..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Ýnan ARSLANBOÐAN




16 Aralýk 2007
Konuþuyorduk  
Ýnan ARSLANBOÐAN
Konuþuyorduk


:BDIH:
O gece bir evin bize ayrýlan kýsmýnda oturup, bizden önce bize, burasý salon burada oturacaksýn, televizyonunu þu köþeye koyacaksýn, buraya iki vazo bir tane kanepe atarsan iyi görünür diye yapýlan mimari bir dayatmanýn içinde oturup konuþtuk. Gidenlerden konuþtuk, yeni doðacaklardan, sabahý çaðýrmaktý sohbetimizin amacý çünkü o an, güneþ bizim oturduðumuz evin çok uzaðýndaydý. Karanlýktý, ve sessiz… Korktuðumuz için yazýyorduk, yazdýðýmýz için konuþuyorduk, kalemlerimiz bir cümleye takýlýyor ve oradan çýkamýyorduk. Ýsmail BEÞÝKÇÝ hapiste. Onunda kalemi belli ki bir yerlere takýlmýþtý ve þimdi kendisi hapse týkýldý. Takýlmamýz birazda bundandý. Eðilimimiz vardý, hapse özlem duyduðumuz aptal zamanlar geçirmiþtik, ölümde var bu iþin içinde dediðimiz anlar olmuþtu- benim vardýr birkaç kez direkten dönmüþlüðüm- . Bildiðimiz þeyler vardý. Görüp de söyleyemediðimiz, kör bir insanlýða sesleniyorduk, en göreni, miyoptu ve uzak görüþü yoktu gözlüðünün, - en hit olan yerimiz abide-i hürriyetin köprü altlarýydý, çünkü orada çok yanký yapardý kahrolsun diye baðýrýrken- akustik bir narayla seslerimizi kýsýyorduk.
     Sonra aþktan bahsettik, aþkýn renginin kýrmýzý olmasýndan. Þarabýmýzýn kýrmýzý olmasý kana karýþmasýný kolaylaþtýrýr mýydý? Yoksa kýrmýzý þarabý sevmemizin nedeni ideolojik miydi? Aþka aþýktýk. En sevdiðimiz kadýn tipiydi, Gorki’nin romanlarýndaki kadýnlar, ve Nazým’ýn Tanya’sý ne kadar cesur bir unutkandý. Ýsmini unutuyordu, Alman askerlerine söylememek için adýný, cesurdu asýlmaya giderken köy halkýna sesleniyordu boðazýndaki ip izin verdiði ölçüde…
     Çocuklarýmýza Tanya’nýn ismini veriyorduk, asýlacaðýný bile bile, dedim ya konuþuyorduk. Kelemimizden baþka bir þeyimiz yoktu, dünyayý deðiþtirmemiz için, parasýz pulsuz yazýyorduk. Yazdýklarýmýzda hep bir akþam üstü vardý, hep yarým kalan hayatlar, acýlar, çünkü sevinemiyorduk Tanya asýlýrken, köy halký oluyorduk, uzaktan izliyorduk ve çocuðumuz köy halký olmasýn diye ona haksýzlýk edip, adýný Tanya, Deniz, Erdal, Ulaþ koyuyorduk. Kaypaklýk yapýyorduk, dönüyorduk çok hýzla ve dünyanýn doðasý gereði dönmekti. Döndük bizde, dünya el verdiði ölçüde…
     Andýk sonra sürekli andýklarýmýzý, onlardý bize en karanlýk zamanlarda bile, bize bir ýþýk olduðunu söyleyen, ve taþýmamýz için tabutlarýný emanet edenler, yüktü aðýr bir yük… Kahraman taþýmak, her yoldaþa nasip olmaz diye sýký sýký tutuyorduk, düþüp kýrýlacaklarýný düþünüyorduk. Kendi gazetemize sinirli, hüzünlü pozlar veriyorduk, meyilliydik kahraman olmaya…

     Sabah olsun diye zamansýz konuþuyorduk, þarabýmýza katýyorduk gidenleri ve gelecekleri, iþ olsun diye yazmýyorduk, iþsizliktendi yazmamýz, yazdýklarýmýz para eder bir gün diyip yazýyorduk, ev kirasý vardý verilecek ev sahibi de çekilmez bir bunaktý, bir dahaki þarap parsýný çýkarýp, evlilik yýl dönümüzü þarapla kutlayalým istiyorduk, istiyorduk ki sabah olsun, þöyle martýlar çaðýrsýn sabahý, güneþ doðudan yükselsin ve sabaha genç bir günaydýn çakalým istiyorduk, cebimizdeki silahý býrakalým gece karanlýðýnda kaleme sarýlalým diyorduk. Ve yazýyorduk kan gibi aþk gibi þarap gibi… Sabahý çaðýrmak istiyorduk ama o hiç gelmedi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
No Women No Cry
Cacýk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýymeti Harbiye
Batýyoruz Ne Güzel!
Hissettiren

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dedeme [Þiir]
Karanfil Baladý [Þiir]
Bu, Ben, Þimdi, Kendimi [Þiir]
Acýyan [Þiir]
Yalnýz Savaþçý [Þiir]
Bir Gecelik Ýkilem [Þiir]
Ölüme Oturma Provalarý [Þiir]
Yaram [Þiir]
Biliyorsun [Þiir]
Güneþ Bile Mutlu [Þiir]


Ýnan ARSLANBOÐAN kimdir?

. . .

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnan ARSLANBOÐAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.