..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En bilge insanlar bile arasýra bir iki zýrvadan hoþlanýrlar. -Roald Dahl
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > LawLess




24 Haziran 2007
Hüzünlerden Bozma Mutluluklar...  
Fanzin - Sokak Edebiyatý

LawLess


iþe yaramadagini söyleyebilirsin.. Ama zaten iþe yarasýn diye ölünmez.. Para kazanýrýz birþeylere sahip olmak için ama bi gün onlarý terk ederiz.. Yada onlar bizi.. önemi yok asýl nokta bi gün uyandýðýmýzda yada uyanamadýðýmýzda bizim olmayacaklar.. sonra çoçuklar yetiþtirirz diyordu.. Ve bunu bizi terk etmeleri için yaparýz.. hepimiz aptalýz.. istisnasýz hepimiz.. sadece bizden daha az aptal birinin bunu bize fark ettirmesi gerek.. ama insanlar bunlarý fark edemiyor.. ve ben insanlarý anlayamýyorum diyordu..


:AGBE:
iþe yaramadagini söyleyebilirsin.. Ama zaten iþe yarasýn diye ölünmez.. diyordu eleman..
Ve insanlarý anlayamamaktan þikayetlerler yaðdýrýp duruyordu..

Para kazanýrýz birþeylere sahip olmak için ama bi gün onlarý terk ederiz..
Yada onlar bizi.. önemi yok asýl nokta bi gün uyandýðýmýzda yada uyanamadýðýmýzda bizim olmayacaklar..
sonra çoçuklar yetiþtirirz diyordu..
Ve bunu bizi terk etmeleri için yaparýz.. hepimiz aptalýz..
istisnasýz hepimiz.. sadece bizden daha az aptal birinin bunu bize fark ettirmesi gerek..
ama insanlar bunlarý fark edemiyor.. ve ben insanlarý anlayamýyorum diyordu..

gözlerinde farklý birþeyler vardý.. brþeyleri kaybetmiþliðin yarasý.. birþeylerin izi vardý.. ama ne olduðunu anlayamamýþtým.. ilk defa garipsemiþtim.. çok akýllýydý gözlerinden sadece bunlarý anlayabildim.. oysa normal bi insanla 10 saniye göz göze geldiðimde size tüm ruhunu okuyabilirim..

konuþurken sýk sýk virgüller kullanýyordu.. ve virgül aralarýný elindeki þarabý kafasýna dikmekle yada öksürmekle deðerlindiriyordu..

Haklýsýn dedim.. Ama bunun aksi tüm doðaya.. yaratýlýþa hakaret etmek olmazmýydý biz buna engel olamayýz..

kafasýný kaldýrdý.. gözlerime baktý.. bir yudum þarap aldý..
ve oluruz dedi oluruz.. ve engel olunca benim gibi olursunuz..

hiç birþey diyemedim..

evet doðru söylüyordu.. ve bu doðrularý anlayabilmenin bedeli.. ulu orta açýlýp içilen þarap oluyordu.. aramýzda çok fazla yaþ yoktu.. ama o kendisini belli ediyordu.. göründüðünden daha yaþlýydý.. ve görünmediði yaþtan daha olgun.. yavaþ yavaþ onu okumaya baþlamýþtým.. ama bilmiyorum.. gözlerine her baktýðýmda ürkek bi telaþa kapýlýyordum.. maviydi.. ve uykusuzluðun gözlerine hediyesi kýrmýzýlýklar.. ve parlýyordu gördüðüm her insanýnkinden daha fazla parlýyordu..


hayýr hayýr durun.. Sanýrým en baþa dönmeliyim.. evdeydim.. ve kadýnýmla kavga etmiþtim.. Onu çok seviyordum.. ama sevgi kalp kýrar.. ve ben bikez daha onun kalbini kýrmýþtým.. Ve herzamanki gibi özür dilemek yerine çekip gitmeyi tercih etmiþtim.. evet haklýydý.. genelde deildi.. ama bu kez haklýydý ama sakinleþmem gerekiyordu onunla daha sonra ilgilenebilirdim.. boþtu sokaklar ve yürüyordum.. tamamen kadere teslim olmuþ bi þekilde.. ve kader beni bi parka getirdi.. genç bi çoçuk vardý.. 20 li yaþlarda ve etrafýnda üç beþ tane ufak çoçuk oturmuþ onu dinliyorlardý.. ve ben süper kahraman çoçuklara bi zarar vermesini engellemek için olay yerine yaklaþtým.. yaklaþtýkça elemanýn sesini daha net duymaya baþladým..

Bi fýsýltý ne kadar net duyulabilirse o kadar.. sesi çok az çýkýyordu.. konuþacak kadar güçlü deildi.. ve öksürüyordu..konuþmasýný bölen iki þey vardý.. arada kafasýna diktiði þarap þiþesi.. ve her defasýnda bu sefer kesin ölecek dediðim öksürük nöbetleri.. ama olmadý.. ölmedi.. her öksürüþünde dahada parçalandý.. fakat ölmüyordu.. hemen yan tarafýndaki bi bankta oturuyordum..


ama insanlar bunlarý fark edemiyor.. ve ben insanlarý anlayamýyorum diyordu..
Haklýsýn dedim.. Ama bunun aksi tüm doðaya.. yaratýlýþa hakaret etmek olmazmýydý biz buna engel olamayýz..
ve oluruz dedi oluruz.. ve engel olunca benim gibi olursunuz..

Yanýna gitmemi söyledi.. gittim ve yanýna oturdum.. bu çoçuklarý görüyormusun dedi..
ewet dedim..
Ve siz çoçuklar bu adamý görüyor musunuz dedi..

Ýçlerinden en uzun boylu olan ki belliydi.. ufaklýklar gurubunun sözcüsü..

evet abi görüyoruz dedi..

Tamam o zmn sorun yok.. Sadece halüsülasyon olup olmadýðýnýzý merak ettim dedi..

Bi an için aptala baðladým.. etkileyici.. karizmatik birþeyler söyleyip anlattýklarýný bana örneklemesini bekliyordum.. yapmadý.. hiç birþey yapmadý.. öksürmek ve þarap içmek dýþýnda.. bende hiç birþey yapmýyordum.. bir yaným bu ayyaþtan uzaklaþmamý söylüyor.. diðer yaným onunla konuþmamý söylüyordu.. garipti çok garip..

ve çoçuklara artýk gitmeleri gerektiðini söyledi..
Bana baktý adýmý sordu..
Söyledim.. adýný söyledi.. memnun oldum dedim..
Hayýr dedi.. olmadýn aksine korkuyorsun.. ve kaçýp gidemiyorsun.. konuþmak istiyorsun.. ama ne söyleyeceðini bilemiyorsun.. sýk sýk gözlerimi görmeye çalýþýyorsun.. beni tanýmak ne bok olduðumu anlamak için ve anlayamamak seni çok korkutuyo çünkü böyle birini ilk defa görüyorsun ve bu kadarý memnun olmaman için yeterli.. daha fazlasýný saymama gerek yok..

iyice aptal baðladým.. herif resmen ruhumu okudu ve bana yeteri kadar bakmadý bile.. ve öksürmeye baþladý.. nöbeti geçtiðinde bende aptallýðýmýn bi kýsmýný üzerimden atmýþ yavaþ yavaþ kendime geliyordum.. Kim bu herif nasýl.. asýl soru neden çekip gidemiyorum.. bunlarý sindirmeye çalýþýrken tekrar konuþmaya baþladý..

Tanrýnýn en büyük laneti verdiði ölümsüzlüktü dedi.. o yüzden her öksürmeye baþladýðýmda ölüceðimi düþünmekten vazgeç..

þaraptan bir yudum daha..

Ve ben üzerimden attýðým bütün aptallýðý fazlasýyla geri almýþtým.. ne yani þarapçý bi evliyayla sohbet ediyo olamazdým.. düþüncelerimi okuyabilme ihtimalini hesaplýyordum ki

saçmalamayý býrak düþüncelerini okuduðum falan yok.. aslýnda sadece senin yaptýðýný yapýyorum.. gözler dedi..ama biraz daha fazlasý..

Çok daha fazlasý dedim düþünmeden.. düþünmeye korkmaya baþlamýþtým..
Hayýr dedi sadece onu kullanmayý biliyorum..

Her konuþtuðunda aklýmdaki soru iþaretli katlanarak artýyordu.. ve öksürük nöbetleri sorularý cevaplamam için iyi bi fýrsattý ama yapamýyordum.. her soru askýda kalýyordu.. bu çok fazla.. bu çok saçma.. herif ruhumdan fazlasýný okuyor.. ewt bunu bende yapabiliyorum.. ama ben sadece size karþýmdakinin.. ne kadar iyi yada kötü.. ne derece kýskanç ne derece çekilmez ne kadar ciddi.. ne kadar komik.. ne kadar konuþkan.. içine kapanýklýk derecesi gibi kiþilik faktörlerini söyleyebilirim..o an aklýndan geçenleri deil kesinlikle deil.. neler oluyordu kafam allak bullak olmuþ soru iþaretlerini düþünürken korktuðum baþýma geldi.. ve tekrar konuþmaya baþladý..

Sor hadi..dedi

Ne sormam gerekiyo dedim..

Bu sorunun dýþýnda sormak istediðin bi çok þey var her hangi birini sor..

herþeyi biliyorsan neden sormamý bekliyorsun ki direk cevapla..

Olmaz dedi.. Öncelikle bunu yapmam seni korkutuyo daha da kötüsü aptallaþtýrýyo ve inan bana kendi kendime konuþmanýn hiç bi zevki yok.. eðer iyi birþey olsaydý yoldan geçen herkezle konuþabilrdim.. kendi kendime tabi..

peki nasýl neler oluyo aklýmdan geçenleri tek tek nasýl söyleyebiliyorsun kimsin sen nesin.. ve ben neden çekip gidemiyorum.. bu öksürük neyin nesi.. tanrýnýn ölümsüzlüðü derken ne anlatmaya çalýþýyordun vs.. gibi sorularý sýralarken hiç birþey söylemedi.. þarap içmeye dewam ediyordu ve ben birden bire beni dinlemiyormuþ hissine kapýldým.. sustum..

Sadece birini sormaný söylemiþtim.. dedi.. ve sustu

bi kaç dakika sessizce oturduk ve sonra konuþmayý baþarabildim..

Kimsin sen..
Adýmý söylemiþtim..
Neyi sormaya çalýþtýðýmý biliyorsun dedim..
ewet dedi ve yine sustu..

iyice sinirlerim bozulmaya baþlamýþtý az önce konuþmasýndan korktuðum herife þimdi sustuðu için kýzýyordum.. ve o da bunun farkýndaydý.. ve eðleniyordu ewet bunuda anlayabilmiþtim.. hemde çok eðleniyordu..
Saatine baktý..

çok hafif bir sesle hala 5'i 20 geçiyor dedi..

Belli ki kendi kendine söylemiþti.. Ama yanlýþtý "saat daha 4 sanýrým senin saatin önde gidiyo"

baktý gülümsedi.. ve hayýr gitmiyor dedi.. ayaða kalktý ve gitme zamaný

ama sorularým.. daha cevaplarýný derken


alamadýn biliyorum.. "ve o yüzden yarýn bu saatten yarým saat önce burada olacaksýn.." dedi
ve gitti.. bu olaylar zinciri iyice canýmý sýkmaya baþlamýþtý.. sanki bilim kurgu masalýnda baþrolde yardýmcýlýk oynuyordum.. ve gözlerimi yukarýya kaldýrým.. havada uçuþan etrafa alevler saçan ejderhalarý görmeyi bekledim.. sonra saða sola ateþ toplarý atan büyücüleri görecektim.. ve sonra zýrhýný kuþanmýþ boyum kadar kýlýcýyla atýndan inen bi savaþcý görmek.. bi kain ile sohbet ettikten sonra bu olaylarýn hiç birini yadýrgamazdým.. olmadý havada yolunu þaþýrmýþ bi kaç aptal kuþdan fazlasý yoktu.. ve hiç de ateþ çýkaracak gibi görünmüyolardý.. büyücülerde yoktu.. þavaþçýlarda.. peki bu neydi.. daha fazla düþünmemeye karar verdim.. yarýn bütün sorularýma cevap alacaktým..

ewe geri döndüm kadýnýmdan her zaman olduðu gibi özür diledim.. ve ona olanlarý anlattým.. inanmadý.. ona göre bu kavga sinirlerimi fazla yýpratmýþ ve halüsülasyonlar görüyormuþum.. acaba gerçekten öylemiydi.. kendi hayal ürünü olarak düþündüðü çoçuklar yada ben.. aslýnda onlar mý benim hayal ürünümdü.. Herneyse bu daha fazla düþünmemeliydim.. yarýn ortaya çýkacak tabi gidersem karar veremiyorum gitmeli miyim..

Gittim tam olarak söylenen saatte ve gelmedi.. Sanýrým kadýným haklýydý sadece hayal görmüþtüm ama hayýr bi hayal için fazla gerçekti.. gelmeliydi.. öyle söylemiþti.. biliyorum..

"o yüzden yarýn bu saatten yarým saat önce burada olacaksýn.."
"o yüzden yarýn bu saatten yarým saat önce burada olacaksýn.."
"o yüzden yarýn bu saatten yarým saat önce burada olacaksýn.."

Kafamda sürekli bu sesi duyuyordum ve saat bi hayli geç oldu.. gelmedi..
Ve ewdeyim.. kadýným uykusuzluðun bana sanrýlar gösterdiðini idda etmekten baþka birþey söylemedi.. haklýydý ama bu kez deil.. görüyordum.. ama böçekler yada kavga eden solucanlar yada havada dönen mavi ýþýklar.. daha fazla olmadý.. hiç olmadý.. en azýndan þimdiye kadar olmamýþtý.. ve yarýný beklemeye baþladým.. gelecekti.. muhtemelen bi iþi çýkmýþtý ve yarýn gelecekti..

Gittim tam olarak söylenen saatte ve yine gelmedi.. ve yine aklýmda ayný cümleler dönmeye baþladý..
"o yüzden yarýn bu saatten yarým saat önce burada olacaksýn.."

ve ertesi gün.. yine gelmedi.. ve sonrasý.. artýk kitlemiþtim.. soru iþaretleri çok fazlaydý.. ama cevaplarý bi türlü gelmiyordu gerçekten bu adam var mýydý.. varsa neredeydi bi gün gelecekmiydi.. herþeyi nasýl bilebiliyordu.. Sorular Sorular Sorular.. Ama yok.. eleman ve cevaplarý yok..

Günlerim sýradan bi þekilde geçmeye dewam etti.. Kadýnýmla kavgalar.. okulum ve okul sorunlarým.. ailevi sorunlar.. ve hergün ayný saatte gittiðim park..

Fakat bu gün farklýydý.. sabah yataktan daha farklý kalkmýþtým.. kötüydü çok kötü.. herþey bu gün kötü olacaktý.. ve oldu.. Okulda ufak bi kavgaya karýþtým bu günün en güsel olayýydý.. Ve sanýrým okuldan uzaklaþtýrýlýcam.. Aslýnda öðrenci iþlerinin kapýsýný kýrmasaydým kimse umursamazdý.. ve umut ediyorumki öðrenci iþlerine yeni bi kapý taktýrdýðýmda yine kimse umursamayacak.. ah aslýnda ben masumum herneyse..

asýl olan kadýnýmla olan kavgamýzdý.. bu sefer farklýydý çok farklýydý.. ewden çýkarken bunun son çýkýþým olduðunu fark etmiþtim.. en azýndan normalden daha uzun bi süre için.. süre uzadý.. düþündüðümden çok uzadý.. dayanabileceðimden çok daha fazla uzadý..

sevmiþtim.. sanýrým demiyorum.. artýk eminim gerçekten sevmiþtim.. bunu onu baþka bi erkekle gördüðümde fark ettim..

Bi anda kaným çekildi.. beynim durdu zaman durdu.. hayat durdu.. herþey durdu.. sonrasýnda fark ettim aslýnda tek duran bendim ve bunu fark ettiðimde çok geçti..

yaþama ayak uydurmakta zorlandým çok zorlandým.. ve uyduramadým.. zamanýn boþluðunda kaybolup gittim.. uykusuzluk sorunum son safhaya ulaþtý günlerce uyuyamadým.. ve bunun getirdiði sanrýlar çok fazlalaþtý.. artýk herþeyin gerçekliðinden þüphe duymaya baþlamýþtým..

Aklýma o adam geldi.. benim gerçekliðimi çoçuklara çoçuklarýn gerçekliðini bana soran adam.. onun ne hissettiðini biliyordum.. bana þaka gibi gelmiþti.. ama çok ciddiydi.. ve þimdi bende çok ciddiyim..

kadýným bununla yetinmedi.. çok fazla yaralandým.. çok aðýr þeyler söyledi.. çok çok.. ölmek daha iyiydi.. o dönemde içkiyi abartýp uyuþturucuya baþladým.. þarap yada kodein uyku sorunumu hallediyordu.. ve temin etmek çok kolaydý.. ve bu sanrýlardan daha iyiydi.. fakat çok uzun sürmedi..Uykusuzluk tekrar benimleydi..

olaylarýn üzerinden yaklaþýk 3 ay geçmiþti.. ve yaralarým hala kanýyordu.. kadýným bana bigün üzgün olduðunu söyledi.. Hayýr deildi.. kendini en az benim kadar acýnacak hale getirmiþti.. ama üzgün deildi.. kesinlikle deildi.. ve biliyordum bu acýnacak hali çok uzun sürmeyek sadece boþlukta ve onu çýkaracak baþka bi erkek bulmasý çok zamanýný almayacak.. eðlence hayatýna düþkündü tabi arkadaþlarýda.. her hangi bi gece herhangi bi barda içip dans ederek beni rahatlýkla unutabilirdi.. yada ayný barda geçici bi aþka baþlayabilirdi.. ama bi gerçek varký bütün aþklarý geçici olacak üç gün beþ gün.. sýk sýk aklýna düþücem.. ve beni aklýndan çýkarmak için yeni yollar bulucak.. sonra kabullenecek.. ve belki bi gün evlenecek.. kocasýnýn kollarýnda bana aðlayacak.. erkeði bunu hiç bi zamn bilmeyecek.. ne hata yaptýðýný düþünüp duracak.. ama ben biliyorum.. sorunun ne olduðunu kendimden biliyorum.. ve bu bana çaresizlik denen þeyi öðretti.. ve sanýrým bu yüzden evlenmiycem.. kendim için deil.. karþýmdakine bunu yapamam.. ki zaten kimsenin evlenmek isteyeceðini sanmýyorum.. oysa çok basit.. kendime biraz çeki düzen verip.. bi kaç etkileyici sözle bi çok kadýnla birlikte olabilirim..sonuçta onlarý okuyabiliyorum.. bi sonraki adýmlarýný biliyorum.. bu hiç zor deil.. ama gereksiz..

Peki ya kadýnýma dönsem.. olmaz.. tekrar ona sarýlmak.. eskisi kadar sýcak olamaz.. ben üþürken üzerinde baþkasýnýn sýcaklýðýyla beni ýsýtamaz..

Ah Cehennemin tam ortasýndayým.. Hangisi daha kötü..
seçim yapmak ne kadar zor.. Doðru olan hangisi.. Yada bi kez daha baþarabilrmiyiz.. ki baþarýrsak ayný hatalarý bi kez daha tekrarlamayýz.. ve bi kez daha ayrýlma cesaretini sergilemeyiz.. Ama ne kadar mutlu olurz.. Belki her hangi biriyle olacaðýmýzdan çok daha fazla.. ama eskisi gibi deil.. o mükemmellik deil.. ewet sýk sýk kavga ederdik.. ama barýþma anýndaki þýmarýklýklar.. ve sýcacýk sarýlýþ tebessüm.. iþte hayat buydu.. ve lanet olsun o artýk yok.. ve kendimi onun hiç olmadýðýný kabullendirmek zorundayým..

Ve zaman çok hýzlý geçiyordu.. geçerken deil.. geçerken tam bir iþkenceydi.. yatmadan önce eðer uyurda uyanýrsam peki bu öðleden sonra ne yapýcam sorusuyla kavrulup durdum.. ama geçtikten sonrasý çabukdu arkama baktýðýmda.. seneleri fark ettim.. çok þey oldu.. çok daha fazla sýkýntý.. hiç bir þey çare olmadý.. hiç biri benim olamadý.. sanýrým ben izin vermedim.. kadýnýmý bilmiyorum.. uzun süredir onu takip etmiyorum.. ah nefes almakta bile zorlanýyorken bunu zaten yapamazdým.. Diðer sýkýntýlardan söz etmiycem.. hiç gerek yok.. ama çok fazla.. ve tüm bunlar bana çok fazla þey öðretti.. Acýdan ders alýrýz.. bu yüzden acýyý hissederiz.. ewet bu böyle çok fazla ders almýþtým.. hala arada sýrada o adamý gördüðüm parka gidiyordum... ve gelmesini bekliyordum.. ve gelmiyordu..

zaman dewam etti.. çok fazla ders verdi.. ve bunun getirdikleri.. bilim kurgu masallarý gibiydi.. artýk anlýyordum.. o adamý anlýyordum..bütün insanlar aptaldýr.. hepimiz aptalýz derken ne demek istediðini artýk anlýyorum.. aslýnda istediðimiz tek þeyin.. bizi mutlulaktan gebertecek þeyin ne olduðunu biliyorum.. ve buna kimsenin sahip olmadýðýnýda biliyorum.. olanlarýnsa ne olduðunu bilmediðini ve bi gün onu kaybedeceðini.. o öksürük nöbetlerinin nedenini biliyorum.. Tanrýnýn en büyük laneti verdiði ölümsüzlüktü derken aslýnda ne dediðini artýk biliyorum.. ne için ne feda ettiðini biliyorum.. o ölümsüzdü.. defalarca intihar etmeyi denedi.. bi insaný öldürebilecek herþeyi yaptý.. fakat bi þekilde hepsinden kurtuldu ölemedi.. bunu biliyorum.. çünkü bende Tanrý'nýn en büyük lanetini kazandým.. evet ölemiyorum ama bu beni ölüme giden en kýsa yola girmekten alý koyamaz.. saðlýðým.. bunun için saðlýðýmý feda ettim çok zor olmadý.. zaten bütün organlarým isyan ediyordu.. durumu biraz daha abartýnca her defasýnda beni parçalara ayýran o öksürüðe sahip oldum.. Bu güçtü.. Bu gerçek güçtü.. Sesim duyulamayacak kadar az çýkýyordu.. Ama güçlüydüm.. yaralarýmdan akan kanda bu güçü görebiliyorum.. öksürdüðümde elimde kalan kanda..aynada kýrmýzýlýklarýn arasýnda parlayan yeþil gözlerde görebilyorum..

Artýk herþeye farklý bakýyorum.. karþýmdaki banka oturan çiftin her öksürük nöbetimde bu sefer kesin ölecek.. hayýr ölemeyecek die iddaya girdiðini anlayabiliyorum.. ve bu çiftin eve gittiklerinde kavga edeceklerini biliyorum.. elemanýn caný sýkkýn.. kafasýna birþeyler takýlmýþ.. kýzýn yaptýðý birþey.. canýný çok fazla sýkýyo.. ama ona soramýyo.. ahh bu tadý biliyorum kýskançlýk.. ama kýz bunun farkýnda deil.. herþeyin yolunda gittiðini sanýyo.. ah hayýr.. çoçuk dayanamayacak.. sorucak ve birazdan burda ufak çablý bi kýyamete tanýklýk edicem.. eðlenceli olucak.. ama þimdilik þarabýmý içip onlara idda konusu çýkarmalayým..

Ve beklenen an.. eleman kadýnýn gözlerine bakar.. birþeyler söyler.. kadýn kaþlarýný çatar kafasýný hafif öne eðer..ama tamamen deil.. hala kafasý dik sayýlabilir.. ahh.. bu tatýda biliyorum.. tamam suçluyum.. ama bilerek yapmadým.. ki yapsaydýmda bu seni hiç mi hiç ilgilendirmez... biraz sonra bu cümleyi kuracak... ah sonrasýný boþverin.. izlemeye deðer bi manzaraydý..

bi çoçuk oturdu yanýmdaki banka.. benden küçük ama çok fazla yaþ farký yok aramýzda.. ama tecrubesiz.. düzgün bi hayatý var.. onu seven bi kadýný var.. okulu iyi gidiyo ki okul pekte umrunda deil.. en azýndan þimdilik.. ailevi sorunlarý var fakat önemsiz.. babasý para göndermeye dewam edecek.. ve ben biraz eðlenicem..ama þidmi deil.. ona biraz zaman tanýycam.. ve öksürük nöbetlerim ister istemez dikkatini bana yönlendirecek..

ve ewet eðlence zamaný.. ona baktým ve yanýma gelmesini söyledim..

adýný sordum..
adýmý söyledim..
memnun oldum dedi..
Hayýr dedim.. olmadýn aksine korkuyorsun.. ve kaçýp gidemiyorsun.. konuþmak istiyorsun.. ama ne söyleyeceðini bilmiyorsun..

Ona baktýðýmda bi an için olsun kendimi gördüm.. o günleri gördüm.. karþýmda duran beni gördüm.. Onun gözlerinde kadýnýmý gördüm.. o mutluluðu gördüm.. hiç unutulmayan terk edilemeyen bi çok hatýra.. ve sýcacýk bi sarýlýþ bi tebessüm.. ve alnýna dökülen kýzýl saçlarý.. ahh hepinizi çok özledim.. feda edecek birþeylerim olsaydý.. bunlarý geri almak için düþünmeden bunu yapardým..

þarap molalarýnýn ve öksürük nöbetininin ve susmam gereken noktalarýn dýþýnda biraz sohbet ettik..
saatime baktým.. beþi yirmi geçiyordu.. sesizce fýsýldadým..

ve saatin daha 5 bile olmadýðýný söyledi.. benim saatim biraz önde gidiyormuþ..

baktým ve gülümsedim.. hayýr dedim gitmiyor..

Ve öyleydi.. gitmiyordu.. saatim ilerlemiyordu.. asýl sorun buydu zaten.. hep beþi yirmi geçiyordu.. saati suçlayamam.. haklýydý.. yoktu ki ilerleyen birþey..

Ve ona son olarak..bi sýr verdim.. "yarýn bu saatten yarým saat önce burada olacaðýný söyledim.."

Fakat benim yarýn yada ertesi gün yada sonrasýnda burada olacaðýmý söylemedim.. ve olmayacaktým.. bunu biliyordum.. ve o bunu yakýnda öðrenecekti..

ve arkamý dönüp giderken.. ejderhalarý yada büyücüleri aradýðýnýda biliyordum.. arkamý dönüp bunu ona söyleyebilrdim.. ama yapmadým.. ve çoçuk ertesi gün verilen saatte ordaydý..saati çok iyi biliyordu çünkü ben gitmeden çok kýsa bi süre önce bakmýþtý saatine.. korkuyordu ve düþünmekten çýldýrmak üzereydi.. bu tadý biliyorum.. ve ewet o eleman haklýydý bu gerçekten çok eðlenceli.. Þarký Sözleri Gibi.. Hüzünlerden Bozma Mutluluklar..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Yedüðü Belirsiz
ve Dilenci


LawLess kimdir?

Gereksiz. . Bu alan deil. . ben. . Gereksz olan benim. .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © LawLess, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.