..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Duygu Sakin




29 Aðustos 2007
Turþu  
Duygu Sakin
Nerdesin yahu? Kim çaðýrýyor beni? Bu yalnýzlýkta olsa olsa ben beni çaðýrýrým. Nerdeee.. ile baþlar bütün cümlelerim. Nerdesin o eski ben?


:BDCA:

Bir ses böldü düþüncelerimi. Nerdesin yahu?
Kim çaðýrýyor beni? Ölüm mü, aþýðým mý?
Bu yalnýzlýkta olsa olsa ben beni çaðýrýrým. Nerdeee.. ile baþlar bütün cümlelerim. Nerdesin o eski ben?

Vücudumu saran lýmbýr lýmbýr etlerim. Bitmek bilmez zayýflama azmim nerdesin? Etlerim eridi gitti benimle, her sýcaktan bunaldýðýmda kestireceðim dediðim o uzun kýzýl saçlar. Sütle dolu gibi þiþkin göðüsler, kalýn baldýrlar da dayanamadý yýllara.

Nerdeee.. Gençliðin þaþaasý? Her hafta sonu bagaja atýlan bir kilo et, biraz kömür bir de mangalla gidilen piknikler. Kalýn baldýra bakmadan, hazýrlanan masalar. Mangal yakan, aslan sütünün yanýna meze isteyen dað gibi adam.. Dað nerde? Yandý bitti kül oldu. Kül nerde? Topraða karýþtý. Toprak nerde? Belediye mezarlýðýnda. Benim yerimde yanýnda hazýr, bir metre yetmiþ santim.

Yaþ yetmiþ iþ bitmiþ. Bitti ama ömürde bitti. Sona yaklaþtýkça, saniyeler yavaþlýyor sanki. Sabah erken uyanýp, yapacak bir þey bulamýyorum. Ýþ iþlesem gözüm görmüyor, Tv izlesem asabým bozuluyor. Kitap okuyum diyorum, uykum geliyor. Bir komþu’ya gidiyim desem komþu mu kaldý. Kezban vardý arkadaþým, canýmýn yoncasý.. Onun da kýrký yeni okundu..

Arkasýndan bir helva piþirdik, afiyetle yedik. Yaramaz torunlara, büyümeyen bebelere, geçimsiz gelinlere dert yandýk.. Uyuduk uyandýk sabah oldu. Onsuz ilk sabah. Namazýmý kýldým, bahçemdeki otlarý yoldum. Pazara gittim, süs biberleri çýkmýþ tazecik. Beþ kilo aldým. Eve geldim. Hepsini yýkadým. Bir güzel baþlarýný yoldum, suyu içine çeksinler diye býçakla çizdim üstten. Bol sirkeli bir turþu kurdum. Baktým Seda sayanýn ‘sabah sabah’ programý baþlamýþ. Aylardýr bitiremediðim motifin iplikleri dolanmýþ, attým iþ torbasýnýn içine gayesiz. Aldým elime iþ torbamý. Çýktým evden. Yeþil kapýnýn önüne vardým. ‘Kýýzz..Kezbaan, pazara süs biberi gelmiþ, al da biraz turþu kur, taptaze, yenilesi valla.’

Bir an elim ayaðým kesildi. Ýnme indi sandým. Çöktüm yeþil kapýnýn yanýna. Biz daha dün gömmedik mi Kezbaný? Nasýl da çöktü içime hüznü. Caným arkadaþým diyip aðladým. Helvasýný yerken sahtecikten aðlayanlar gibi deðil. Baðýra baðýra, dizlerime vura vura. Konu komþu delirdim sandý da zor yetiþti..

Dedim ya iþte, yaþ yetmiþ, iþ bitmiþ diye. Akýldan noksan, etten noksan, arkadaþtan noksan kaldýk. Her bir þeyim tamdý da bir turþum eksikti. Onlar sararýncaya kadar ne malum benim sararýp solmayacaðým. Koþa koþa vardým eve. Soluklanmadan, kola þiþelerine bastýðým iki þiþe turþuyu attým çöpe. Bu yaþtan sonra turþu benim neyime..

Nerdesin?
Aman be, ne aranýyordum ben bu mutfakta. Tuz deðil, ekmek deðil..
Haa.. Turþu.. Gitti tabi akýl yine.
Ahh!!! Nerdesin benim caným turþum?
Þu kýsýrýn yanýnda nasýl da yenirdin kýtýr kýtýr. Atmasaydým, þimdiye yarýlamýþtým þiþeleri.
Allahýn iþine karýþýlmazmýþ demek. Ne bileyim ben hemen sararýp solasý olmayacaðýný þu kemikten canýn.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Harmanlý
Deniz ile Fasýl
Umut'suzluk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen ve Ben [Deneme]


Duygu Sakin kimdir?

Bir doða kanunu sonucu annemle babamýn ilk çocuklarý olarak doðmuþum. Hatta o kadar þanslýymýþým ki her iki ailenin de ilk torunu olmuþum. Hastaneden getirilip babaannemin üzeri elde örme minderli bir sandalyesine yatýrýlmýþým. Etrafýma bütün aile meclisi toplanmýþ. Babam hamilelik boyunca turþu yiyen anneme kýzarak çaydanlýk kadar oluþuma içerlemiþ biraz. Çok zayýf ve çirkin bir bebekmiþim. Tahminlere göre(hala da dalga konusudur bu ) babaannemin küçük çelik çaydanlýðý kadarmýþým. Ýsmimi annem koymuþ. Demokratik bir isim seçimini kabul etmelerine raðmen, seçilen kaðýttan çýkan nalan ismini annem hiç sevmemiþ hala da sevmez. Ýsim koymak doðuranýn hakkýdýr gibi bir tez ileri sürüp babaannemin istediði nalan ismi rafa kaldýrýlmýþ. Ýnsanlar isimleriyle özdeþleþirmiþ. Mesela ismi Nazlý olanlar ne kadar nazlý,ismi Savaþ olanlar da ne kadar kavgacýdýr farkýnda mýsýnýz? Benim adýmda nalan olsaydý hayatým boyunca inleyip aðlar mýydým acaba?


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Duygu Sakin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.