..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamdan korkmayýn çocuklar. Ýyi, doðru bir þey yaptýnýz mý yaþam öyle güzel ki. - Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din > Adem KORKMAZ




1 Aralýk 2007
Güneþ ve Gerçekler  
Adem KORKMAZ
Ahiret Gününe Ýnanmayanalara,Þüphesi Olanlara bir Örnek;bilirsiniz 6 ay gündüz-6 ayda gece” yaþanan bölge tek farký gündüzün olmadýðý dünya.Evet örneðimize dönelim;Bu çizdiðimiz dünyayý tasvir edelim.Aynen bizim dünyamýz gibi fakat gündüz yaþanmýyor.Orda yaþayan insanlar kesinlikle Dünyalarýnýn tarihi boyunca gece olmuþ günüz diye bir terimle karþýlaþmamýþ dolayýsýyla bizim adýna güneþ dediðimiz bir enerji kaynaðýyla haþir neþir olmamýþ insanlar topluluðunun yaþadýðý bir yerdir.


:BCHG:

Güneþ ve Gerçekler

Ýnsanoðlu ne kadar da kibirli ve yalancý.Ölümün hak olduðunu bilir gereði gibi yaþamaz.Bunun yanýnda birde inanmayanlar var.Tabi inandýðýný söyleyip sürekli þüphelenen “ahiret” diye bahsedilen hesap gününe bir türlü inanmak istemeyen beyinlere sahip þüpheciler var.Ýþte burada þüpheleri yok etmek için bir örnek vereceðim;Buyurun hem okuyun hem de yorumlayýn;

-Bir Dünya düþünelim,evet aynen bizim dünyamýz gibi bir Dünya!Bu örneðini vereceðim dünya bizim þuanda dünyamýz üzerinde bulunan kutuplara çok benzer “bilirsiniz 6 ay gündüz-6 ayda gece” yaþanan bölge tek farký gündüzün olmadýðý dünya.Evet örneðimize dönelim;Bu çizdiðimiz dünyayý tasvir edelim.Aynen bizim dünyamýz gibi fakat gündüz yaþanmýyor.Orda yaþayan insanlar kesinlikle Dünyalarýnýn tarihi boyunca gece olmuþ günüz diye bir terimle karþýlaþmamýþ dolayýsýyla bizim adýna güneþ dediðimiz bir enerji kaynaðýyla haþir neþir olmamýþ insanlar topluluðunun yaþadýðý bir yerdir.Teknolojileri ilerlemiþtir.Aynen þuanda yaþadýðýmýz dünyada hangi teknoloji varsa onlarda da vardýr.Yani evleri mum ýþýðý deðil de ampulle veya filorasanla aydýnlanýyordur.Sokaklarýnda bizde olduðu gibi gece lambalarý vardýr.




Ve sizin yolunuz bir ay sonra doðmasý beklenen güneþi anlatmak üzere bu dünyaya düþer;
Karanlýk dünyanýn insanlarýna misafir olursunuz.
Ve orda gündüzün olmadýðýna þahit oluyorsunuz.Tabi hayretler içerisinde kalmaktasýnýz!
Oranýn insanlarý son derce alýþmýþlardýr ve geceye göre hayatlarýný nizama sokmuþlardýr. Dolayýsýyla gündüz terimler ve algýlarý yoktur.
Ve siz bir müddet sonra kalabalýk bir gruba gündüzü yani güneþi anlatmanýn zamanýnýn geldiðini düþünüyorsunuz.Kalabalýk sizi dinliyor ve sizde o insanlarýn hem kendilerinin hem atalarýnýn asla görmediði bilmediði bir þeyden yani güneþten bahsediyorsunuz.Evet þimdi o adamýn yerinde siz varsýnýz ve o kalabalýðý ikna etmeye çalýþýn ne derdiniz?
Siz diyeceðiniz þeyi düþüne durun biz konumuza dönelim;
Bu karanlýðýn insanlarýna güneþi anlatmaya çalýþýyoruz.
Diyorsunuz ki;
-Bahsedeceðim þeyin adýna Güneþ derler.Sonsuz bir enerji kaynaðýdýr.Ýþaret parmaðýnýzla göðü gösteriyorsunuz kapkaranlýk birkaç yýldýzýn hafiden ýþýldadýðý gökyüzünü iþaret ederek;
-Bakýn oradan doðacak ve her yeri aydýnlatacak evlerinizde ve burada yanan ýþýklar o doðduðunda kaybolacak!
Kalabalýk elbette þaþýracak bazýlarý;
-Saçmalama derken bir kýsmý da;
-Hadi be oradan diyecek!
Ýnsanlar güneþten habersiz olunca ikna etmesi zorlaþacak.
Siz ikna etmeye çalýþtýkça bazýlar size mecnun bile diyecek!
Bazýlarý inanmak isteyip soracak;
-Peki bizim þehri aydýnlattý bu bahsettiðin “örnek” Ýstanbul’u da aydýnlatacak mý?
Siz;
-Elbette diyeceksiniz aydýnlatmakla kalmayacak ýsýtacak,hayat verecek!
Baþka biri;
-Örnek Bu güneþ dediðin þey Almanya’yý da aydýnlatacak mý?
Siz sorularýn garipliði karþýsýnda sýkýntýlara gireceksiniz ama bildiðinizi söyleyeceksiniz;
-Ne Almanya sý Dünyanýn yarýsýný ayný anda hem aydýnlatacak hem ýsýtacak,dünyanýn geri kalan kýsmý bura gibi karanlýk olurken diðer kýsmý aydýnlýk olacak ve belli saatlerle bu deðiþecek!
Siz anlattýkça anlatacaksýnýz ve güneþ hakkýnda verdiðiniz her yeni bilgi size inananlarýn sayýsýný azaltacak.Sizi dinleyenin aklý almayacak imkansýz olduðunu düþünecek!
Diyelim ki kýsmen baþarýlý oldunuz!Size inanan bazý insanlar buldunuz.Bunlar size sürekli soruyor;
-Sizde bu sefer baþlýyorsunuz günün güneþ sayesinde deðiþen zaman dilimlerini anlatmaya.Sabahýn nasýl olduðunu,öðleyi,ikindi vaktini,akþamý..
Kendinize inandýrdýðýnýz grubun aklýna bu sefer farklý terimler takýlýyor.
-Sabah da nedir?Diyorlar.
Bazýlarý;
-Akþam ne demek derken;
Siz bu sefer Bahsettiðiniz güneþin gece olunca kaybolacaðýndan bir müddet sonra yeniden tekrar doðacaðýndan bahsediyorsunuz.
Ýþiniz zorlaþmaya baþlýyor.
Ve en zoru da bu iþ için para ödemeyeceklerine inandýrmanýz ve Güneþ diye bahsettiðiniz olayýn sürekli tekrar edeciðine grubu ikna etmeniz.
Siz güneþin aydýnlatma dýþýndaki özelliklerine gelmeden size inanan grubun sayýsýnýn azalmaya baþladýðýna þahit oluyorsunuz. Çünkü güneþten þu yada bu þekilde kesinlikle bihaber olan bu insanlarý güneþe ve güneþin faydalarýna ne kadar inandýra bilirsiniz.
Farz edelim baþardýnýz(baþaramazsýnýz ama) Ve insanlar bir ay sonra güneþin doðacaðýna inandý.
Onlara diyeceksiniz ki;
-Bakýn bir daha jeneratöre ihtiyacýnýz olmayacak almayýn,ve onu çalýþtýrmak için yakýt almanýz gerekmeyecek yakýt depolamayýn ve elinizdekileri tüketin,elektirik konularýna fazla yatýrým yapmayýn çünkü çok fazla ihtiyacýnýz olmayacak vb…Ve kar etmek istiyorsanýz elinizdeki jeneratörleri kablolarý,lambalarý vb..fýrsat varken satýn.güneþ doðunca fazla para etmez vb… tembihlerde bulunuyorsunuz.
Bu sefer elektrik satýcýlarý,jeneratör satýcýsý zenginler vb… Size cephe alýyor.ki alýr.Çünkü menfaatlerine dokunuyorsunuz.Cephe almakla kalmýyor ellerindeki televizyon vasýtasýyla medya gücüyle saldýrýyor adýnýzý deliye çýkartýyor ve sizinle alay etmeye baþlýyor.
Gerçekten iþiniz zor.Allah yardýmcýnýz olsun.
Evet dostlar bu örneði çok daha geliþtirebiliriz.
Kýsaca özetlemek istedim.
Þimdi Ahiret,ölümden sonra dirilmek,günahlarýn ve sevaplarýn tartýlmasý,cennet,cehennem.Bu konular hakkýnda söylenenleri bir kez daha düþünün.

Muhabbetle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Belarus Minsk'de 4 Ay
Türk Þiir'i Nereye Gidiyor
Murat Göðebakan ve Gülpembe
Fatih Abb ve Müzik
Türkiye de Edebiyat ve Dergicilik
Bilgi ve Hayat
Hicran Dergisi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þiir Nasýl Olmalý? [Þiir]
Þaþý Dünya [Þiir]
Seni Sana Býrakýyorum [Deneme]
Sevgiliye Mektup - 1 [Deneme]
Uyuþmuþ Beyinler [Eleþtiri]


Adem KORKMAZ kimdir?

Yarým Kalan Dua,Kartallar Leþ Yemez Romanlarýnýn Yazarý,Yüzlerce þiirin sahibi ,Hicran Dergisinin mimarý ve yazý iþleri Müdürü.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adem KORKMAZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.