..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumsal Olaylar > fatma




9 Ekim 2007
Sadece Paylaþým  
fatma
hiç birini yayýnlamayýn inceleseniz de olur


:BBGI:
EVLÝYA ……
VELÎ Kelimesinin çoðulu (cem) ikimdir ve nasýl dýr? diye marak edenimiz olmalý ki ,Türbelerimiz dolup taþýyor..Peki bir de kendi mihraplarýndan baksalar belki ..denildiði gibi…an dýðýnýzda yanýnýzda olan ..olamasada kulaðýnýzý çýnlatan bir sezginiz vardýr deðil mi?
Evliya yý býrakalým o zaman da hani deriz ya …Evliya gibi insan …ya da melek gibi ..
bu kiþi önce,Allahü Teala ya ve sýfatlarýna vakýf olacak .Nasýl mý ..Bize bildirelinin vasfýný öðrenerek alabildiðince aklýmýzýn kýsaca ALLAH C.CBize kendini nasýl bildirmiþ ..?Zati sýfatlarýný –subuti sýfatlarýný kafanýzý karýþtýrmayým .Hani þu genelde levha olsun diye alýp ta kapýlarýn arkasýnda kaln Esma-ül Hüsnalar var ya onlarý ve anlamlarýný iyice bellemek gerek .Aman ha sýkýlma ..Adýný bilmediðin komþunu bile çaðýramazken ..Sana beni þu yönden çaðýr al sana 100 kapý diyene varmaktan sakýnma …iþte veli bu sýfatlarý bilir .hangi adrese hangi vasýtayla gidileceðini …
Sýra geldi eyleme ,bildin de niye gitmiyon .Gel bana ..Nasýl ? Kolay…at kafandan beþ dakika iöin de olsa þu mal sevgisini evlat sevgisini yüreðindeki tüm tek tek sevgileri at geri dönüþüm kutuna ..ama silme ..sadece odaklandýðýn tüm sana bu sevdiðin þeyleri veren olsun .Huzura huzurla var .Huzurda huzurlu ol.Bu yüzden dünya iþini býrakta dur huzura .eðer oçakta aþýn eþikte iþin varsa önce o programlarý kapat.Ýnt aðzýyla saöylüyom .Ne de olsa bu dilden anlamak mecazi de olsa kolay …þimdi bu ibadet denilen huzurun da farkýna vardýn .artýk sen günahtan sakýnan birisin.Ya da öyle olmalýsýn.yoksa bir daha huzura huzurla varamazsýn.Ýþte evliya huzura huzurla varmayý beceren dir .Ama dahasý var.
-Bir kere doðru itikat gerek .bunun için edile-i þeriyye mi desem yok basit olsun sana sunulan delilleri öðrenip .hiç þeksiz þüphesiz inanmak gerek.yani havada uçan bir adam görsen bile ..bunu sadece haktan bileceksin asla kendinden deðil .serap ta olsa hlisünasyon da yapsan usta illüzyonist tte olsan O istemedikçe bir þey yapamazsýn.kkýsaca sebebe iman.
-Farzlarý öðrendin ,Vacibi de geçtin ,yetmiyor coþtun …nafileleri de aldýn listene ve onlarla amel etmedesin…
-çokça bilgilendin ya ..aman haaa oldum deme kibirlenme biliyom deme bildim dediðin an yanýltýr seni bilginin sahibi ceza olarak sýr bu dur ..yani ifþa ama neyi ilmi açýkla ama kendinin rütbeni mertebeni asla býrak seni bir þey sanmadan bilsinler ki sonra baþýn aðrýmasýn.hani olurda medyum gibi kapýn gafil insanlarla dolar günaha sokmaktan onlarý ceza yersin…iþte bu noktada ÝLLA EDEP YA HU..!Yani edep alçak gönüllülük hoþ görülük ,sabýr ,vb….hep bu sözleri deriz de icraat yok …!
-edeplendin yetmez yani geniþlet bunu güzel ahlakla ahlaklanmalýsýn..Bu arada da arada kötü ahlaktan sakýnarak.Haya olacak .biraz deþtinmi gevþemeden …Nasihat edeceksin.büyüklenmeden .Ýlmi kendinde hapsedip kimseyi uyarmazsan o da sende körelip gider bencil olursun ben yok biz deniyor hep bak Kuran da bile..ahlak dedikya yine sayalým…ÞEFKAT,MERHAMET,TEVAZU,TEVBE TEFEKKÜR ÞÜKÜR ZÝKÝR.TEKVA ,VERA,…..vb
açýklarsak;Sevdin mi Allah için sevecen,verdin mi öyle..lüzümsüz kötü söz yok,aðzýný açtýðýnda ilk 3 dakikadan sonra Allah kelamý konuþacan ,hatta hep sözün kurandan olacak kendini kaldýracan ortadan sadece ..kitap ,sünnet ,icma ,ümmet için…tevekkül edecen sabredecen ve uyarýcan illede ..Nolur yapmayýn ..Kavga etmeyin ..Allah tan korkun ..diye meydanlarda dolanacan…hatta baktýn kötüyü bildin nehy edecen mani olacan .Ama o gafil sana ne be diye seni ittiðinde karþýlýk vermeycen.sana deli diyecekler .Kendini peygamber sanýyo diyecekler.Bilseler …evet Muhammedin ahlakýyla ahlaklandýysan ..bunu baþarabildiysen O sun .Hadis –i þeriflere bak .Bendendir diyen…Muhammedin nuru deðil mi ademden görünen ..ah bilselerdi ….ah bilsek….ah bilseniz….
BÖYLE BÝR KÝÞÝMÝSÝNÝZ?....DÝYORUM ÝÞTE SÝZ EVLÝYASINIZ .NE ÝÞÝNÝZ VAR TÜRBEDE …KENDÝNÝZÝ ZÝYARET EDÝN HER GÜN DEYÝN KÝ BU GÜN KÝM ÝÇÝN NE FAYDAM OLDU.?Neye sabrettim …vb..

þimdi delil istersin ya da hani caným sende dersin .aman ha…Bak çok olaylar vardýr ki senden sebep olurda bir baþkasýnda tezahür eder .Evliyanýn en makbulu zaten kerametini kendinden bilmeyip hak la olan olduðundan..hiç þaþmaz tezahür eden olaylara ama bir puzzle gibi olaylarý yerlerine yerleþtirir .çünkü esas resmi biliyor bütünü parçalarý görünce nereye yerleþtireceðini bilir.Ýþte bu da keramettir.Bazý seçilmiþ kiþiler kendileri de bilmez bunu .O nu da Allah bilir Dilediðine dilediðini verir ya .Ýstemez kendindenliðini bilmesini..O kiþilerde kendindeki cevherin farkýnda olmadan devamlý birilerine sebep olurlar.bu sýnýflarda çeþidi boldur Rabbimizin….
Evliyaullah,Salih,ebrar,abid,zahid,müttaki,mutadeyn,þehit,þüheda,maþahik,süleha,vb….
kerametlerde de ..Celil-i keramat-ý maneviye ,esrar-ý hakikiye,marifet-i hassa,sýfat-ý hassa vb gibi ..Allah allem..
keramette sýr …Her mümin ibadeti kadar evliya olur.Bir kimse bir veliye düþmanlýk etse,alay etse,yalan yere ya alenen velilik iddia etse,Allah onu helak eder .kaldýrýr.Bir kimse þeriattan dýþarý çýkmýþ ise örneðin .Mucizeleri belli ama fal bakýyor .büyü yapýyor .Kötü kullanýmdan dolayý …programlarý kariþir ve kendi kendini zaman aþýmýna uðratýp yok eder elinden alýnýr mertebesi …

Bir iþi murad etme,olduysa inat etme,
Haktandýr o reddetme,
Sen Adli zulüm sanma,teslim ol oda yanma
sabret sakýn usanma..!
Deme þu niçin þöyle,Yerincedir o öyle
Bak sonuna syreyle..

Hiç kimseye hor bakma,incitme gönül yýkma
sen nefsine yan çýkma
Her sözde nasihat var,her nesnede ziynet var
Her iþte ganimet var …
Mevla görelim neyler,Neylerse güzel eyler,
(Erzurumlu Hakký)






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yunus Dedim Göründüm
Bir Mesel

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Biz Neyiz? [Eleþtiri]


fatma kimdir?

ben kendimi tanýtýrsam överim. yazar olarak da beni bana siz tanýtacaksýnýzyorumlarýnýzla. kiþisel olarak tanýnmaktan çok tinsel paylaþýmý sevdiðimden etikete önem de vermedim hiç.

Etkilendiði Yazarlar:
herkes


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © fatma, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.