..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > ENGÝN ÖZTÜRK




27 Ocak 2007
Neden Yazýyorum  
yazýyorum pervasýz

ENGÝN ÖZTÜRK


yazmadaki egoist duygu tatminim


:BABA:
          NEDEN YAZIYORUM
Yazmasam delireceðim kafamdakiler beni rahat býrakmýyor içimde bir ses sen buralý deðilsin buraya ait deðilsin ya da artýk buralý olmak istemiyorsun diyor son zamanlarda çok fazla kendimle konuþmaya baþladým galiba deliriyorum içimde sanki baþka biri biri var beni rahat býrakmýyor bazen çok sevinçli hissediyorum bazen çok mutsuz bunda elbette yaþadýðým çevrenin ve olaylarýn da etkisi var ama neden böyle oldu o sýnavý kazanamadýðým için mi yoksa bozuk aile yapýsýndan mý hiç evden çýkmayýþlarým bir zamanlar bana ayrý bir hava veriyordu þimdilerde ise evde boðulduðumun farkýndayým ardý arkasý kesilmeyen televizyon programlarý beni ve beynimi yavaþ yavaþ bitiriyor .
Aslýnda benim televizyon seyretmem çok sevdiðim için deðil tam tersi baþka bir alternatifim yok gitmem gereken zamanlarda gitmediðim ki oralarý da sevmiyorum gitsem düþüncem deðiþir miydi bilmiyorum ama sanmam ben daha çok insanlarýn sohbet ettiði ortamlarý seviyorum daha önce eleþtirdiðim insanlar gibi davranýyorum ölsem yapmam dediðim þeyler artýk hayatýmý oluþturuyor insanýn kiþiliði bu dönemlerde oluþuyormuþ böyle giderse hiç de istemediðim bir karakter oluþacak bende bazen düþünüyorum artýk vereceðim bir þey kalmadý mý bende kurt kobain gibi mi yapsam o zamanda çevremdeki insanlar benden sonra zor duruma düþerler hayatým küçük zevklerle geçer oldu araba sürmek bunlarýn baþýnda ben biliyorum ki öyle geçici zevkler de insaný daha beter öldürüyor bahsetmeyi unuttuðum bir þey daha var o da bir zamanlar nefret ettiðim sigaraya baþladým daha önce bahsetmiþtim istemediðim davranýþlar yapýyorum ve hoþlanmadýðým insanlar gibi davranýyorum diye hah tam da bu konu bazý dizi karakterlerini taklit ediyormuþum gibi geliyor tabi mafya dizilerindeki tipler deðil benim taklitlerim hep iyi rollerde yani daha entelektüel tipler çoðu benim gibi yalnýz neyse konuya dönelim iþte bir yaným iç diyor zaten bi hayatýn kalmamýþ bir yanýmda bir sürü hastalýk kapýda zaten bir iþin bile yok eðer hastalanýrsan ne yapacaksýn diyor hayatým .çok çalýþtým bir iþe yaramak için hiçbir sýnavda baþarýlý olamadým birçok riskli ameliyat geçirdim ama hala ortada bir þey yok bu da beni ayrýca üzüyor üstelik ameliyatlarýn da bir faydasýný görmedim o kadar zahmet o kadar para zaten borçlu olduðum insanlara borcumu çoðaltmaktan beni daha da ezdirmekten baþka iþe yaramadýlar.
Bir yandan da hayat tüm kötülükleriyle hýzla geçiyor bugün internette okuduðum bir haberde o çok beðendiðim Ýstanbul da en iþlek caddelerinden birinde sakat bir adamýn soðukta donmamak için sarýldýðý battaniyenin ýsýnmak için çevredekilerin verdiði tahta parçalarýný yakarken battaniyeyi tutuþturduðu ve yanarak can verdiði evet Ýstanbul hala çok kötü her gün de biraz daha acýmasýzlaþtýrýyor peki bizi Ýstanbullu olmaya iten sebep bence bu benim de çok istediðim kalabalýkda kaybolma isteði yada her zaman kýnadýðýmýz çekirdek aile olma isteði baba anne çocuk daha az insan daha az sorun bu konuda bir de atasözü var ama neyse dediðim gibi herkesin bir sebebi var yeniden bana gelirsek bazý arkadaþlar benim çok iyi arkadaþlýk iliþkim olduðunu ortamlara çabuk uyum saðladýðý söylüyor e o zaman niye böyle yalnýz ve mutsuzum neden ne yapacaðýmý bilmiyorum benim istediðim bu yazdýklarýma bir süre daha devam edip kitap olacak kadar çok yazmak ve yayýnlamak tabi biraz zor ama artýk eðer ben buraya ait deðilsem bir yolunu bulup istediðim hayata ulaþacaðým þimdilik nasýl yapacaðýmý bilmiyorum ama deneyeceðim .
Acaba ben gerçekten buraya ait deðimliyim yoksa mutsuzluk mu beni böyle düþündürüyor dedim ya zaman gösterecek bu kitap galiba
bölümlerden oluþacak onun için ilk bölüme bu kadar yeter þimdi gidip bahsettiðim dizilerden birini seyredeceðim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýkýþmak…

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumsallaþma
Bahar Yazýsý
Tarih
Nasýl Bir Dünya Ýstiyoruz
ve Karar...
Çitleri Kim Çekti
Öncesi 62 Sonrasý
Uðurlar Olsun
Dil Dev (Ý) Rimi
Nobel E Doðru

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayatý Dilinin Ucunda Yaþayanlar [Öykü]
Pardon [Eleþtiri]
Nasýl Bir Dünya Ýstiyoruz 2 [Eleþtiri]
Sahte Mutluluk [Ýnceleme]


ENGÝN ÖZTÜRK kimdir?

Adým bora atak 21 yaþýndayým sekiz senedir medyanýn içindeyim bir yýldýr da kendime ait bir yerel gazetem var yazma serüvenim baya eski þu anda eskiþehir anadolu üniversitesi iþletme bölümünde okuyorum

Etkilendiði Yazarlar:
uður mumcu deniz som erdal atabek aziz nesin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ENGÝN ÖZTÜRK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.