..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ümran Ateþ




24 Aðustos 2007
Olur da Bir Gün...  
Beni hatýrlamak istersen uzaklarda arama beni

Ümran Ateþ


Olur da bir gün,beni hatýrlamak istersen,uzaklarda arama beni.Aynaya bak,gözlerinin içinde hala parlayan bir ýþýk görürsen,iþte o benim.


:BJHB:
Olur da bir gün ...beni hatýrlamak istersen,uzaklarda arama beni.Aynaya bak,gözlerinin içinde parlayan bir ýþýk görürsen,iþte o benim.


Gökyüzü bulutlarla kaplý,herkes her þey üstüne geliyor gibi hissedersen ,için daralýrsa yani
yaðmurun yeni ýslattýðý taze topraðýn kokusunu duyduðunda ve sabahýn erken saatlerinde taze bir yapraðýn kenarýndan damlayan çið tanesini farkettiðinde aklýnda hep ben olmak isterim. Ya da gözlerin denizin maviligine daldýðýnda...Çok uzaklardan bir yerlerden ,dertli dertli dumanýný savurarak gelen geminin icinde, benim olduðumu düþünmeni isterim.

Küçük bir sahil kasabasýndaki küçük bir meyhanede rakýya balýðýný meze yaparken ,dinlediðin özlem dolu þarkýlarda hatýrladýðýn ben olmak isterim.Çakýr keyif olup, masadan kalktýðýnda, sokakta hafif hafif sallanarak yürürken,ellerim diye sýkýca sarýldýðýn bir þarap þiþesi olmak isterim.


Beni hatýrlamak istersen,etrafýna bir bak,açan her çiçekte,her yeni gün inatla doðan güneþte,iþine geç kalmanýn telaþýyla koþturan insnalarýn yüzlerinde,kirli yüzleriyle bir umut dilenen çocuklarýn gözlerinde bulacaksýn beni.Ýstersen, duydugun her ses beni hatýrlatacaktýr sana.Bazen küçük yalý çapkýný olup öterim pencerende, bazen bir seyyar satýcý olup kapýnda baðýrýrým alabildiðine. Bazen bir tren gibi týkýrtýlarla aðýr aðýr geçerim önünden.Bazen sözlerini ezbere bildigin ve soylemekten asla býkmadýðýn bir þarký olur,her akþam ölürüm yeni baþtan. Sen o þarkýyý deðil beni söylersin aslýnda.

.
Beni görmek istersen hep karþýnda olurum.Ýstersen gölgen,istersen rüyan olurum. Gökyüzündeki yýldýzlarýn arasýndayým ben. Baþýný yukarý kaldýrman yeterli beni görmek için.
Yolda rastladýðýn herkes benim aslýnda. Dostlarýna selam verirken o selamý ben alýrým.Komþunun hatýrýný sorarken aslýnda bana 'Nasýlsýn? 'demiþsindir.Parkta aðlayan bir kadýn görürsen o benim,kaçýrdýðý otobüsün arkasýndan koþturan birilerini farkedersen o da benim.Yorgun ,mutsuz,kaçak yaþayan bir kader mahkumu görürsen korkma selam ver , o da benim.
Ya da iþe yetiþme telaþýnda koþuþturan,yüksek topuklu ayakkabýlarýnýn sesini duyduðun benim aslýnda.

Benimle çýkarsýn yola her sabah, akþam evine benimle dönersin. Gittigin her yere gelirim seninle. Sen yoruldugunda yorulurum ben de. Sen oturdugunda oturur, kalktýðýnda kalkarým.
Eðer istersen bütün gece baþucunda bekler,saçýný okþarým sen uyurken.Yüzündeki gülümsemeyle uykuya dalýþýný izlerim.Hastalandýðýnda içmeye doyamadýðýn sýcacýk,limonlu bir çorba olurum ben.


Olur da birgün,bana dokunmak istersen bir çiçeðin yapraklarýna dokun,nasýl canlanýr,renklenir sevginle farkedeceksin. Yeþilin,kýrmýzýnýn, sarýnýn, mavinin,yeþilin her tonunda, elini uzattigin her yerdeyim. Dokunmak istersen bana, kendine dokun. Dudaklarýndaki ateþim, tenindeki ter.. Vücudunu ürperten rüzgarim ben.
Hiç gitmedim .Oradayým, beni gormek, bana dokunmak, beni hatýrlamak istedigin yerde.


Yüreginde...






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýzýl Güller

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçük Þeyler
Yavaþ Yavaþ Ölüyoruz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþamýn Anlamý [Öykü]
Karýmla Evlenmek Zorundasýn [Öykü]
Adanmýþ Hayatlar [Öykü]
Vatanseverlik [Eleþtiri]


Ümran Ateþ kimdir?

Hayatýn zorlu yolunda öðrendiklerimizi paylaþarak,güzellikleri çoðaltmaya çalýþan biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Muzaffer Ýzgü,Sait Faik,Orhan Veli,C.S.Tarancý


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ümran Ateþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.