..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > murat temüroglu




10 Ekim 2007
On Üç Fidan  
murat temüroglu
ÞEHÝTLERÝMÝZÝÇÝN...!!!


:AHCG:

On üç gülfidanýný Küpeli daðýnda þehit verdik. Verdiðimiz þehitlerle birlikte yüreklerimizden de bir þeyleri koparýp Küpelide býraktýk. On üç ümidi olan, hayalleri olan, sevdalarý olan yiðidimizi kahrolasý teröre kurban verdik.
Yýllarca bu ülkenin üzerinde adeta kara bir bulut gibi dolaþan ve çýkmaz bir leke gibi ülkenin üzerine yapýþan þu terör illetine ne verdiðimiz ilk ne son þehitlerimizdi bu on üç fidan. Yüreklerimiz her defasýnda olduðu gibi bu seferde sonsuz acý ve yangýnla kavruldu.
Peki, bizler milletçe ne yapabildik bu zamana kadar. Ne kadar duyarlý olabildik. Bu ülkede gayri Müslim insanlar öldürüldüðünde yollara düþen ve hepimiz ermeniyiz sloganlarý ile gösteriler yapan, sadece dünyaya göstermelik yaslar tutan o insanlar, evlatlarýmýz bu vatan için þehit düþtüklerinde nerdeydiler. Hepimiz ermeniyiz diyenler neden þu günlerde Mehmetçik olup hepimiz Mehmetçiðiz diye yollara düþmüyorlar.
Yapýlan suikastlarý televizyon programlarýnda sýrf reyting uðruna kýnayanlar neden Mehmetçiklerimiz þehit düþtüklerinde hassasiyet göstermiyorlar.
Bu kadar mý riyakâr ve bu kadar mý çýkarcý bir millet olduk. Vefasýzlýk diz boyu deðil artýk boyumuzu geçer hale geldik. Ülkede insanlar þehitlerine aðlarken siz televizyon kuruluþlarý bu kadar mý reytinge açtýnýz da eðlencelerinizi kesip þehitlerinize aðlamadýnýz. Sizler terörü kýnamadýnýz ama bizler sizleri çok kýnadýk sizlerin bu ülkede özgürce yayýn yapýp cebinizi doldurmanýza vesile olan, onlarýn sayesinde bu ülkede özgürce at koþturabildiðiniz Mehmetçikleriniz için yas tutmak bu kadar zor muydu? Bir günlük yayýnýz sizi kaça para zara uðratabilirdi. Yazýklar olsun. Bu ülkede deðerlerini kaybetmemiþ bir avuç insanlar sizi þiddetle kýnýyor. Doðru ve ilkeli yayýn yapýyorsunuz, tarafsýz haberler sunuyorsunuz ya hadi, bu sefer kendi ayýbýnýzý haber yapýn. Eminim reyting rekorlarý kýrarsýnýz
Gerçi yapýlan bu ayýbý bazý televizyon ve basýn kuruluþlarý haber yapma inceliðini göstermedi deðil. Hani bir laf vardýr dinime söven benden Müslüman olsa diye, onlarýnda o haber yaptýklarý meslektaþlarýndan bir farký yok. Ama olsun en azýndan bunu görebilmeleri bile büyük bir þeydir.
Sanki bu hain saldýrý ilk kez olmuþçasýna siyasetçilerimiz toplanýp yeni kararlar alma yollarýna gidiyorlar. Sizlerin yeni önlemler ve kararlar almanýz ve yatmýþ olduðunuz gaflet uykusundan uyanabilmeniz için deha kaç ocak sönmesi gerekiyor. Bu zamana kadar bu vatan uðruna ölenler bizlerin þehitleri deðilmiy di? Sizler için þehitlerin sayýsý bu kadar önemlimiy diki on üç vatan evladýný þehit verince aklýnýz baþýnýza geldi. Kendi rant ve iktidar çýkarlarýnýz için anayasayý deðiþtirme cüretini gösteren siz siyasetçiler, bir de þu ülke uðruna þehit olan evlatlarýn þehit olmamalarý, anne ve babalarýn göz yaþlarýnýn akmamalarý için bir þeyler yapsanýz. Ýnanýn sizlerinde hem vicdanýnýz hem de koltuklarýnýz rahat hale gelecektir.
Bu vatan uðruna þehit olan ve tüm þehit olmuþ evlatlarýmýza Allah’tan rahmet ve kederli ve yine de bu vatan uðruna evlatlarýný þehit etmenin gururunu yaþayan ailelerimize baþsaðlýðý diliyorum. Þehitlerimiz mekânýnýz cennet Hz. Muhammet (s.a.v) yoldaþýnýz olsun.

                                        Murat TEMÜROÐLU
                                        murattemu@gmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hareket Doðru Pozisyon Yalnýþ
Kapatýn Kapýlarý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baba Büyüksün
Ateþ ve Kar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Katar Istanbul [Þiir]
Neslýcan [Eleþtiri]
Bor Otoyolu [Eleþtiri]
Bu Sefer Olmadý... [Eleþtiri]
Deniz Feneri Kýsa Devre Yaptý [Eleþtiri]
Deniz Feneri Kýsa Devre Yaptý [Eleþtiri]
Üzdünüz [Eleþtiri]


murat temüroglu kimdir?

Duygularýmý kendi içimde hapsetmeyen,duygularýmý özgür býrakmayý seven,kalemimle yüreklere seslenen yazarlýk yolunda emeklemeye çalýþan gönül kalemiyim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © murat temüroglu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.