..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Beste Sultan K.




23 Aðustos 2007
Gidenin Ardýndan  
Sevgiliye...

Beste Sultan K.


Dediði gibiydi aslýnda; "Sadece 'sevilmek' harekete geçiriyordu donmakta olan bir kalbi. Ve hýzla çarpan bir kalpti her seferinde, dünya üzerindeki onca güzel þeyin sebebi. Yani, sýzlayan yerinden sevmeye baþlamalýydý bir insani. Sevdiði kadar sevilmekti zaten bir acýnýn yara bandý."


:BFEG:
Sevmek can acýtmaktý en çok...

Ýnsanýn insana kýydýðý ve adýnýn hiç bir tutanakta cinayet olarak anýlmadýðý bir soykýrým! Yüzlerce insan gömülüyordu ayný anda, birbirinden habersiz ve hep ayný kuyuya... Ve zaman istiyordu mizan. Kul kendine yenildiðini ve kendini kendine düþman edenin yine kendisi olduðunu anlayýnca uyanýyordu derin uykudan.

Þimdi sen say ki uyandým, üstüme son toprak serpilirken.. Uyandým ve vazgeçtim gömülmekten!

Bir acýyý kanayan yerde vurmanýn en iyi yoluymuþ acýyý yaþanmamýþ saymak. Oysa yataðýndan söktüðü kýrýntýlarla büyürmüþ ýrmak...



. . .



Bir yerlerde bir hata vardý, evet! Sende ya da bende.. Nedeni her neyse güzeldi, acýya gömüleceðimi bildiðim bu sona seninle el ele koþmak bile.. Sonrasýný biliyorsun, ayný hikaye ;

Ayný çarpýntý baþlýyor önce, sonra kan kaybý... Belki iç kanama fark etmediðin ama gözünün önünde. Yine de devam ediyor hayat. Sevgilinden ayrýldýn diye izin vermiyor hiç bir patron, ya da otobüsler durmuyor önünde. Geç kaldýðýn, mide kramplarýn, kýrmýzý ýþýkta duramayacak kadar tahammülsüz oluþlarýn kimseyi baðlamýyor mesela. Anlayacaðýn hayat, nasýl býrakýyorsan bir seviye koþarken, döndüðünde de aynen öyle...

Bu yüzden sýfýrdan baþlayamýyor insan terk edilirken. Bilirsin, takvim bile acýr üzerinden bir sayfa kopartýlýrken..

Zamana ihtiyacým vardý. Yanlýþ anlama, senin ihtiyaç duymayacaðýn bir zaman! Tüm yolcularýn bir yerlere gittiði istasyonda bir baþýna kalmak gibi, tren gelmeden ayrýlamýyorsun o duraktan...



Dediði gibiydi aslýnda; "Sadece 'sevilmek' harekete geçiriyordu donmakta olan bir kalbi. Ve hýzla çarpan bir kalpti her seferinde, dünya üzerindeki onca güzel þeyin sebebi. Yani, sýzlayan yerinden sevmeye baþlamalýydý bir insani. Sevdiði kadar sevilmekti zaten bir acýnýn yara bandý."

Kýsacasý ; Tükenmiþti bantlarým ama yaralarým hala aðýrdý...



Þimdi sen "unut!" diyorsun içinden.. Oysa yok olmak deðil midir unutmak! Yaþam bile ne evrelerden geçer yok olurken. Yani demek istediðim, O an benim! Ne kadarý sana aitse bir zamanlarýn inan o kadarý da benim.. "Unutarak eksil" diyorsun, neden? Ne yapabilir bana bir zamanlarý anýmsamak, her þey için bu kadar geç kalýnmýþken. Acýdan korkmuyorsa yürek alýþkanlýklarýn önemi ne ? Herkes unutuyor diye, herkes gibi olamaz ki her seven...

Kaldý ki, unutmadým! Hiç bir þeyi vedahi hiç kimseyi...

Bir düþün, sen neleri silebildin geçmiþinden?

Þimdi, senin o geçmiþten bir farkýný söyle bana ve bir yolunu göster silmenin Ankara yolunda sýrýlsýklam kalan o adamý, mesela... Almadýðýn Rulokat, hiç yapamadýðým tavuk göðsü.. (- Hatýrlýyorum, hemen ardýndan tüm tavuklar gripten öldü...) Aslýnda bilmiyorsun, þehir öldü! Kentler, insanlar ve nefes alan her þey... Yapsaydým ne deðiþirdi... Eminim, Hiçbir þey!

Sonra nevresim... Simdi bunca üþümem bundan mý dersin? Hayýr! Þehir soðuk. Ya da öykünüyorum yaþamaktan. Kutuplarda arýyorum kaybettiðim her þeyi.

Anlayacaðýn namaz için bile þans sunarken yaradan, "Sensiz gecen günlerin kazasý yok be sevgili!"

. . .

Bugünlerde fazla düþünmüyorum aslýnda ; dünü, bugünü ya da tüm bunlarý kapsayan hiç bir þeyi. Nefes alan herhangi bir canlý gibi varoluyorum yaþamda. Yarý ölü yarý diri yasýyorum yani...

Tüm bu hallerin sebebi senden mi? Hayýr! Ancak deþilen yara kudurtur buz tutmuþ bir kalbi! Sen elinde neþter, savurgan kelimelerle vuruyordun hep ayný yeri.
"Daima ve sonsuza dek" ne demekti ? Kopmuþ muydu kýyamet ? Deðilse neydi ? 'Bu iliþkinin Tanrýsý’ sendin yani, öyle mi ? “Kop” dedin! sûra üfledi aþk. Bir çýðlýk içimden, sonra bir deprem. Denize karýþtý her þey...

Lütufla gelen kul, Tanrýya hesap sorabilir mi?



- Þizofreni bir yalnýzlýk.. Kimsenin içinde yer almadýðý, inadýna kalabalýk!

...

Öyle gittin... 13. katýndan gülümserken þeytan bir kentin...

Gelsem, titretir miydi dizlerimi gözümdeki yaþlarý senden gizlemek! Mendil taþýmýyordum. Omzun yoktu. Nicedir aðlamýyordum üstelik. Unutmuþ olabilir miydim nasýl bir þey olduðunu?

...ve sessizlik... Kabir azabý daha mý huzurluydu? Ya da kotu bir benzetme mi oldu bu?



. . .



Saat gece yarýsý..

Yarýn baþka bir gün olacak.. Bu sefer inan, çünkü güneþ doðacak!.. Otobüslere kýzmayacaðým, sabredeceðim ýþýklarda, hatta baðýrmayacaðým mendil satan o çocuða.. Belki daha çok çalýþacaðým.. Hedeflerim olacak. Kývýrarak ucunu en derin yerine gömeceðim aþký, hiç kullanmadýðým o tek dosyanýn.
Sonra, küsmeyeceðim kente.
Daha çok dua edeceðim, bugünlerin geçeceðini düþünerek..
Format atacaðým, þuurumu kapatacaðým anlayacaðýn..
Yeniden doðmak mümkün mü? Mümkün..
Ben yapacaðým!
Ve inanmayacaksýn, buna yine senden, yani bu yazýdan baþlayacaðým..
Göndereceðim önce, sonra bekleyeceðim.. Kendimi dinleyeceðim öylece..
"Ne deðiþti?" diyeceðim "..hala acýyor mu yaran ?"
Sessizlik oluncaya dek cevabý býkmayacaðým..
Utanmayacaðým üstelik;
Tüm bu yazýlanlar kalbinde bir yere dokunuyorsa þayet, içimde o yeri arayacaðým...





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Sahne
Her Diriliþ Yokluða Gebe
Yanmasýn Rengi Gözlerinin

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vur Yüzüme, Hadi, Vur Yüzüme...
Müruruzaman...
Müruruzaman II
Ayrýl'ýnca
Oylesi - Ne?
…ve Bu Gece
Þizofre...
'Aldat'mak!
"Nas"
La'mekanlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bitsin Ýþte [Þiir]
Moyencor [Þiir]
Gözlerin Kalsýn [Þiir]
Þiirde [Þiir]
Ruhlar ve Hayaller [Þiir]
Kayýp Kýta [Þiir]
Özledim [Þiir]
Senden Baþka Sebebim Yok Benim... [Þiir]
Aslýna Ýnkar [Þiir]
Tesellisiz Gülümse [Þiir]


Beste Sultan K. kimdir?

Temmuz 1983 Ýzmir doðumlu. ilk-orta ve lise öðrenimini Ýzmir'de tamamlayarak üniversite eðitimi için Afyonkocatepe surlarýný aþan kýzýmýz bir daha Ýzmir'in yüzünü göremedi. Lise sýralarýndayken ajansta mankenlik yaparak baþladýðý çalýþma hayatýna, radyo programcýlýðý, dans, yönetici asistanlýðý, muhabirlik gibi gereksiz uðraþlarla devam etti. Gayrý Ýstanbul sýnýrlarý içinde ikamet etmekte olan þahsý muhterem þu sýralar özel bir televizyon kanalýnda çalýþmaktadýr. Adý gibi aziz olsun. . Reverans. .

Etkilendiði Yazarlar:
Cemil Meriç, Mitoloji


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Beste Sultan K., 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.