..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > ali þahin(mülteci)




17 Aralýk 2007
Kadýnlar Aldanýþlarve Maðlubiyet  
ali þahin(mülteci)
kadýnlýk kutsal bir deðerdir onlarýn aldanýþý toplum olarak yok oluþumuzdur


:BJBA:
KADINLAR ALDANIÞLAR VE MAÐLUBÝYET
Ýnsanoðlu, tarihinde ilk aldanýþý, ilk kandýrýlýþý, ilk isyaný.seytanýn hz.Havva anamýza kurduðu tuzakla baþlamýþtýr.Þeytan hz. Havvayý yasak meyvayý yemeye ikna ettigi gün insan için, acýnýn, ýstýrabýn, sonu gelmez, bitmez tükenmez tövbelerin, piþmanlýklarýn ,baþlangýcý olmuþtur.Ýnsan cennette ebedi istirahatini, rahatlýðýný elinden kaçýrmýþ.Allah tarafýndan dünyaya çalýþmaya, dünyadaki rýzkýný, kendi çaba ve gayretiyle elde etmeye, günahlarýna tövbe ve nimetlere þükür etmeye davet edilmiþ,Tanrý kendi lütüf ve keremini, insan tarafýndan kendi aklýyla görüp anlamasýný istemiþtir.Bundan sonrasýnda; dünya ve ahiret hayatýný, nasýl ve ne þekilde kazanacaðý, nasýl ibadet edip yaþayacaðý, kendisine, ayetlerle bildirilmiþtir.

Kadýn bu olaylardan sonra, Türk toplumu hariç, bütün toplumlarda aþaðýlanmýþ, lanetlenmiþ deðerini yitirmiþ, utanýlan, diri diri topraða gömülen, rahatlýkla elde edilen, alýn satýlan bir mal konumuna sokulmuþtur.dinimiz diðer dinlerin aksine kadýna ve aileye büyük önem ve deðer vermiþ. Cennet analarýn ayaklarý altýndadýr hadisi þerifiyle onu yüceltmiþ onurlandýrmýþtýr

Türkler müslümanlýðý kabül etmediði yüzyýllarda bile aileye kadýna büyük itina ve hürmet göstermiþ.Kadýna toplumda, þavaþlarda, sosyal aktivitelerde ve hatta devlet yönetiminde büyük roller vermiþlerdir.Kaðanlarýn toplantýlarýna kaganýn annesi, eþi, önde gelen kumandan ve vezirlerin eþleride davet edilmiþ.Onlara saygýnlýk ve makam verilmiþtir.O devirlerde kadýn, insan sýnýfýna bile dahil edilmezken,Türk devletlerinde kadýn,Devlet siyasetinde, etkin roller oynamýþtýr.Kagan öldüðünde veya savasa gittiðinde veya yaþý küçük olduðunda.Devlet idaresini eline almýþ, devletin ve toplumun daðýlýp bozulmasýný önlemiþtir.

Çinliler, þeytanýn kadýn tuzaðýný, Türklere ilk uygulayan millet olmuþtur.Türk kaðanlarýna kendi prenseslerini vererek, kaðanlar arasýna nifak sokmuþ, onlarý gerek sözle etkileyerek, gerekse zehirleyip öldürerek, þavaþarak ele geçiremedikleri, ülke topraklarýmýzý, kolayca elde etmiþlerdir.Bu yenilgilerin faturasýný enfazla kadýnlarýmýz ödemiþ.Zülme, ölüme ve tecavüze mahruz kalmýþ, esir olmuþ, büyük acýlarýn ve ýztýraplarýn içine düþmüþlerdir.

Ýslamiyet sonrasý anadoluda kadýn, biraz daha rahat, biraz daha iþiyle, aþýyla, eþiyle, meþgül olmuþ.Tarlasýnda, evinde, eþine ve ailesine enbüyük destekçi olmuþtur.Osmanlýnýn son zamanlarýna doðru kadýn, baþka milletlerin, kültürlerin tesirinde, içine kapanmaya, toplumdan soyutlanmaya, eðitim ve öðretimden uzaklaþmaya baþlamýþ, bir takým çevreler, kadýnýmýzý bu kalýplarýn içine girmeye zorlamýþtýr.

1789 fransýz ihtilali, sözde milletlere özðürlük kazanýmlarý armagan ederken, kadýnlarýda unutmamýþ, aðýr sanayinin, beraberinde getirdiði iþgücü açýðýný, kadýnlarý iþ hayatýna dahil ederekten, onlarý sömürmeye, ev ve aile ortamýndan, uzaklaþtýrmaya baþlamýþ, kadýn aðýr sanayinin ,ucuz iþçisi olarak baþladýðý görevine, gece gündüz kendisinden faydalanýlan, eðlencenin içkinin ve esrar partilerinin ,renkli figuranlarý olarak, devam etmiþtir.

Avrupalý emperyalist milletler, kadýný bu þekilde sömürürken, þavaþlarda, bir türlü yýkamadýklarý ,Osmanlýyý, acaba kadýnlar ve onlarýn bozulmalarýyla alt edebilirmiyiz düþüncesini gündemlerine taþýmýþlardýr.Çünkü o devirde gördüler ki toplumu ayakta tutan kadýndý.Kadýn toplumun en zayýf noktasýydý.Bu deðerlendirilmeli Osmanlý bu önemsemediði deðeriyle vurulmalýydý.

Önceleri Çinlilerin yaptýklarý gibi, kendi prenseslerini, padiþahlara hediye ettiler.Sonra saraya en güzel, en akýllý kadýnlarýný yolladýlar ,artýk herþey tamam dý. Çünkü artýk balýk baþtan kokmaya baþlamýþtý. þavaþlarda ordunun baþinda sefere çýkan padiþahlar sonralarý yerlerine paþalarý göndermeye, saray içinde kadýnlý kýzlý, hertürlü zevk ve ihtiþamli, israflý ,rezil bir hayat sürmeye baþladýlar .Devamýnda, þavaþlarda yenilgiler, askerlerin ,þavaþtan kaçmalarý maðlubiyetlerin getirdiði ekonomik kayýplar, toplumun bozulmasýna yol açtý.Ýslamiyet ve Türklüðe yakýþmayan davranýþlar, hareketler, artýk toplumumuzun, her kesiminde görülür oldu .Hýrsýzlýk, yankesicilik, aldý baþýný gitti.

Devamýnda birinci dünya þavasý patlak verdi.Anadolu insaný, kadýnýyla, kýzýyla, cephelere sürüldü.Sonrasýnda yurdun iþgal ediliþi, görülen zulüm, iþkence ve tecavüzler bizi yok edemedi. aksine biledi, güçlendirdi.Türk milleti erkeðiyle kadýnýyla düþman iþgaline karþý birleþti. birlik oldu eri cephedeyken kadýnlarýmýz, cephe gerisinde mühimmat taþýdý. yiyecek giyecek taþýdý. ayný zamanda ailenin geçimi temin etti, çocuðunu büyüttü. hatta elinde satýr Erzurumda Nine Hatun, Denizli, Manisa daðlarýnda ,elinde mavzer, Gökçen efe ,Emir Ayþe oldu, destan yazdý. Kurtuluþ þavasý, birazda kadýnýmýzýn kurtuluþu ve diriliþidir. Bir toplumda kadýnýn yurt ve ülke savunmasý için, nekadar gerekli ve önemli olduðunun göstergesidir. avrupalý bir bakýma Kurtuluþ þavaþýnda birazda kadýnlarýmýza yenilmiþtir.

Fakat, emreryalist güçler, þavaþtan sonrada kadýnlarýmýzýn yakasýný býrakmadý.Artýk günümüzde televizyon emperyalist güçlerin en büyük silahý durumdadýr.Televizyonun birinci hedefi, kendisini herzaman zayýf ve elde edilebilir, kandýralabilir bulduðu ,kadýnlarýmýz ve genç kýzlarýmýz, onlarý güzellik yarýþmalarý ,popstar, alaturka ve dizilerde sinemalarda tv programlarýnda magazinlerde boy boy görünen, aile hayatýna, kadýnýn kutsallýðýna inanmayan yaptýgý fuhuþu, seviyeli bir iliþki olarak yorumlayan artistlerle, bozmaya yýpratmaya küçük düþürmeye, bütün mahremini ve deðerlerini al aþaðý etmeye, sömürmeye baþladý.

Gerçektende þu televizyonlarda, sýrýtan ,kahkaha atan, hergün baþka bir erkegin kolunda görüntülenen, kadýnlar, bizim kadýnlarýmýzmý? bizim kýzlarýmýz mý? yani þimdi bu kadýnlar, Nine Hatunlarýn, Emir Ayþelerin torunlarý mý? bunlar ;cennet ,analarýn, ayaklarý altýndadýr. diye onlarý yücelten bir Peygamberin ümmetleri mi?kadýnlarýmýz, kendinize geliniz, toplumun sizlerin yetiþtireceði temiz bir nesle ihtiyacý var, bu kokuþmuþluk, bu çürümüþlük sadece bir erkegi deðil, sizinle ayný cins olan temiz kadýnlarýmýzý, asil kadýnlarýmýzý ,kendini milletine ailesine, çocuðuna, yarýnlarýna, yarýnlarýmýza, adamýþ kadýnlarýmýzý da utandýrmaktadýr.Lütfen kendinize geliniz, emperyalist þeytanlarýn tuzaðýna düþmeyiniz, size dün olduðu gibi bu günümüzdede , yarýnlarýmýzdada ,ihtiyacýmýz var.

ALÝ ÞAHÝN(mülteci)bereketlikasabasi.com
14 ÞUBAT 2007



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kar Tanesiyle Otomobil
Kuþ Gribi Nerdesin
Göçün Artistleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Uyu Sevdiðim [Þiir]
Köyün Hali [Þiir]
Ýkitelli [Þiir]
Cehennem [Þiir]
Cephe Gerisi [Þiir]
Ýlk Aþk [Þiir]
Bereketli Efsanesi [Öykü]
Bereketliyi Düþünüyorum [Öykü]


ali þahin(mülteci) kimdir?

bize yalnýzca hayatý yazmak kaldý

Etkilendiði Yazarlar:
sunay akýn h.hüseyin korkmazgil.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ali þahin(mülteci), 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.