..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Hasibe Gezgin




8 Mayýs 2007
Ýlk Göz Aðrýma  
Hasibe Gezgin
her aþk bir öyküdür; ilk öykülerse asla unutulmazlar.


:BDHH:
Merhaba ilk göz aðrým, en gizli yaram, en deli çaðým, yýllanmýþ sevdam, bugün þarkýlardan fal tuttum ikimize; saçlarýma hüzün bulaþtý. Yarýn diye bir þey yokmuþ bizim için, öyle dedi papatya fallarý.
Nasýl kokar aþk? Tadý neye benzer, nabzý kaçta atar? Çoktandýr rastlamadým o büyüye ben. Unuttum o heyecaný o solumayý. Oysa senin yanýnda yanaklarýmý al basardý. Bir rüzgar ruhumu sarsardý. Bir üþürdüm, bir yanardým… Yani seninle ben beþinci mevsimi yaþardým.
Sende bana ait bir þeyler kaldý: evet, evet kalbim… Senden sonra onu kimse bulamadý. Bende sana ait bir þeyler kaldý: gülüþün. Kahkahalarýn kim bilir benden sonra hangi yürekleri ýsýttý?
Bugün seni duyumsadým, damarlarýma ýlýk ýlýk bir þey aktý; bu sen olmalýsýn. Seni düþünmek iyi geldi galiba bana. Sesini anýmsamaya çalýþtým, heyhat! Duvarda hýçkýrýklarým asýlý kaldý. Ense köküme apansýz bir aðrý yapýþtý. Burnumun direði sýzladý. Saat on ikiye beþ vardý.
En büyük vurgunum, benim payýma da aþkta bozguna uðramak düþtü iþte. Kirpiklerim çok sýzladý senden sonra. Çýðlýklarým parçalara bölündü. Gözlerimdeki parýltý söndü. Ellerim buruþtu. Yüzüme bir yabancýnýn yavan bakýþlarý oturdu.
Çok denedim yeniden baþlamayý, hayata bir yerlerinden tutunmayý. Kalbimi yapay aþklara açtým. Bedenimi baþka kollar sarýp sarmaladý, saçlarýmda baþka eller gezindi. Oysa ne çok isterdim ruhunda asýlý kalmayý. Evet gençlik kokum, en temiz duygum, sen bende hiç eskimedin. Biliyorum bense sende… hiç olmadým.
Senden sonra hayal kýrýklýklarým oldu bir düzine. Hiç biri diþlerimi kanatmadý. Biraz kalbim aðrýdý, sonra geçti, sahiden geçti. Anlayacaðýn hiçbir aþk bende senin kadar iz býrakmadý. Çünkü hiçbir el kalbime dokunamadý. Benim en büyük hayal kýrýklýðým sensin. Yani bu deli bozuk yürek en büyük yarayý senden aldý. Seninle tattý yalnýzlýðýn acýmtrak yanýný.
Þimdi nerdesin, ne yapýyorsun? Bilmek ister miyim acaba? Ben galiba içten içe hala sana… Yýllar geçti, ben deðiþtim. Ellerim, yüzüm, gözlerim… Kim bilir neye benziyorum þimdilerde? Ya sen deliverenim? Çiçeklenecek bir mevsim buldun mu? Baþka kalplere de taht kurdun mu? Kocaman adam, kocaman bir yüreði taþýyabiliyor mu? Seni özledim; sende bir parça ben olmayý ne çok isterdim.
Bugün yazmak istedim sana, Ve iþte kan damlýyor satýrlara. Yüreðim felç oldu. Seni anýmsamak iyi gelmedi galiba bana.
Canýmýn çekirdeði, ruhumun göz bebeði, bilmeni istediðim son bir þey var: ben bütün aþklarýmda seni yaþadým, yaþattým. Seninle yaþamadýklarýmýn iç sancýsýyla acýdým, acýttým. Seni sever gibi, sana dokunur gibi… Ve ben bütün sevgililerimden senden ayrýlýr gibi ayrýldým. Sessizce, derinden, salt birkaç damla gözyaþýyla… Evet benim tek ruh ikizim sendin. Bu yüzden ben tüm aþklarýmý, ayrýlýklarýmý, iç hesaplaþmalarýmý sana bir tek sana hediye ettim.
Kalbim aðrýyor ilk göz aðrým, müthiç sýzlýyor parmaklarým. Çürüyor sol yaným. Islýklarým da serserileþti. Yaþ yirmi. Baþýmda kavak yelleri esmesi lazým ama… Ýçimde, çok derinlerde her an çoðalan, beni saðýrlaþtýran bir boþluk var. Seni mi özlüyorum ne? Oysa sen hiç benim olmadýn ki… Sende bana ait hiçbir þey yok ki… Ama bende sana ait öyle çok þey var ki… Evet, kalbin… Senin kalbin, avuçlarýmda atýyor, damarlarýmý kanýn tutuþturuyor. Sonu vurgun da olsa, bozgun da olsa, iyiki sende açtým gözlerimi.
Bilirsin; zordur yenik bir yüreði taþýmak. Üþüyen ellerini ýsýtacak kimse bulamazsýn çoðu kez. Ýçini ýþýtacak bir yürek olsa, ah bir güleç yüz olsa… Deðer o vakit yeniden baþlamaya. Ama nerde… Nehir gözlüm, ne olur sanki apansýz þöyle pat diye düþüversem dilinin ucuna. Besin olsam, tenin olsam, þarkýn olsam, düþün olsam, senin olsam, sen olsam… Seninle baþlasam hayatý yeniden yazmaya,
Seninle öyle çok þey yaþayamadýk ki… Ýçimde kaldý sözler… Seninle öyle çok þey konuþamadýk ki… Eksik kaldý yürekler…
Hepsi bu kadar iþtE…
Salt çocuk gülüþün kaldý heybemde.
Hatýrlayamadýðým kokun genzimde… Yüreðim zamansýzlýklarýn eþiðinde. AþkIN UÇURUM RENKLÝ TADINDAN ÖYLE VAZGEÇÝLMÝYOR HAA DEYÝNCE.
Aelamýyorum kumral yüreðim; hüzünleri de biriktirmiyorum artýk ceplerimde. Sadece bir þarký tutturdum tüm çürüyen yýllara inat. Seni mýrýldanýyorum dilsiz duvarlara, saðýr kaldýrýmlara. Üzülmüyorum kumral yüreðim; ne vakittir bir bulut deðmedi gözlerime. Sadece adýný aklýmda tutuyorum; kulaklarýn çýnlasýn diye.
Ýlk yazým, yaram, yarim, yarýným… biliyor musun nasýl üstüne titriyorum senli anlarýn? Sesini unutmamak için nasýl yýrtýyorum dehlizlerini yýllarýn? Senden sonra yalnýzlýðý giyindim ben ve zorba geceleri örtüm üstüme. Hayalin de olmasa… kimi saracaðým sevda diye sineme.
Tüm aðrýlý yýllara, sancýlý anlara, bulanýk yarýnlara inat, bilmelisin ki seninle baþlamak güzeldi bu hikâyeye. Çünkü sen bir insanýn baþýna gelebilecek en güzel þeysin. Beklide sýrf bu yüzden en derinimsin. Seninle biz olamadýk ama...... Yine de… seni kocaman bir yürekle seviyorum hâlâ.
Hasibe Gezgin



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aylardan Eylül
Hayatýmýn En Aydýnlýk Çehresine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gizli Sevda [Þiir]
Vuslat [Þiir]
Sensiz Yaþamak [Þiir]
Öksüzler Baþkentinde Sürgün Bir Kalp [Þiir]
Þehre Yaðmura ve Bana Dair [Þiir]
Mavi ve Sen [Þiir]
Bir Eski Zaman Masalý [Þiir]
Kýrk Bir Aþk Hikayesi [Þiir]
Menevþeler Ölmemeli [Öykü]


Hasibe Gezgin kimdir?

"Ben, maviliklerin kýzýyým. Gözlerimi, denizin burcuna astým. Rüzgârýn kanadýnda tutsak þimdi saçlarým. " Genzimde ödünç bir hýçkýrýk saklýyorum, kim bilir kaç asýrlýk yaþanmýþlýklar var omzumda. Kimi gün içimi buruþturan eylülün sancýlý þarkýlarýný yazýyorum; kimi gün içimi umuda boyayan baharýn ellerini sýkýyorum mýsralarýmda. Þiir, ben, aþk. . . Umuda olan yolculumuz sürüyor; bu görkemli serüven, yüreðimdeki dilsiz cehennemi silip süpürüyor. Yýldýzlarýn elleri uzanýyor saçlarýma bir gece vakti ve sonra bir mýsra takýlýyor aklýmýn aðýna, yüreðime yaðmurlar yaðýyor tertemiz. "ÝÞTE YAÞAM!" diyorum, hayat bana cömertçe sunuyor kendi varlýðýný, ben neden esirgeyeyim ondan düþsel çaðrýþýmlarýmý? Yazmak, hayatýmýn ekseninde. Bir tutku gibi kanýmda þiir, benimle yaþýyor, benden besleniyor, beni besliyor. Elleri sýcacýk onun, o kadar dost, öyle sevgili. . . Kalbimi sarýyor ýþýktan elleri, yüreðime dokunuyor merhametli yüreði. Dayadým mý omzmu onun baþýna, ne karanlýk boðuyor gülüþlerimi, ne de kara kýþlar deðiyor kirpiklerime. Öyle uslu, yemyeþil bir dað çiçeðinin hürriyetini duyumsuyorum içimde, en derinlerimde. Þiir, ben, aþk. . . yaralý yalnýzlýðýmýzý paylaþýyoruz; aþkýn en onulmaz sýzýsý ile kanýyoruz ve sonra. . . en çýplak, en mahrem, en saklý yanlarýmýzý keþvediyoruz. Yaþamý, masmavi kelimelerle örüyoruz. Sabýrla, þevkatle, özveri ile. . . "Al beni koynuna gece, Al beni koynuna güz. Kapýndayým; tüm kanayan çýðlýklarýmý getirdim sana, Bir de çocuk macelaralarýmý, Þeffaf kahkalarým da senin. Yeter ki dokun saçlarýma, Yeterki, bir çið tanesi gibi hür ve maðrur, aç bana kalbini. Yalnýz sen anlarsýn gözlerimin dilini. "

Etkilendiði Yazarlar:
Þiir evreninde iz býrakmýþ tüm þairlerden beslenir þiirim. Ama Atilla Ýlhan kokar çoðunlukla mýsralarým. Yer yer Orhan Veli tutar elinden, yer yer Necip Fazýl, yer yer Ahmet Hamdi Tanpýnar'a yaslar baþýný, yer yer Halit Ziya'ya sýrt verir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hasibe Gezgin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.