..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > M.NÝHAT MALKOÇ




7 Ekim 2007
Hepimizin Cumhurbaþkaný: Abdullah Gül  
M.NÝHAT MALKOÇ
Güzel ülkemin halleri de kendine mahsustur. Bu ülkenin vatandaþlarý hukuk önünde eþit olsa da bazý çevreler kendilerini halktan üstün görürler. Kendilerini birinci sýnýf, ötekileri ikinci sýnýf vatandaþ sayarlar. Bu durum son günlerde daha belirgin olarak görülüyor. Bu çevreler Cumhurbaþkanlýðý seçiminde aday olan Abdullah Gül’ü bir türlü kabul edemiyorlar.


:BJIG:
HEPÝMÝZÝN CUMHURBAÞKANI: ABDULLAH GÜL

M.NÝHAT MALKOÇ


     Güzel ülkemin halleri de kendine mahsustur. Bu ülkenin vatandaþlarý hukuk önünde eþit olsa da bazý çevreler kendilerini halktan üstün görürler. Kendilerini birinci sýnýf, ötekileri ikinci sýnýf vatandaþ sayarlar. Bu durum son günlerde daha belirgin olarak görülüyor. Bu çevreler Cumhurbaþkanlýðý seçiminde aday olan Abdullah Gül’ü bir türlü kabul edemiyorlar.

     Cumhurbaþkanlýðý seçim sürecinde Türkiye’yi kaosa sokmak için bazý çevreler fazla mesai yaptýlar. Aký kara, karayý ak göstermek için sihirbazlýða soyundular.

     Neymiþ efendim… Abdullah Gül, Türkiye’nin Cumhurbaþkaný olamaz? Niye? Gül’ün eksiði ne? O da bu milletin evladý deðil mi? Ýþte… Ben istemiyorum da ondan. Sen kimsin? Devlet misin? Mahkeme misin? Sen Anayasa mýsýn, hukuk devletinde esas olan Anayasa deðil mi? Türkiye Cumhuriyeti Anayasasý’na göre belirlenmiyor mu kriterler?

     “Onun eþi baþörtülüymüþ, baþörtüsünü siyasi simge olarak takýyormuþ…” Hay Allah, insanlar zahire hükmetmek yerine, niyet okumaya soyundu bugünlerde. Gül, Çankaya’ya çýkmakla bir çeþit meydan okuyormuþ kendi gibi düþünmeyenlere… Adam daha koltuðuna oturmadan, hüküm vermeye baþladý malum çevreler…

     Yahu, biraz sabýrlý olun, bekleyin, olumsuzluk gördüðünüzde eleþtirin.

     Bugünlerde gazeteciler hiçbir dönemde olmadýðý kadar özgür… Ýsteyen istediðini söyleyebiliyor artýk. Bir gazeteci kalkýp Meclisin seçtiði bir Cumhurbaþkanýný, sýrf kendisi gibi düþünmediði için reddediyor. Halký küçümseyerek “O karnýný kaþýyanlarýn Cumhurbaþkaný” diyebiliyor. Böyle bir tavýr içine giren bir gazeteciye ülkenin baþbakaný cevap verince yer yerinden oynuyor. Baþbakana karþý sert ve geçilmez bir blok oluþturuyorlar. Yaygara kopuyor: “Efendim basýn özgürlüðü sýnýrlandýrýlýyor…”

     Sen baþbakana aðzýna geleni söyleyebiliyorsun. Sonra da basýn özgürlüðünün yokluðundan þikâyet ediyorsun. Bu ne çeliþki… Bundan daha büyük bir özgürlük olabilir mi?
     Bu ülkede saðduyu sahiplerinin delirmesi iþten bile deðil.

     Ýnsanlar gözüne baka baka, hatta sýrýta sýrýta yalan söylüyorlar. Daha sonra da yalan söyleyen kendileri deðilmiþ gibi “Doðrucu Davut” kesiliyorlar.

     Bekir Coþkun denen yazar bir zamanlar inançlý kesim hakkýnda demediðini býrakmýyordu. Demirel’in bir konuþmasýndan yola çýkarak baþörtüsü maðdurlarýyla dalga geçen, onlara “Develere binip Arabistan’a gidin.” diyen de ondan baþkasý deðildi.

     Bu mu insan haklarý havariliði, bu mu çok seslilik?... Ýnsanlar niçin bir kez olsun aynaya bakmazlar…‘Gül benim cumhurbaþkaným olamaz’ demek ne anlama geliyor?

AKP sempatizanlarýndan birisi de Ahmet Necdet Sezer için böyle bir þey deseydi Bekir Coþkun’un tepkisi ne olurdu? Acaba ona da böyle hoþgörüyle muamele ederler miydi?

Ýþgal ettiði köþesinde yýllardan beri mütedeyyin kesimlere hakaretler yaðdýran, baþörtülü hanýmlarý “Ulusal Salak” olarak nitelendiren böyle bir yazarýn basýn ahlakýnýn neresinde durduðu sorgulanmalýdýr. Bunu yapacak olan da basýnýn tarafsýz kalemleridir. Adam þimdi de köþesinde insanlarla alay ediyor. Arkasýndaki güçlerden hýz alýyor. Sorsanýz ona, en büyük vatansever kendisi, mangalda kül býrakmaya hiç niyeti yok…

Yýllardan beri köþesinde unutulan adam, bir cümleyle kahraman oldu. Meðer Türkiye’de kahraman olmak ne kadar da kolaymýþ. Demokrasiden, insan haklarýndan, özgürlüklerden söz edenlerin, bu kavramlarý aðýzlarýnda sakýz haline getirenlerin tek taraflý bakýþlarý insaný çileden çýkarýyor. Bu ülkede ne zaman saðduyu kazanacak? Haklýlar ne zaman güçlülere karþý galip gelecek? Ýnsanlarýn tutarsýzlýklarý ve tarafgirlikleri bizleri türümüzden soðutuyor. Bir gün hak ve hakikat galip gelecek elbet… Buna inanýyoruz. Fakat bu hayýrlý deðiþim ve dönüþüm yakýn zamanda görülecek gibi deðil.

Son sözüm þu: “ Ýsteseler de istemeseler de Gül, herkesin cumhurbaþkanýdýr.”

Gül gibi Cumhurbaþkaný olacak Abdullah Gül… Milletimize hayýrlý olsun.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gümüþhaneli Hacý Hüsrev Doðan
Göç Veren Trabzon
Ramazan Davulcularý ve Manilerimiz
Türkiye'de Arýcýlýk ve Bal Kültürü
Baþkan Gümrükçüoðlu'yla Sabah Kahvaltýsý
Trabzon Kanunî Sultan Süleyman Havalimaný
Göçmek Çözüm Deðildir

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi"nin Semender Dergisi
Hocalarýn Hocasý: Ahmet Hilmi Ýmamoðlu
Cemil Meriç"in Akýl Defteri
Trabzon"un Ýkinci Özel Hastanesi: Ýmperial
Köprübaþý - Beþköy Dostluðu ve Kardeþliði
Mersin Yenice 4. Barýþ ve Kültür Festivali
Gerçek Hayaller Dükkâný
M. Nihat Malkoç Kerbela Þiir Yarýþmasýnda Türkiye Birincisi Oldu
Zigana'nýn Gür Sesi: Herfene Dergisi
"Güneþli Bayýr" ve Serkan Türk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.