..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > MÜFÝDE DECDELÝ




11 Mart 2007
Evlilik Ýle Örümcek Aðý  
Öldürmeyen Kahreden Aðý

MÜFÝDE DECDELÝ


Hayatým bir fiyasko.


:BJGD:
Rahmetli babaannem ve babam tarafýndan yetiþtirildim.Onlar doðru dürüst insanlardý.
Annem saðdýr ama ha var ha yoktur.Evlada kayýtsýz bir anadýr.Zaten bu kayýtsýzlýðý yüzünden ben sebep olmuþum boþanmalarýna henüz bebekliðimde.
Babam memurdu.Bende çoðunlukla adliyede onun yanýnda çantasý gibiydim.Evlenme çaðlarýmdý.Babam babaannem evlenmemi isterler ben evlenmeyi istemezdim.Babam (erken) öleceðini çoktan hissetmiþti.Gerçekten genç yaþta öldü.Öldüðünde bana tüm adliye personelinden imzalý kendisine övgü dolu sözlerle taziyelerini bildiren evraklar verdiler.Bunlarý özenle saklayacaðýnýzý biliyoruz dediler, tabi dedim.Babam öldükten sonra ihtiyar babaannem ile amcamlarla beraber yaþamaya baþladýk.Çok geçmeden anne tarafýmdan akrabam olan kayýnvalidemin beni oðluna istemesi
husule geldi.Akraba olmamýz dolayýsýyla ben bu evliliði kesinlikle istemedim.Fakat akrabalarýmýzýn olaðanüstü istekleri devam etti.Bir ihtiyar babaannemden baþka kimsemin olmamasý vesaire düþüncelerim ile neticede bu evliliðe rýza gösterdim.Evlendikten sonra babaannem baþlangýçlarda ara ara benimleydi.Sonunda yine benimle iken doksanbir yaþýnda vefat etti.Bir þey ilk gördüðünüzde içinize sinmeli,sempati duymalýsýnýz.Ben bu sempatiyi ilk anda ve hiçbir zaman eþime duymadým.Korktuðum baþýma geldi ne buðday dili ne de buðday ekmeði vardý.Yýllarca kendisinin anesinin ablalarýnýn eziyetlerini çektim.Olduktan sonra da evlatlarýmýz çektiler.Yinede fikrimce ölmek var dönmek yoktu.Yürütecektim bu evliliði sonuna deðin.Ta ki; çoðunlukla olduðu gibi yine iþsiz kalýp evde yatmalarý uzun sürünce.. Küçücük üç çocuðumuz vardý,her türlü bakýma muhtaç.Bana dönüp;
-Git evlerde çalýþ.Ben çocuklara bakarým
deyince kafamda bir þimþek çaktý.Deðmezdi bu insan için üzülmeye.Boþanýp babamýn maaþýný alarak kendimi ve çocuklarýmý geçindirirdim.
Kesin kararýmý vermiþtim,boþanacaktým.Ben yine belki çalýþmaya razý olur boþanmayý düþünmezdim ama benim en büyük düþmaným bendeydi.Çok güzel oluþum.Bir adým sokaða çýktýðýmda dahi erkek milleti heykel kesilip aðzý açýk bana bakýyorlardý.Ya ben ev iþlerine gitseydim ne olurdu?Ben bu güzellik sorunu yüzünden tahsilimi dahi yarýda býraktým.Oysa okuyup ingilizce öðretmeni olmak istiyordum.Bu hala içimde uktedir.Eþim benden ayrýlmak niyetinde deðildi.Ýknaya uðraþtým.Ayrýlalým ben babamýn maaþýný alýrým deyince ikna oldu.Üç çocuðumuzun velayetleri bana verilerek kýsa süre zarfýnda tek celsede boþandýk.Kendisinden ne kendim nede çocuklarýmýz için baðlandýðý halde hiç nafaka almadým.Ama ayný andan itibaren zaten beni býrakmadý.Ýstemiyordum ama kimsesizdim.Bir ay sonra Almanyadan annesi kesin dönüþ yapmýþ,yanýna memlekete gitti.Orada annesinin iki katlý evi vardý.Birini çocuklarýn babasýna vermiþ.Tekrar yanýmýza gelip bizide yanýna aldý.Memlekette bizim sanayi sitesinde tamamlanmakta olan bir dükkanýmýzda vardý.Evliliðimiz memlekette gerçekleþmiþti.Daha evliliðimizin haftasýna varmadan kayýnvalidemin istemesiyle eþim ve annesine tüm altýn takýlarýmý vermiþtim.Dükkan yeri alýnmýþtý ve inþasýna baþlanmýþtý.Neticede tamamlandý.Bu tamamlanmada babamdan aldýðým yetim maaþýmýn tümünüde oraya verdim.Memlekete gelmemiz bizim için tam bir yýkým olacakmýþ meðer.Eþim ve annesi bu kiþiler beni ve çocuklarýmý gece gündüz eziyet yaðmuruna tutuyor daimi kemlik uyguluyorlar çocuklarýmý geceleri kapý dýþarý ediyorlardý.Bunlar sözde birde akraba idiler.Son zamanlarda annesinin oðlundan devamlý önemli bir isteði olduðuna þahit oluyordum.
-Oðlum dükkaný ablanýn üzerine yap.
Can hýraþ haykýra haykýra sarfettiði bu sözleri uzun müddet duydum.Neticede duymaz oldum.Niye ki dedim?Öðrendim ki annesi isteðinde baþarýlý olmuþ, dükkaný ablasýnýn üzerine yapmýþ çocuklarýn babasý.Vah bana vah evlatlarýmýza vah emeklerimize.Ve yine boþanma kararým gibi ani oldu kararým.Maaþýmý aldýðým gün evlatlarým ve ben ayrýldýk onlardan.Artýk kiralýk bir evdeydik.Teferruatlar o kadar uzun ki yazmakta zorlanýyor, üzülüyorum.Kýsaca yazýyorum.Az da olsa yazmak istedim.Bu kiþilerden maddi manevi birçok yanlýþlýklara maruz kaldým.Hiç þikayetim isyaným olmadý kendilerine.Komþularým duruma þahittiler.Bana yakýnlýk gösterirlerdi.Teselikardýlar,destektiler.ALLAH onlardan razý olsun.Ýyilikte kötülükte unutulmuyor.Her þey ALLAH'a havale.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
O Yanýk Bebek Benim Ýþte

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
- Firdevs Çocuk Firdevs Ana -
Feridenin Ýlkokul Hatýralarýndan
Manolyalar Decdeli
Bir Kez mi Bin Kez mi Geldim Dünya`ya
Benim Gözyaþlarýmý Kimse Görmemeli
Simitçi ve Madenci
Yufka Yürekliyim
Firdes Ana
Sevgili Babacýðým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayriye Teyze [Þiir]
Hayata [Þiir]
Canýmýn Yarýsý Nerede [Þiir]
Ummadýðým Taþ [Þiir]
Hikmet Sahibi Rabbim [Þiir]
Manolyalar Decdeli [Þiir]


MÜFÝDE DECDELÝ kimdir?

Balýkesir-Balya doðumluyum. Ýngilizce,T. S. M. en çok alaka duyduðum konulardýr,ama en çok da hasret kaldýðým konulardýr. Kendimi,tüm canlýlarý,yaþamý severim. Saygýlar .

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli,Zeki Müren,Emel Sayýn,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MÜFÝDE DECDELÝ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.