..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Füsun




19 Þubat 2007
Mutlu Olmak Bu Kadar Zor Mu?  
Füsun
Toparlanmasý da zor oluyor. Her yere düþüþümde kalkmayý baþardým aslýnda ben. Sen güçlüsün, baþararýrsýn, her zorluðun üstesinden gelirsin dedim hep kendime. Güçlü olmaya çalýþtýkça dertler üst üste gelmeye baþladý. Bazen herþeyin týkandýðý noktaya gelince sözler yeterli olmuyor ne yazýk ki. Artýk bende tüm umutlarýmý kaybettim. Sonra hastalýk geldi girdi hayatýmýza. En sevdiklerinden biri hastalanýnca insan ne yapacaðýný þaþýrýyor. Ýlk þoktan sonra biz güçlü olalým ki ona da moral verebilelim diyor insan.


:BEEF:

Mutlu olmak için ne yapmak lazým artýk bilmiyorum. Hayatýmýn hiçbir döneminde kendimi böyle yalnýz, çaresiz ve bitkin hissetmedim. Güzel þeyler hayatýmdan gitti. Bir kuþ gibi uçup gitti mutluluk. Bir zamanlar polyannacýlýk oynardým ve bunda da baþarýlýydým. Herþeyin güzel olacaðýna her kötü günün sonunda güneþ doðacaðýna inanýrdým bir zamanlar. Artýk polyannacýlýk iþe yaramýyor. Kendime söyleyecek yalanlarým kalmadý. Bu hale nasýl geldi yaþantým. Herþey iki yýl önce baþladý. Terkedilmekle baþladý herþey aldatýlmakla baþladý. Ýnsan en sevdiðinden gelen darbeyle daha çabuk yýkýlýyor. Toparlanmasý da zor oluyor. Her yere düþüþümde kalkmayý baþardým aslýnda ben. Sen güçlüsün, baþararýrsýn, her zorluðun üstesinden gelirsin dedim hep kendime. Güçlü olmaya çalýþtýkça dertler üst üste gelmeye baþladý. Bazen herþeyin týkandýðý noktaya gelince sözler yeterli olmuyor ne yazýk ki. Artýk bende tüm umutlarýmý kaybettim. Sonra hastalýk geldi girdi hayatýmýza. En sevdiklerinden biri hastalanýnca insan ne yapacaðýný þaþýrýyor. Ýlk þoktan sonra biz güçlü olalým ki ona da moral verebilelim diyor insan. Ama zor bir süreç. Hastalýk tek deðil ki. Derman arýyorsun derdine para arýyorsun. Hangi kapýya gitsen baþka bir hikaye dinliyorsun. Üzüntüne yenileri ekleniyor. Dost dediðin insanlarýn baþka yüzleri olduðunu görüyorsun. Dostluklarýn sýnanýyor. Anlýyorsun ki dost dediklerin dost deðil sana. Sen öyle sanmýþsýn. Hepsi iyi gün dostuymuþ. Kendine kýzýyorsun o zaman . Nasýl bu kadar yanýlmýþ olabilirim diye kendine iþkence ediyorsun. Oysa herþey boþuna ne yapsanda. Ya dost kavramý sana göre farklý ya da onlar ne olduðunu bilmiyor. Dertleriyle üzüldüðün, her baþlarý sýkýþtýðýnda yanlarýnda olduðun, mutluluklarýna sevindiðin dost dediðin o insanlar yoklarmýþ aslýnda. Sadece almýþlar senden ama senin dertlerini paylaþmaya sýra gelince sýrra kadem basmýþlar. Ýstediðin çok deðildir aslýnda. Sadece yüreðinin avusunu daðýtmaktýr. Ayýplanmadan bir dost omuzunda aðlayabilmeyi istemiþsindir o kadar. Ama çoktan terketmiþtir seni o dost sandýklarýn. Ve artýk dost denen kavram sana çok uzaktýr. Bir daha kolay kolay kimseye güvenemeyeceðini anlarsýn. Daima yalnýz olduðunu , her zorluðun üstesinden tek baþýna gelmek zorunda olduðunu öðrenirsin. Ve eðer hala birazcýk gücün varsa polyannacýlýk oynamaya tekrar baþlarsýn. Bilirsin ki baþka türlü hayata tutunabilmek çok zor. Hayat senden vazgeçmedikçe sende ondan vazgeçmezsin. Vazgeçmemelisin dersin kendi kendine. VAZGEÇMEMELÝSÝN. Bir gün mutlu olabilirsin belki kimbilir.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: slm
Gönderen: irfan denizli / Sivas/Türkiye
29 Þubat 2008
yazýnýzý ilgi ile okudum. duygularýnýzý çok güzel ifade ediyorsunuz. sevgili füsun,hayal kýrýklýðýna uðramamak için "beklentileri yüksek tutmamak gerek" saðþlýk diliyorum size, daha önemli ne varki?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Figen'e (Seni Seviyoruz)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bende Mutlu Olabilirdim
Herþey Bir Masalmýþ
Bu Gün Sevgililer Günü
Aþýkýn Gözü Körmüþ
Bu Þehirde Olmak
Sana Raðmen

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Yoksun [Þiir]
Gidiyorum [Þiir]
Anlamý Yok [Þiir]


Füsun kimdir?

Biriktirdiklerimi yazmayý seviyorum. Yazdýðým herþey bende iz býrakanlardýr. Sevincimi, hüznümüde yazýyorum ve yalnýzlýðýmý. Þarap misali tortularým çok acý. Belkide acýyý seviyorumdur. Sevmeyi seviyorum. Hatta herkesi kendimden daha çok sevdim. Belkide o yüzden bu kadar acý biriktirdim. Ama hepde bildim; En büyük zaferimiz düþmemek deðil, düþtüðümüz zaman ayaða kalkmamýzdýr. . . . . . Hala ayaktayým. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Bir hayat varsa yaþanacak ki yaþýyor her insan onu kendine göre o zaman yazýlacakta çok þey var demektir.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Füsun, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.