..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > lanetliaziz




8 Þubat 2007
Üþüyorum! Savaþ Çýkýnca  
lanetliaziz
Siyah bir noktayým, bunca noktalar arasýnda, bunca kalabalýk arasýnda yanlýzca daha bir koyu daha bir acý, bu yüzden akordum bozuk. Bunca yazýlan yarým. Kimim neyim sorusunun dayanýlmaz gerginliðini, kentlerin orta yerinde yaþamak ve çaresiz bu çýlgýnlýða katlanmak....


:BJBC:
Üþüyorum, bu mevsimden mi, yazdan mý, ellerim buz gibi titriyorum, yaz güneþinin altýnda. Etrafta bir neþe, bir kalabalýk ve her caddede ayrý bir þenlik, ayrý bir kutlama. Genç kýzlar yaþamýn bu aðýr sýcak havasýnda þen kahkahalarýyla arzularýný yaþýyorlar. Hangi caddeye baksam, hangi yöne gitsem, titriyorum. Kýzlarýn bu arzulu yaþama güdüleri yok bizde, belki bu yüzden yanlýzým.

Anladým!
Yersiz yurtsuz kalýnca üþüyorum

Üþüyorum kendimden mi içimden mi caddelerden sokaklardan mý? Yönümü kaybettim bu sokaklarý tanýmýyorum, hiçbir insanýn yüzüne aþina deðilim. Bu çarþýlar, maðazalar ve ýþýltýlý vitrinler, hangi zamanýn ürünü, ben hangi zamandayým. NEREYE SIÐINAYIM.

Üþüyorum, segilim nerede annem nerede çýplak kaldým bu bilmediðim kentin orta yerinde yaz günü, kime söylesem bunu, ifþa eder sýrrýmý. Beni iþaret eder herkese ve ben o zaman yarým kalýrým, cümleler boðazýmda düðümlenir, çünkü gözlerde bir soðukluk bir umarsýzlýk ve yalanlar. Nasýl söylerim ben, hangi cümleyi kurarým yalandan. Beceremedim yalandan yaþamayý.

Üþüyorum giysilerimden mi, kanýmdan canýmdan mý? Zihnimin girdaplarýnda bir soðukluk. Yalnýz bir umut kaldý kalbimim bir köþesinde, çocukluk aþký, ve kalan son kýrýntýlar sevgilim. Yüzünü unuttuðum ama beklediðim kadýn. Kimbilir nerede kimlerle kaldý. Bu kentlerden bu kent kadýnlarýndan kaçtýðýmdan seni hayal ediyorum. Bir kalb bir insan çýkarsam aralarýndan seni sonsuza kadar içime gömerim. Nerede hangi kadýn ne kadar insan ki bilemem. Bilmediðimden, öðrenemediðimden kalamýyorum bir kimseyle, hep yalnýz hep kendi içinde yaþayan malum þahýs.

Anladým!
Ýçim ýsýnmýyor anne.

Üþüyorum yalnýzlýktan mý, kimsesizlikten mi, çaresizlikten mi? Bu insan soyunun arasýnda; yüzler, kimlikler, inanýþlar, önyargýlar ve kaybolan zaman. Bütün hayatýn özeti bu, akýyor gözlerimin önümden. Kim kaybeder, kim kazanýr.bu savaþý, kim ne kadar çok kan akýtacaksa o kazanacak.

Ölü sayýlarý artýyor dünyada sevgilim.
Yakýnda bizede emparyal bir kurþun.

Üþüyorum, kýlýç kuþanmadýðýmdan mý, ölümlere seyirci kaldýðýmdan mý, kim olduðumu bilmediðimden mi? Çok ülkeler geçti atalarým çok ýrklarý insanlarý baðrýna bastý. Kim bilir benim baðrýmda kaç insan kaç ýrk yaþar, bilinçaltýmda kaç tarih saklý, bu yüzden belki bu kadar yersiz yurtsuz oluþum

Tanrým yanlýzca bir sývý, bir gen projesimiyim. ben bir organizmayým, neyin parçasýyým. Kutsal yeryüzünün efendisi ya da (ünlem iþareti) bir canlý türü, hayvanlarla kýyaslanmayacak vahþi, yok edici, eser yok iyilikten




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anne Avuntusu
Þubat Þenliði

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Azizin Serüvenleri - I
Öldüren Gülümseyiþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kara Bir Tren [Þiir]
Ýyilikler Merhumdan [Þiir]
Klostrfobik Taralalla [Þiir]
Son Hacý [Þiir]
Gece Yarýsý [Þiir]
Aþk Vurur [Þiir]
Karanlýkta Söylev [Þiir]
Son Akþam [Þiir]
Yapay Ýnsan [Deneme]


lanetliaziz kimdir?

felsefe, edebiyat ve þiir üzerine okumalar yürütmekteyim kendi ölçülerimde de yazmaya çalýþýyorum. hepsi bu

Etkilendiði Yazarlar:
doðu, batý ve rus klasiklerinin tamamý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © lanetliaziz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.