..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > M.NÝHAT MALKOÇ




7 Ekim 2007
Her Þeyimle Sana Geleceðim  
M.NÝHAT MALKOÇ
Sana geleceðim… Göðümdeki yýldýzlarý tek tek topladý sevgi haramileri… Ayýþýðý çekti ýþýðýný karanlýk geceden. Bitimsiz bir heyula çöktü el ele gezdiðimiz þehirlerin üzerine. Hasretin sularý kabardý gönül ýrmaklarýmýzda. Hüzün saati sensizliði gösteriyor beklenen günün þafaðýnda. Masmavi göklerin en uzak köþesinde hayalin beliriyor. Gözlerin biraz nemli, kirpiklerin ýpýslak… Yüzündeki tebessümler yerini çatýk kaþlara mý býraktý ne? Ellerim ellerine uzansa da yetiþmiyor, mekân uzayýp gidiyor, ruhun kasvetini çoðaltýyor bir baþýna yaþamak… Düþlerim düþlerine yetiþmiyor. Rüyalarýmdan koþar adým kaçýyorsun. Kuruyor düþ pýnarlarým… Ýçimdeki yanardaðlar akýtýyor kýzgýn lavlarýný sevda atlasýnýn eteklerine. Deðmiyor umudun ve huzurun sýcak nefesi sýladan sürgün edilen gönlüme.


:AFJE:
HER ÞEYÝMLE SANA GELECEÐÝM

               M.NÝHAT MALKOÇ


     Sana geleceðim…
     Göðümdeki yýldýzlarý tek tek topladý sevgi haramileri… Ayýþýðý çekti ýþýðýný karanlýk geceden. Bitimsiz bir heyula çöktü el ele gezdiðimiz þehirlerin üzerine. Hasretin sularý kabardý gönül ýrmaklarýmýzda. Hüzün saati sensizliði gösteriyor beklenen günün þafaðýnda. Masmavi göklerin en uzak köþesinde hayalin beliriyor. Gözlerin biraz nemli, kirpiklerin ýpýslak… Yüzündeki tebessümler yerini çatýk kaþlara mý býraktý ne? Ellerim ellerine uzansa da yetiþmiyor, mekân uzayýp gidiyor, ruhun kasvetini çoðaltýyor bir baþýna yaþamak… Düþlerim düþlerine yetiþmiyor. Rüyalarýmdan koþar adým kaçýyorsun. Kuruyor düþ pýnarlarým… Ýçimdeki yanardaðlar akýtýyor kýzgýn lavlarýný sevda atlasýnýn eteklerine. Deðmiyor umudun ve huzurun sýcak nefesi sýladan sürgün edilen gönlüme.

     Sana geleceðim…
     Beni sende yaþamak, kalan ömrümü ömrüne katmak istiyorum. Ýstemem ecnebi gözler eylesin sana nazar… Bütün gözleri senden uzak tutmak için önünde perde olmaya razýyým dünden. O zeytin karasý gözlerin nice þiire ilham kaynaðý olacak güzelliktedir. Gözlerinin derinliðinde kayboluyorum güpegündüz. Baktýðýn her nesneyi bahtiyar sayýyorum. Onlar ki senin gözbebeðinin asaletiyle þerefyâb oluyorlar. Gözlerin gözlerime deðince boþlukta akýyor zaman. Hissiyatým derbeder, yok mu senden bir haber?… Yokluðunda kahrolup ürperiyorum. Fýrtýnalar kuytularýmý yalayýp geçiyor. Þakaklarýma düþen aklara yanýyorum. Seninle geçen o mesut hatýralarý özlemle, minnetle anýyorum. Gönül tellerinden hüzzam besteler yükseliyor, naðmelerin ateþi ýsýtýyor bulutlarda toplanan yaðmur damlacýklarýný.

     Sana geleceðim…
     Ne zaman senden ayrýldým ki zaten!... Önümde, arkamda, saðýmda, solumda, dört bir yanýmda hep sen oldun. Görmedi gözlerim senden baþka þuh dilber… Yollarýmýn kavþaðýnda yine hep sen vardýn. Bütün yollar beni sana götürüyor. Oysa sen, sen benden uzaklaþýyorsun. Oysa nereye kaçarsan kaç, yaðmur olup üzerine yaðacaðým. Rüzgâr olup yanaklarýndaki ayva tüylerini okþayacaðým. En kýzgýn güneþlerde bunaldýðýnda bir buluta dönüþüp üzerinde serinlik niyetine nöbetler tutacaðým. Ayaklarýn deðsin diye toprak olacaðým yollarýna. Nazenin bir gül bahçesinde senin koklamaný bekleyen iri bir gül olup yolunu gözleyeceðim. Gökkuþaðýnýn yedi ana rengini, tuvalinde kullanman için ayaðýna getireceðim. Her yürek yangýnýnda gözyaþlarým yetiþecek sevda ateþini söndürmeye.

     Sana geleceðim…
     Dualarým belâlarýna set olacak, bir kalkan misali kuþatacak çepeçevre… Hasta gönlün þifa bulmasý için Lokman Hekim þifa iksirini kapýna býrakacak. Yakarýþlarým saadetin için dayanacak göklerin en kuytu yerine. Bir dilenci arsýzlýðýnda ve yapýþkanlýðýnda kapýnda dikileceðim her gün üç beþ kez… Bir temenna saflýðýnda utanmadan sýkýnmadan önünde eðileceðim. Gönül mahkemesinde hüküm senin olacak ilelebet… Vuslata giden yolda önüne serilecek kan kýrmýzý halýlar... Bu yolda direnenlere dair hüküm, senin iki dudaðýnýn arasýndan çýkacak. Leyla’yla Mecnun’u bile kýskandýracak yeni aþk halkalarý eklenecek sevda zincirine. Yalan ve ihanet prangalara vurulacak yürek payitahtýnda. Gönül dükkânýmýn kepenklerini indireceðim aðyarýn aþk ve muhabbetine. Sadece senin mülkün olacak yürek sancaðým…

     Sana geleceðim…
     Seni acýtan düþünceleri kovacaðým zihnimden. Bil ki sevda neferlerin kuþatmýþ gönül kalelerimi. Ben ki hiçbirine kurþun sýkmadan, direnmeden sana teslim edeceðim gönül mülkünü... Zira bu mülkün öteki yarýsý sendedir. Ýki yarýmdan oluþur bir bütün. Yarým öteki yarýma kavuþunca kýymet ifade eder. Paylaþmakla çoðalacaðýz seninle. Bahçesi sende, suyu bendedir bu mülkün. Susuz bahçe, bahçesiz su yarýmdýr. Deliþmen duygularýný salsan da üzerime bil ki sevginle sükût bulacak bu gönül. Var olmak için her þeyimle sana geleceðim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köprübaþý Lisesi'nin Eðitim Çýnarý: Recep Aydýn
Sizin Çocuðunuzun da Bir Pulsuz Dilekçesi Vardýr
Yaþlýlara Saygý ve Hürmet
Hayatý Anlamlý Kýlmak
Þiirimizde Cumhuriyet
Marifet Ýltifata Tabidir
Atatürk ve Cumhuriyet
Þehidimin Son Örtüsü Bayraðým!..
Yunus Emre'de Hoca (Öðretmen) Sevgisi
Oruç Kalkandýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.