..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > arif huseyin




29 Mayýs 2007
Kadýna Atýlan Ýlk Ýftira!..  
arif huseyin
Ýnsan tüm sistemlerin öznesidir, Ýnsan olmadan hiçbir sistem anlam ve deðer ifade edemez.Ýnsan denen mahluk, erkek ve diþinin toplamýdýr.Erkek ve diþi bilinmeden Ýnsanýn bilinmesi ve dolayýsý ile Hayatýn bilinmesi sözkonusu olamaz....


:BFDA:

Tarih ve yazýlý literatür net olarak göstermektedir ki; Erkek ve Kadýn tanýmlarý üzerinde Erkekler ve Kadýnlar arasýnda bir uzlaþma yok, ne Türkiye de var , ne Dünya da… ne þimdi var, ne de geçmiþte ve doðal olarak hiçbir kültürde de yok ve kültürler arasýnda da bu konuda bir uzlaþma yok.
Ýnsan=Kadýn + Erkek demekse ki öyledir ve Hayat ancak Ýnsan unsurunu içerdiðinde anlamlýysa, o halde öncelikle Hayat ne? sorusuna cevap verebilmek için, Ýnsan ne sorusuna cevap verilmelidir.Ýnsan ne? sorusuna cevap için ,Erkek ne?, Kadýn ne? Sorularýna doðru cevaplar verilmelidir.Bu sorularýn arayýþýna girmek içinse, Ben neyim? Sorusuna cevap verilmesi gerekir.Tarihte ve günümüzde, Ben neyim? Sorusuna cevap veren birçok Þahsiyet mevcuttur.Bir çok Kültürde ve Ýnançta Ben neyim ? sorusu irdelenmiþ ve sonucunda esas meselenin kendini bilmek olduðu sonucuna varýlmýþtýr.Yaklaþýk tümü, ‘’kendini(nefs,ego), bilenin Tanrýsýný bileceði’’ anlamýna gelecek sonuçlara varmýþtýr.
Ýslam özelinden ve Müslüman Kültürünün(Kültürlerinin) uygulamalarýna baktýðýmýzda ilk sorun buradadýr.Çünkü; bu yargýda iki temel eksik mevcuttur. Kendini bilen, Tanrýnýn varlýðýný bilir, Tanrýyý deðil.Ýkinci manasý ise, ‘’nefsini(kendini) bilen taptýðý tanrýsýný bilir, tek olan tanrýyý deðil zira her Ýnsan mutlaka bir þeye tapmaktadýr, taptýðýna ise tanrý muamelesi yapmaktadýr.
Kendini(nefsini) bilirsen, sen ya kadýnsýn ya da Erkek yani kendini bilen ancak erkeði ya da kadýný bilebilir.Lakin insaný bilemez çünkü Ýnsan=Kadýn+Erkektir.Diyelim Kadýnsýn, Kendini bilirsen ancak Kadýný bilebilirsin, Erkeði bilemeden Ýnsaný bilemezsin.Ýnsaný bilemeyen Hayatý nasýl bilsin? V.s...
Anlaþýlan bir þey var.Erkekler Kadýný bilmiyor, þimdi de bilmiyor tarihte de bilemedi.Delilimiz bizzat tarihin kendisi.Kurulan tüm Sistemler Kadýný bilemedikleri için, Adalet, Barýþ ve refah getirememiþtir, hep ve daima bir þeyler eksik kalmýþtýr.Sistemi kuran Erkeler olduðuna göre, eksik kalan yer de Kadýn hakkýndaki bilgidir böylece sistemler hep eksik kuruldular.Ve daima Kadýnýn Hakký gasp edildi ve doðal olarak Kadýn bu Hak gaspýna gerekli cevabý en mahrem yerde verdi.Buna H.z Peygamber dönemi hariç tüm Ýslam tarihini dahil edebiliriz.
Sorunun asýl kaynaðý, Ýnsanlýk hikayesinin Cennette geçen bölümünde saklýdýr.Cennetten neden kovulduk sorusuna verilen cevaplarýn genlerinde saklýdýr ‘sorun’un cevabý.Esasýnda ‘soru’n, Cennetteki yasak ne? sorusuna verilen cevaplardadýr.Bunun kalbinde de, var olan yasaðý neden çiðnedik sorusuna verilen deðiþik inançlarýn cevaplarýndadýr.Ýbrahimi Dinler bu sorulara þöyle cevap verirler:
Museviler:Özetin özeti olarak denebilir ki; Yasak, iyilik ve kötülük bilgisiydi, Cennette 2 aðaç vardý, biri Hayat aðacý diðeri ise iyilik ve kötülük bilgisinin olduðu aðaç.Yýlan(þeytan deðil!!) Havvayý kandýrdý, Havva da Ademi kandýrdý ve yasak çiðnendi.Cennetten kovuldular, yýlan cezalandýrýldý ayaklarý ve dili geri alýndý.Ademle Havva Dünyaya indirildi ve yeniden Cennetteki hayatý(daimi saadet hali, istemekle her þeyin olduðu yer) inþa etmek için acý, zorluk çekerek yaþamaya mahkum oldular.Sonunda da dünyada Cenneti kuracaklar.
Hýristiyanlar: Yasak elma ile tasvir edilen(simgeleþtirilen) cinsellikti,cinsel iliþkiydi(Niçeye hak vermemek elde deðil, öyle bir tanrý ki(haþa), cennet gibi bir mekan, Adem gibi bir erkek, Havva gibi bir kadýn ve cinsellik yasak, bu düpedüz zulüm).Þeytan Havva’yý o da Ademi kandýrdý cinsel iliþkiye girdiler ve kovuldular.Adem Havva yüzünden þeytana yenildi.O yüzden her cinsellik ürünü olan çocuk günah ürünüdür ve ancak Papaz efendi vaftiz edince bu günahtan kurtulabilir).Ýsa’ya tabi olanlar ve iyilik edip kötülükten kaçanlar sonunda(ahirette) Cennete geri dönerler.
Müslümanlar:Yasak buðday, arpa yada elmadýr önemli deðil ne olduðu, önemli olan þeytan Havva’yý oda Ademi kandýrmasý ve kovulmalarýdýr.SUÇ Havada dýr, Dünya da Havva’ya, bu bilgiye göre bir anlam, bir deðer ve bir statü verilmelidir.Havva zayýftýr kolayca þeytana kanar bu yüzden Havva 2’ci sýnýf Ýnsan muamelesi gördü..Ondan(Havva’dan)uzak duran kurtulur, en kolay yol ise, Nefsi öldürmek olmadý zincirlemektir.(bu arada yasaðýn cinsel iliþki olduðu da direkt söylenmese de ima edilir Müslümanlarda).
Bu üç görüþ sahiplerinin Dünyayý nasýl þekillendirdiklerini, nasýl bir Hayat tasavvur edip inþa ettikleri bellidir, bilinen bir þeydir, sonucu tam bir fiyaskodur.
Lakin birde Ýslam’ýn bu konuda anlattýklarý vardýr, o da þudur yaklaþýk:
Ademe Ruh üflenir, Melekler(meleke?) secde eder iblis etmez.Ademe eþyanýn(maddi alemin varlýklarýnýn?) isimleri öðretilir ve Meleklerin önünde imtihan edilir verdiði cevaplar Melekleri þaþkýna çevirir hayret ederler ve sonunda hayran olurlar Ademe.Sonra Ademin özünden, kendi Nefsinden(ruhundan, eðe kemiðinden deðil,Ruh cinsiyet taþýmaz, cinsiyet nefs’te dir) diþisi olarak Havva yaratýlýr.Cennete girmeden önce son kez uyarýlýr Adem.Ey Adem bu senin Eþin Havva,yardýmcýn ve yoldaþýn, Havva sana benim EMANETÝM’dir.Þeytan sizin doðal düþmanýnýz, onun size kötülük yapmasý için, sizin ona kötülük yapmanýza gerek yoktur.Varlýðýnýz size kötülük yapmasý için yeterli gerekçedir, dikkat et þeytan seni ve eþini kandýrmasýn.Cennette her þey hazýr ve serbest sadece bir yasak var, ona dokunmayýn.
Ve Cennet günleri baþlar, bir gün þeytan Ademin yüreðine þunu fýsýldar.O yasak var ya, o yasak, neden yasak biliyormusun? O yasak sen ve eþinin Melek olmasýna engel olmak için yasak.
Ýyide Melekler Ademe hayran ve secde etmiþler, Adem neden Melek olmak istesin ki??
Sonra zaman geçti aradan, yine geldi þeytan ve seslendi ikisine de.Sizi ÖLÜMSÜZLÜÐE ve SONSUZ KUDRETE götürecek kapýyý göstereyim mi?, dedi… vaadi buydu ve Adem SONSUZ KUDRET için Cenneti feda etti… ve Havva ÖLÜMSÜZLÜK(ölümsüz eden kudret?) için Cenneti feda etti.
Suç Havva’nýn mý?.Hayýr deðil.Allah Havva’yý yarattýðýnda bu senin eþin, O benim sana EMANETÝM’dir dedi .Yani suç sorumluluk sahibinindir yani Ademindir, Havva iþtirakçidir sadece ve ikisi de ayný anda çýplaklýklarýný hissederler.Bu suçtan Havva bir kez yargýlanacaksa, Adem iki kez yargýlanacak, suçun büyüðü Ademin zira.
Ýki farklý kiþi için an nasýl ayný olur düþünülmesini dilerim…
Soru þu; Ademe Cenneti feda ettiren þey bu Dünyada neleri feda ettirir?
Havva’ya Cenneti feda ettiren þey Dünyada neleri feda ettirir?
Ýslam Kadýn ile Erkeðin(farklý cinsiyet) varlýk amacýný þuna baðlar; Birbirinize HUZUR ve SÜKUNET veresiniz ve böylece kiþiye has bir SEVGÝ yaratýp sizin yüreðinize yerleþtirilsin ve böylece o sevgiyle ellerinizden çýkan iþ RAHMET olsun.
Yoksa Dünyada rahatça gözlemlenebilir ki, birçok farklý üreme teknolojisi var.Mesela solucanlar, meraklýlar solucanlarýn nasýl ürediðini araþtýrýversin oldukça ilginç.Cinsiyetin maksadý, ÇOCUK üretmek için deðil, bu durum neticelerinden birisidir sadece.
Son olarak, Kuran-ý Kerimde Hz Süleyman zamanýnda kýskanç Hahamlarýn Babil de, Harutla, Maruttan öðrendikleri bilgiye dikkatinizi çekmek istiyorum.Kadýnla Erkeðin arasýný açma bilgisini öðrendiler(Müslüman ülema(bilgin) buna büyü deyip geçiþtirdi).
Bu bilgi ise, kadýnlara Zulüm(haksýzlýk) edip fýtratlarýný bozup Erkekleþtirmek,Erkekleri Kadýndan mahrum býrakýp (erkekliði bozup)Kadýnlaþtýrmak..Ondan sonra onlar(erkek ve kadýn)bir araya geldiklerinde, birbirlerine Huzur ve Sükunet veremez, onlarýn bir araya geldiklerinde doðan þeyi biliyorsunuz(dur), intikam ve Ýktidar savaþlarý!!!…
Kadýna yapýlan en büyük Haksýzlýk,zulüm ve hatta iftira ise, Cennetten kovulma suçunu Havaya atýlmasýdýr.Erkekler bu sözde suçu mesnet edip kurduklarý sistemlerde kadýný ezmiþler ve kadýna Þeytan dostu muamelesi yapmýþlardýr.
Dünyayý yöneten þu anki SÝSTEME dikkatlice bakýn.Bakalým bu öðrendikleri bilginin uygulanýþýný görebilecekmisiniz…vesselam.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Senin Deðerin?.. Öðren!
Feda Yahut Vuslat.
Yürek Kapýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aslýnda Sevgi... [Öykü]
Su Meteniyeti - Dost. [Roman]


arif huseyin kimdir?

mevlana ve þems

Etkilendiði Yazarlar:
Þems-i Tebrizi, Mevlana.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © arif huseyin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.