..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > mehmet ali bozgeyik




23 Kasým 2007
Hoþçakal  
mehmet ali bozgeyik
varlýklarýnda hak ettiklerini veremediklerimizin anýsýna


:BJEJ:


     

Bugün çocuklar ile ilgili bir þey yazmak istedim. Can DÜNDAR’IN duyarlýlýk dolu satýrlarýný okurken burkuldu durdu içim. Çocukluðumun kýrmýzý bisikletine binip geçmiþe doðru yol almaya baþladým birden. Bütün sarý sayfalar canlý yayýn ekibini oluþturmuþ,üzerime üzerime gelmeye baþladý. Çocukluðum; minnet ve hasretle andýðým zaman.
Benim çocukluðumun en büyük kahramaný ince çizgi býyýklý bir adamdý. Ýleriye keskin bir biçimde bakan kahve gözleri,hedefini net bir biçimde gösteren düz çýkýk burnu ve gerekti-ðince gülen yüzüyle,uzun boyuyla herkesin çekindiðini sandýðým uysal adam. Onu bütün sevgi ve saygýmýza karþýn yeterince konuþup,paylaþamadan bir kalp kriziyle kaybediþin derin üzüntüsünü ölümünün onuncu yýlýnda bile unutamadým. Her gün keþke bir yerlerden beni gözlüyor olsaydý,yaptýklarýmla gurur duyabilseydi diyorum. Hayatla nasýl baþa çýktýðýmý,nasýl akýllý bir oðlu olduðunu,geçmiþteki fevriliklerimin yerini nasýl kendisi gibi uysal ve sevecen birisine býraktýðýný bir görebilseydi diyorum. Eþimi ve çocuðumu tanýyabilseydi,bunca uðraþýn kendisinin bana verdikleriyle olduðunun bilincinde olduðumu,bana sevgi adýna ne çok þey aþýlamýþ olduðunu bir görseydi,bir söyleyebilseydim diyorum. Ve bütün bunlarý bana yeterince sarýlamadan vermeyi nasýl baþardýðýný öðretmesini isterdim. Bu gün bütün kitaplar nasýl çocuk yetiþtirileceðini yazmasýna karþýn sevgisiz ve ilgisiz çocuklarýn dramýný izleyip dururken,kitabýn ve televizyonun olmadýðý bir dünyada bunun en güzelini nasýl baþardýðýný bilmek ve çocuðuma göstermek istiyorum. Babacýðým seni hala ilk günkü kadar çok özlüyorum.
Seni elektro þok aletinin altýnda cansýz yatarkenki halin gözümü önünden hiç gitmedi. Hýrçýnlýklarýmý ve öfkelerimi yatýþtýrýrken ki alçaktan alýþlarýn þimdi üstümde büyük bir dað gibi yüksekte duruyor. Sen bana sevgini açýkça söyleyememeyi öðrettin,ben de bunu þimdi geç söyleyerek gösteriyorum. On yýl çok geç deðildir umarým. Dünyanýn en büyük,en güçlü adamýný bir þok aletinin altýnda yenik görmenin derin acýsý yüreðimi hala burkuyor. Ben unutamadýðýma göre,babasýný benden daha elim ölümlere verenlerin acýsý nasýl onulur bunu düþünemiyorum bile.
Senin varlýðýnla örnek olan ailemiz,þimdi senin yokluðunla nasýl daðýnýk bir görsen. Ve ben ailemizin mutluluðunun da seninle beraber uçup gittiðine kanaat getirdim. Annem aklýný yitiriyor her geçen gün. Aile, baðlarýný. Senden aldýðým terbiyeyi yaþatacak ocak sönüyor. Benim ocaðýmda tütecek olanda seni yaþatabilmeyi çok isterim babacýðým. Umarým benim ailem senin ailenin daha güzel bir örneði olur da sana özlemim güzel bir þeye dönüþerek yarýna ulaþýr. Özlemimde hiç olmazsa sana teþekkürler edebilmiþ olurum. Þimdi yeni torununun geliþiyle beraber sana gerçekten hoþça kal demek istiyorum.
Hoþça kal babacýðým. Huzur içinde uyu.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýhanet,liyakat,sadakat
Sen Benim Güneþimsin
Senin Kokun
Buluþma
Seni Düþündüm

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bugün Benim Doðum Günüm [Þiir]
Þehla [Þiir]
Ýçinde [Þiir]
Yalnýzým [Þiir]
Yollar [Þiir]
Öksüz [Þiir]
Senin Gidiþin [Þiir]
El Gibi [Þiir]
Kýrgýnlýk [Þiir]
Papatya [Þiir]


mehmet ali bozgeyik kimdir?

Yazdýklarým öyle matah þeyler deðil ama yazýlmadýklarýnda benim huzurumu kaçýracak kadar önemli þeyler.

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum bütün yazarlardan etkilendiðim doðrudur ama bir yada bir kaç kiþiye indirgeyemem.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet ali bozgeyik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.