler mi çok? Yoksa “Hadi aslaným hiç ardýna bakmadan git”, diyenler mi? Eðer sözlerinden sonra hakkýnda anket yapýlmadýysa araþtýrma þirketleri ya da internet sitelerinin anket yapmasý için bir giriþimde bulunur musun?
6. Bu dünya, boyunca laflar etmediði halde halkýn tebessümünde yer edinebilmiþ eski basketbolcu sevgili Halil Ýbrahim Kuzucu’ya kalmadý ki bana ya da sana kalsýn.
7. Fazýl Bey, sen güzel ülkemizden gidersen Ferdi Tayfur bir kez daha “Sen gittin ya, hayallerim yarým kaldý” þarkýsýný bir kez daha çalarsa hiç matem duymaz mýsýn?

8. Fazýl Bey, en iyisi sen piyanonu çal, Mehmet Barlas yorumunu yapsýn, Zara türkü söylesin, Güllüoðlu baklava üretsin, bu ülkenin vatandaþý da deðerlerini yönlendirmelere gerek kalmadan gönlünce yaþasýn.
Fazýl Bey,
Git demek kolay ama önemli olan Mevlâna gibi gel diyebilmek. Biz sana Mevlâna Yýlýný geride býrakýrken Mevlâna gibi toplumunun deðerlerine gel diyoruz.

“Çýkýp gelsen diyorum
Bir öðlen vakti
Güneþin ýþýltýsýný gölgede býrakarak”
(Filiz ÇELÝK-askbaskadir.s5.com/Siirler.html)
Selam ve muhabbetle.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Araplarý Sevmek
"Öðretmenim Caným Benim"
Leyla Gencer ve Külleri
"Ortamý Germeyelim"
Laiklik Korkusu
Ben de Kapatýyorum


Hayati Okur ERDEMOÐLU kimdir?

Sevgi tohumundan nefret fidaný yetiþmez.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek, Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hayati Okur ERDEMOÐLU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.