..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Gülün dikene katlanmasý onu güzel kokulu yaptý." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > furkan Doðançay




28 Ocak 2007
Maalesef!  
furkan Doðançay
Devletimizin baþýna gelen olaylar ve geleceðimizi tehtit eden bazý gerçekler karþýsýnda olaya neden sadece bir yüzünden bakýyoruz.Olayýn gerçekleþmesini saðlayan failleri bulmaya yönelik gösterdiðimiz gayreti neden bu olayýn gerçekleþtiði sorusunun cevabýný araþtýrmada gösteremiyoruz? ...


:AHFC:
Türkiye'nin son yýllarda harükülade istikrarlý bir þekilde ilerlemesi ve yaklaþan Cumhur Baþkanlýðý seçimleri birilerinin düðmeye basma zamanýnýn geldiði kanýsýný uyandýrýyor; belleklerimize tecrübelerimizle yerleþen bu zan maalesef Türkiye'nin acý bir gerçeði olmakla birlikte demokrasimizin ne alemde olduðunu ve devletimizin ne tür tehtitler altýnda olduðunu açýkça yüzümüze vuruyor.Bu gerçeði her defasýnda baþýmýzý kumun altýna sokarak görmezden gelmemizi bekleyen karanlýk güçlerin hiç deðilse bu sefer avuçlarýný yalamalarý dileðiyle yazýmda asýl ifade etmek istediðim mevzulara deyineceðim.
Malum ermeni gazetecinin öldürülmesi sokakta ki çocuðun bile dilinde olan provakasyon terimi ile isimlendiriliyor.Geçmiþteki tecrübelerimizle bu olayýn tamamen devletimize ve istikrarýmýza yapýlan bir saldýrý olarak nitelendirmemiz maalesef gözlerimizin görmediði bazý gerçeklerden kaçýþ yolu olarak izah etmek her halde daha tesadüfi olur.Bu olayýn iki yüzü olduðu kanýsýndayým.
Herkezin üzerinde durduðu dýþ güçler veya geliþmemizi istemeyen iç güçler beni okadar da alakadar etmiyor.Elbetteki bu konuda devletimizin görevlileri üstlerine düþen görevi yerine getireceklerine inanýyorum.
Asýl düþünmemiz gereken noktanýn bu olaya farklý bir bakýþ açýsý olan; acaba bunu yapanlarýn Türk olamalarýnýn veya sözde milliyetçi olmalarýnýn altýnda yatan amaç.Acaba bu bu kiþiler gerçekten miliyetçilermiydi?
Maalesef günümüzde sosyal toplumun, olaylarýn ve þartlarýn Türk gençliðini ne hale getirdiði apaçýk bir gerçek.Türk kelimesinin dünyada hak ettiði yerde olmamasý ve Türk kelimesine yapýlan onca þuursuz iftiralar , hakaretler , þanlý ve grurlu geçmiþimizi günümüzde koruyamamamýzýn verdiði eziklikle patlamaya hazýr olan , olaylara tek tarafýndan bakan ve sadece duygusal yaklaþan Türk gençliði , maalesef bazý gençlerin olayý abartmasýyla günümüzde olan olaylar yaþanmakta.Bilinçsizce yetiþen bazý gençlerimiz sosyal ve ekonomik durumlarýnýn da etkisiyle bazý karanlýk güçlerin maþasý olmak yolunda , gayet üzüntü verici bir þekilde ilerlemekteler.Bence devletimiz olayýn sorumlularýný araþtýrýrken Türkiye' yi sevdikleri halde , Türkiye' ye zarar vereceklerini bildikleri halde, neden bu gençlerin bu kadar basit bir þekilde kandýrýlabildiði üzerinde durmasýda bir okadar önemli bir konu.Herþeyin üniversite, para , karizma, sosyal standart... Olmadýðý kiþisel menfaatlerden çok devletin bütünlük kavramýnýn gençlere nasýl kavratýlacaðý gerçekten devlet büyüklerimizin kafasýný kurcalayan bir soru olmalý.
Türkiye'nin içinde bulunduðu zaman dilimi bu olaylarýn tekrar yaþanabileceði ihtimalini uyandýrýyor muhtemel olarak hepimizde.Temennim devletimizin bu olayrýn önüne geçebilmesidir.Ayrýca Türk gençliðinin bu konuda gayet sað duyulu bir çizgide yer almasý hem kiþisel hemde devletimiz açýsýndan son derece yararlý hiç deðilse zararlý olmayan bir durum.
Bu tür provakasyonlarýn son bulmayacaðýný bile bile gerçeklerle yüzleþmemiz ve çözüm yollarýný bir an önce uygulamaya geçirmemiz dileðiyle yazýmý burada noktalamak istiyorum.Dilerim Allah olaylarý devletimiz ve milletimiz lehinde takdir eder ve pýrýl pýrýl bir gelecek yazmýþtýr kaderimize...

FURKAN DOÐANÇAY



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Neden?


furkan Doðançay kimdir?

Öðrenciyim elbetteki çok deðerli yazarlarýmýz yanýnda tecrübesizim ama kendime güveniyorum. Türkiye' de gerçekleþen olaylara bir Anadolu Milliyetçiliði bakýþ açýsýyla bakmaya çalýþýyorum ve içimdeki fikirleri kalýcý olmasý amacýyla burada paylaþmak istedim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © furkan Doðançay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.