..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevmek bir baþkasýnýn yaþamýný yaþamaktýr. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm > Utku KOÇAK




11 Nisan 2007
Hayat, Yazý, Hüzün, Mutluluk, Sözler, Beklenti, Ýlham, Ego  
Utku KOÇAK
Hangi bölüme koysak? Hangi bölümde yazsak? Yazar olsak, baþarýlý olsak, onu yapsak, bunu yapsak, dertlerle uðraþsak, mutlu olsak, mutlu oluyormuþ gibi yapsak. Ne yapsak bu garip dünyada? Evet doðru bildin! Yazmak olsun diye yazýyorum! Bir amacým yok. Bir sebebim yok. Ýçimi satýrlara döküyorum.


:CDHB:
Bu kadar mý sürecekti herþey? Hayat nedir diye sorarken kendimize... Hayat bu kadar zor mu diye sorarken kendimize... Herkesin kendi derdi kendine... Kendine büyük biraz, sana belki de daha büyük, belki bana önemsiz, geçilmesi gereken bir hadise." Neden yazýyorum?" diye soruyorsan, bende bilmiyorum. Bir sebep arýyorsan, kapatman umurumda deðil! Yazýyorum... Yazýyorum, gecenin karanlýk olmasýna, yazýyorum kafamýn dumanlý olmasýna. Yazýyorum, beðenmiyorsan eðer, kafiyeli birkaç sözümü, kapat zaten seni burada istemiyorum. Ýstiyor muyum? Ýstemiyor muyum? Acaba bu sorunun neresinde saf tutuyorum? Hangisinde acaba? Yoksa ortasýnda mý?

Saflarýmýz belli mi sanki? Bir gidiyor hayat, bir geliyor. Bir böyle düþünüyoruz, bir öyle. Bir kinci yüreðimiz, bir yüreksiziz bu dünyada. Ne önemi var ki aslýnda? Neden yaþýyoruz diye sorarken tanrýya, buluyoruz kendimizi daha berbat bir hayatýn içinde. Þükrediyoruz sonra. Sonra yine isyan. Biz insanoðlu hiç yerinde durmuyoruz. Evet, yazmak olsun diye yazýyorum. Satýrlarda içimi döküyorum. Evet, bekliyorum birkaç kiþi okusun beðensin diye. Bazen beðenilecek bir tarafý yok heralde diyorum. Bazen kýzýyorum herkese. Hah! Bu yazýyý nereye koyacaðýz? Hangi bölüme? Acaba bir insan bunu baþýndan sonuna kadar okuyabilecek mi? Umurumda deðil desem... Bu yazý için umurumda deðil desem... Bilmiyorum desem. Ýþte garip duygular desem...

Hangi bölüme koysak? Hangi bölümde yazsak? Yazar olsak, baþarýlý olsak, onu yapsak, bunu yapsak, dertlerle uðraþsak, mutlu olsak, mutlu oluyormuþ gibi yapsak. Ne yapsak bu garip dünyada? Evet doðru bildin! Yazmak olsun diye yazýyorum! Bir amacým yok. Bir sebebim yok. Þimdi iki saniye durduysam bunun sebebi, ne yazayým diye düþünmem deðil, aklýmýn derinliklerindeki oyunlarýn bana yapmýþ olduðu komplodur. Beynim boþ. Hayat boþ. Hatýralar boþ mu? Bazen dolu, bazen boþ, bazen acý, bazen hoþ. Neye yara dostum geçmiþ gitmiþ garip hayatýn. Seninki garip, benimki güzel yarýþýndan kim galip çýkmýþ? Benimki kötü seninki güzel yarýþýndan peki kim galip çýkmýþ? Ben galip gelmedim. Ýçim galip gelmez benim. Ben daha kendime galip gelemdim. Ne demeliyim? Ne yazmalýyým dememeliyim.

Yazmalýyým sadece. Bugün, bu akþam, bu gece ve hergece sadece yazmalýyým. Nerdeee? Vakýt varsa gel kendin yaz. Yazamýyorsan bir de gel o sýrtýna inen yaz diyen kýrbaçlarla, seni sýkýþtýran ilhamlarla uðraþ. Yazýyorsan bir de kalk sýkýþtýrýp duran egolarýnla uðraþ. Yazýlmayan yorumlarla uðraþ. Karýþýp duran kafanla uðraþ. Kaybolup giden fikirlerle uðraþ. Kaybolmamak için çalýþan bu yüreklerle uðraþ. Kaybolmak istemem bu dünyadan. Adýmýn izlerini býrakmadan gidemem ben. Gitsem ne olur, bazsam ne olur, ey garip kader. Kadermiþ. Ýnanmýyorum sanma. Kötü oldu diyorum sanma. Dediðim birþey yok benim. Ben yazarým bilip, bilmeden. Ben söylerim görüp, görmeden. Ben uyurum sabahlarý, geceleri ayaktayým ey ahali. Duyun beni. Býraktýðým izler acaba peþimi býrakýr mý ölünce?

Ülkem derim yazarým. Çekinmem, korkmam derim yalan mý atarým? Sen cevap verebildiysen kendine o zaman gel bana da bir akýl ver. Söyle dostum neden zor böyle hayat. Zor mu acaba. Zor mu? Kötü mü böyle dünya? Ey adamým sen deðil miydin mutluluk nareleri atan, sen deðil miydin göbek atan? Heyt be ne çabuk unuttun? Duraksarsýn iþte böyle. Duraksa bakalým sen...
Hayat duraksamýyor gördüðün gibi. Duraksamýyor iþte!

Utku KOÇAK
11.04.2007



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kutsal Meslek Öðretmenlik
Ýnsanlar Garip Yaratýklar
Münasip Bir Yerde Ýnebilir Miyim?
Hýrslý Adamýn Ýç Dünyasýyla Savaþý
Maganda Yaný, Teker Üstü
Yaþam Tarifleri
Trafik 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Orospu [Þiir]
Seller Mucizelerle Doludur [Þiir]
Hacýyatmazlar! [Þiir]
Dizi Hayatým, Hayatým Dizi [Þiir]
Ben O Kaldýrýmda Yürüyen Çocuk [Þiir]
Elif [Þiir]
Bir Yudum Suya Hasret Bir Kulun [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Türban Mýdýr? [Þiir]
Aptalým [Þiir]


Utku KOÇAK kimdir?

Ben bir garip yollarda dolanýrým Bir aþýk, Bir kaþýk, Ona buna sataþýrým, Ne uslama bilirim, Ne de puslanýrým, Açýk kapým ardýnda, Bazende dýþarda dolanýrým.

Etkilendiði Yazarlar:
Sir Alfred Mehran, Aziz Nesin, MEsut Soyadýnýunuttuðumyazar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Utku KOÇAK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.