..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Eðer bir kelebeði sevebiliyorsak, týrtýllara da deðer vermemiz gerekir. -Antonie de Saint-Exupery
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > ALÝ BOLAT




4 Nisan 2007
Þu Hýyarlar Artýk Büyümüyor  
ALÝ BOLAT
neyse ki giderek küresellþen dünyada hýyarýn hasat zamaný geldi.mustafa amca o gün bakkala olan borcunu kapatabilmiþti.Ama bu...........


:BJHC:



Önce kýtalar arasý mesafeleri birbirine baðladýlar. MÜJDE! Dediler ki artýk bir ülkeden baþka bir ülkeye gitmek için haftalarca yolda kalmayacaksýnýz bakýnýz size uçaklar arabalar yapýyoruz yetmedi telefonlar telsizler üretiyoruz neden siz rahat edin diye
Zavallý Mustafa amca dünyadan habersiz tarlasýna ektiði hýyar tohumlarýnýn meyvesini almak için gün sayýyor.belkide bakkala olan borcunu bu þekilde kapatmayý düþünüyor.neyse ki giderek küresellþen dünyada hýyarýn hasat zamaný geldi.mustafa amca o gün bakkala olan borcunu kapatabilmiþti.Ama bu mevsimin artýk hiçbir geçmiþ mevsime benzemeyeceðini bilmiyordu.derken bir gün Mustafa amca tarihi çoktan geçmiþ bir gazetenin sayfalarý arasýnda ‘KÜRESELLEÞME’ diye bir yazý okuduðunda metropol, demokrasi,insan haklarý,özgürlük………. Bunlarda neyin nesi deyip nadasa býraktýðý tarlayý sürmeye baþladý. bir Pazar sabahý tohum atmak için gittiði tarlasýna birde baktý ki yeni yeni binalar inþa ediliyor tarlanýn her iki yanýna neyse bizim iþimiz baþýmýzdan aþkýn hadi haným þu tohumlarý ekelim artýk hayattan dünyadan habersiz olan Mustafa amca tohum ekmek için eðildiði kendi tarlasýnda birde baktý ki yüzünü daha önce hiç görmediði bir genç--- dur amca artýk bu tarla meyve vermez devletin emri var buraya ekim yapamazsýn dedi. Mustafa amca doðruldu eðildiði yerden eee oda okumuþtu artýk gazeteyi hani demokrasi hani insan haklarý vardý ya oðlum bu ülkede bizde insan olduðumuza göre bizimde hakkýmýz var demi oðul þu tapusu bende olan tarlayý ekip biçmeye bu konuþmasýyla ikna etmiþti devlet adamýný birden yüzü güldü Mustafa amcanýn hey gözünü sevdiðim küreselleþme ne güzel þeysin sen öðle o gün tarlayý ekmiþti nede olsa artýk borcu vardý, Bakkala manava mevsimi geldiðinde ödeyecekti.günler sonra yeni yeni yeþeren tohumlarýn ekildiði tarlanýn her iki yanýna koca koca binalar dikildi. Devlet binalarý, uçaklarýn sürekli geldiði binalar belikli baþka bir ülkenin askeri vardý orda yani bir ülkenin içinde baþka bir ülke daha var.diye düþündü beklide haklýydý daha önce hiç uçak görmemiþti zaten, o gün çok tedirgin oldu Mustafa amca, þu koca binalar güneþin önünü kapatýyordu tarla bir türlü güneþi göremiyordu. Þu hýyarlarda büyümek yerine artýk sararmaya kurumaya baþladý. Ya bizim borçlar ne olacak nasýl kapatýrým, çocuklarým var boy boy büyümeyi bekleyen bir telaþla daha önce hiç iþi düþmediði bir devlet dairesinin kapýsýný çaldý. Durumu izah etti cevap gecikmedi biz sana söyledik amca oraya ekim yapýlmaz demedik mi.diye sordular.
Mustafa amca okuduðu yazýyý tekrarladý. Oðlum bizde insanýz bizde demokrasi insan haklarý istiyoruz mademki bizde burada yaþýyoruz bize de uðrasýn þu küreselleþme deyince bir kahkaha koptu odada merak etme amca uðradý uðrayacaðý kadar sen git içini ferah tut.
Çaresiz Mustafa amca evin yolunu tuttu umutsuzca kara kara düþünüyordu artýk ne yapacaðýný eee birikmiþ borçlar var nasýl kapatýrým ben bu borcu.. ertesi gün büyümeyen þu hýyarlarý sulamaya belki son bir umut allahým ne olur büyüsün hiç olmasa bu mevsim. Bir türlü büyütemediði þu hýyarlarý artýk koparýp atma vakti gelmiþti mevsimler deðiþiyordu. Þu tarlaya artýk ne ekilir ki bir bir yasaklar gelmeye baþladý. artýk burasý yakýnda bir metropol olacak böyle keyfi iþ yapamazsýnýz. ‘MÜJDE EY KÖYLÜ’diye yazýyordu gazete üstelik devletin büyük adamlarý yayýnlamýþlardý. Köyünüz artýk kent oluyor.diye bir slogan atýlýyordu.demokrasi geliyor. Ýnsan haklarý geliyor. Gelsin gelsin de dedi Mustafa amca, o geliyor diye biz neden gidelim doðduðumuz büyüdüðümüz bu topraklardan. Cevap gecikmedi gitmek zorundayýz çünkü þu görmüþ olduðun uçaklarýn sahibi buralarý satýn almýþ merak etme hepimize fazlasýyla paramýzý verecekler. Gözleri ýþýldadý Mustafa amcanýn nede olsa borcu vardý. Derken bir gün köyden kente göç ettiler. Bir apartmanýn kapýcýlýðýný yapmaya baþladý. kentte ezik bir hayat yaþayan Mustafa amca iþte o zaman þu küreselleþmenin iyi bir þey olmadýðýný anladý. Çünkü ona göre küreselleþme büyümek deðil artýk hiç büyümemek demektir. Baþka bir deyiþle Mustafa amcaya göre küreselleþen ülke tohumlarýn hiç büyümediði yasaklarýn çoðaldýðý bir ülke demektir.
BÜYÜMÜYOR



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Sevgiliye Mektup [Þiir]


ALÝ BOLAT kimdir?

06/08/1980 hatay samandað doðumlu felsefe bölümü mezunu

Etkilendiði Yazarlar:
etkilenmedim ama þairlerin coðunu severim ahmet arif gibi


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ALÝ BOLAT, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.