..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Adem KORKMAZ




10 Mayýs 2007
Uyuþmuþ Beyinler  
Adem KORKMAZ
Medya ve bazý çevreler bu iþ den çok büyük rantlar elde ediyor.Birileri sporla-kumarý bilinçli olarak karýþtýrýyor ve bu þekilde lanse ediyor.Spor;hareket demektir,terletir,kalp atýþlarýný hýzlandýrýr ve insan saðlýðýna faydalýdýr.Þimdi 11-11 eþittir yirmi iki.Bu yirmi iki kiþi bu iþi yapýyor anladýk Peki bunlarla ilgilenen 22 milyon spor mu yapýyor?Maalesef gençliðimiz kurban ediliyor.Bu kadar abartýlý bir þekilde baðlanmak,iþi çok daha fazla ileriye götürerek Müslüman Türk gençliði derin bir gaflet uykusuna yatýrýyor


:BGIA:
Dünya nereye gidiyor,Kan,gözyaþý,açlýk,sefalet her yerde.Üzülmemek ve duyarsýz kalmak elimizde deðil.Geçen gün akþam bir tv kanalýnda Somali izlenimlerini anlatan ihh yetkilisinin açýklamalarýný dinledim.Somali de 1991 tarihinden günümüze kadar devletsiz yönetildiðini ve bu boþluðun çeþitli gruplarca kurulan mahkemeler sayesinde doldurulduðu söylenmekteydi.Daha sonra bu mahkemeler tek çatý altýndan yönetilerek Ýslam mahkemeleri adýný alarak Somali de huzur ve güven oluþturmak adýna son derece baþarýlý iþlere imza atarlar.Yani anlayacaðýnýz Somali de huzur baþlar,kaos biter, güven oluþur.Kaderleri artýk açlýk olmayacaktýr.Geleceðe yönelik yapýlan araþtýrma verileri bunu gösterir.

Gözlemci Somali’nin son yüzyýlýn dan da bahsediyordu.Bundan yüzyýl önce Ýngiltere,Fransa gibi batý ülkeler oraya özgürlük ve demokrasi (!)götürmek için gelmiþler.

Ve Somali’yi beþ parçaya bölüp bir asýrdýr zavallý halký sömürmüþler,öyle ki Somali halký açlýðýn pençesine düþmüþ bunla yetinmeyip açlýktan ölmüþler ve bu utanmaz sömürgeci mahluklar hala ordalar.Ve Þeytan baþ uþaðý ABD geçen hafta bu halkýn üzerine sarin gazý içeren bombalar yaðdýrdý.Açlýktan ölüm yetmiyormuþ gibi birde ateþle karþýlaþýlmasý sanýrým olabilecek en kötü þey!...Gözlemci Somali halkýnýn Türk milletine olan sevgisinden bahsetti.Kýz çocuklarýna verilen en popüler ismin Ýstanbul olduðunu söyledi,Ýstanbul’dan sonra Mekke,Medine isimli kýz çocuklarýndan bahsetti.Bu masum çocuklar biz bu yazýyý yazarken açlýktan ölmüþ olabilirler yahut ABD destekli Etiyopya askerlerinin silah ateþine de maruz kalmýþ olabilirler.Afrika da ki açlýk çok büyük boyutlara ulaþmýþ durumdadýr.Dünyanýn savaþ odaklý gündeminden dolayý Afrika da ki açlarýn durumu artýk umursanmamaktadýr.Ve son bir yýla yakýn zamandýr bu konuyla alakalý çok nadir birkaç küçük habere ulaþabilirsiniz.Bu kadar küçük bir konu oldu.Geçen Ýnsana hizmet adýna bir bilim çalýþmasýndan bahsedildi.Küçük bir deney için yarým milyar dolar harcanmýþ.Ve sonuç alýnamamýþ.Bu deneyi yapan batý ülkesinde ki kurum “Bu iþi insanlýk için yaptýk” Diyerek sahtecilik göstermiþtir.Deseydi ki batý ulusu için yapýyoruz inandýrýcý olurdu.Ýnsanlýk’dan bahsediyorlar.Afrika da batýnýn yýllarca sömürdüðü bu kýtada saniyede yedi kiþi açlýktan ölürken,senin bahsettiðin insanlýk iðrenç ve komik.Bu insanlýk için yok ettiðin yarým milyar dolarýn beþ’de birini bu aç insanlar için kullansaydýn açlýk önümüzdeki on yýl için o bölgeleri terk edecekti.Ýki yüzlü aþaðýlýklar...

“1980'li yýllarda özellikle Afrika'daki açlýk medyanýn yoðun ilgi gösterdiði bir olguydu. 1990'larýn sonlarýna doðru haber deðerini yitirmeye baþlayan açlýða medya günümüzde lajitatif bir deney söz konusu deðilse çok az yer veriyor. Milyonlarca insanýn zifiri bir fýsýltýya ölüp gidiþine vicdani bir sýzý pahasýna seyirci kalmak isteyenler þimdi göz yumma ve yüz çevirme aþamasýndalar. .” “Açlarýn fotojenisi 35 kilo kadýnlar, 45 kilo adamlar, adý konmadan mezara konan bebekler...nostaljik bir karaltýya dönüþerek rafa kaldýrýldý.." Müslümanlarýn coðrafyasýnda gezen karabulutlar ne zaman daðýlacak bu apayrý bir soru,ama ülkemizin üzerinde gezen bulutlarý yok etmeden hiçbir yere müdahale edemeyiz.Önce ülkemizdeki vurdum duymazlýðýn ortadan kalkmasý gerekir,medyaya çeki düzen vermek,halký bilinçlendirmek gerekiyor.Kaç zamandýr gündemden düþmeyen bir konu;”Türkiye Parçalanabilir” hayretler içerisinde kalmamak elde deðil!Bu çok yetkili aðýzlardan duyulan açýklama kimsede etki yapmýyor,”Vur patlasýn Çal oynasýn” Kimsenin umurunda deðil! Saçma sapan haberlerle dolu ve dýþ ajanslarýn internet sitelerinden tercüme edilerek hazýrlanmýþ gazeteler 200 binin üzerin de satýþ elde ederek en çok trajlý gazeteler arasýna giriyor ,Haydar Dümenin yazýlarý satýr,satýr irdeleniyor,porno içerikli internet siteleri en fazla ziyaretçiyi saðlýyor ve sayamadýðým onlarca yanlýþ iþler itibar görüyor.Böylesine bir ortamda yukarýdaki bahsettiðim” açlýk” kimin umurunda,”Türkiye bölünebilirmiþ “Onlara ne neden alakadar olsunlar?Fenerbahçe’nin Yüzüncü yýlýný dolduruyor olmasý çok daha fazla önemli,Osmanlý tarihiyle ne iþleri var!Bir taraftara soruyorum;-T.C den önce Türkler hangi devleti kurmuþtu?-Abi Tarih dersim iyi deðil!Cevaba bakýn!Kýyaslama yapmak için tutuðu takýmla alakalý sorular sorduðumda eksiksiz,tüm kadro isimleri ve kurulu tarihleri vb… Cevaplýyor… Bizim sitemizde gazetelere girildiðinde en çok hangi gazetenin týklandýðýna bakýyoruz!Spor gazetesi. Medya ve bazý çevreler bu iþ den çok büyük rantlar elde ediyor.Birileri sporla-kumarý bilinçli olarak karýþtýrýyor ve bu þekilde lanse ediyor.Spor;hareket demektir,terletir,kalp atýþlarýný hýzlandýrýr ve insan saðlýðýna faydalýdýr.Þimdi 11-11 eþittir yirmi iki.Bu yirmi iki kiþi bu iþi yapýyor anladýk Peki bunlarla ilgilenen 22 milyon spor mu yapýyor?Maalesef gençliðimiz kurban ediliyor.Bu kadar abartýlý bir þekilde baðlanmak,iþi çok daha fazla ileriye götürerek Müslüman Türk gençliði derin bir gaflet uykusuna yatýrýyor.Uyuþmuþ beyinler,körelmiþ bakýþlarla iyiye gitmiyoruz.Ve tabi bu durumdan en çok Haydar Dümen ve onun çizgisinde ki çizerler Faaliyetler ve az önce bahsettiðimiz gazeteler faydalanýyor,Tirajlarý yükseliyor,ceplerine para giriyor. Gençliðimizi kurtarmamýz gerekiyor,bu iþe önce kendimizden baþlamalýyýz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þiir Nasýl Olmalý? [Þiir]
Þaþý Dünya [Þiir]
Seni Sana Býrakýyorum [Deneme]
Sevgiliye Mektup - 1 [Deneme]
Belarus Minsk'de 4 Ay [Ýnceleme]
Türk Þiir'i Nereye Gidiyor [Ýnceleme]
Murat Göðebakan ve Gülpembe [Ýnceleme]
Fatih Abb ve Müzik [Ýnceleme]
Türkiye de Edebiyat ve Dergicilik [Ýnceleme]
Güneþ ve Gerçekler [Ýnceleme]


Adem KORKMAZ kimdir?

Yarým Kalan Dua,Kartallar Leþ Yemez Romanlarýnýn Yazarý,Yüzlerce þiirin sahibi ,Hicran Dergisinin mimarý ve yazý iþleri Müdürü.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adem KORKMAZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.