..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan melek olsaydý dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Demirhan Ocak




23 Ocak 2007
Hrant Dink Ermeni Deðildi  
Demirhan Ocak
Misal Hrant Dink’in katili gencin ortaokul mezunu olduðu için “bu iþlerden anlamayanlar” kategorisine dahil etmek aptallýktýr. Çünkü katil Ogün Samast devletin Ýlkokulunda aldýðý bu “tarih” dersinin temelinin üstüne yýllarca...


:BEJH:

Kýzým bu mart ayýnda 4 yaþýna girecek. Eðer ben bugünden itibaren onu herhangi bir idoloji veya düþünce konusunda yaþýna ve algýlama yetisine uygun bir þekilde eðitmeye baþlarsam, büyük bir ihtimal hayatý boyunca benim programladýðým gibi kalacak yada ileride kendi benliði bulunca benim kendisine eklediðim alt benliði arasýnda bocalayarak ruh saðlýðý bozularak kendisi ve çevresine zararlý hale gelecektir.
Ýþte bugünkü Türkiyenin tamamýna yakýnýýn ruh hali aþaðý yukarý böyledir. Yani ruhsal açýdan hasta ve tehlikelidir. Peki bu kadar insanýmýzý kim bu hale getirdi?
a) Ebeveynleri
b) Eðitim Sistem
c) Dýþ mihraklar
d) Hepsi
Eðer siz ilkokulda ki 8-9 yaþlarýndaki çocuklarýn alt benliklerine ‘tarih’ adý altýnda “Ermenilerin Türk kadýnlarýnýn hamile olanlarýnýn karýnlarýný yararak bebeklerini süngü uçlarýna taktýklarýný, yada Türk erkeklerin baþlarýný kesip yine ayný keza süngü ile dolaþtýrdýklarýný...” beyinlerine kazýrsanýz, o çocuklar büyüdüklerinde Ermeni kelimesinden iðrenir, nefret duyar.
Misal Hrant Dink’in katili gencin ortaokul mezunu olduðu için “bu iþlerden anlamayanlar” kategorisine dahil etmek aptallýktýr. Çünkü katil Ogün Samast devletin Ýlkokulunda aldýðý bu “tarih” dersinin temelinin üstüne yýllarca ayný “tarih” derslerini almýþ büyükleri ve çevresinin yardýmlarý ile bir gün bir bakmýþsýnýz ki, olayýn azmettirici rolünü üstlenen Yasin Hayal gibi birisi katil Ogün Samast’ta oluþan nefret, kin düþmanlýk temelinin üstüne istediði gibi ýrkçý bir kiþilik inþaat ederek çok kullanýþlý bir silah haline getirebilir.

Bütün bu geliþmelerin sonucunda katil Ogün Samast ‘piþman deðilim’ der. Elbette piþman deðil, çünkü o sonuçta kendi atalarýný acýmasýzca öldürüp, ana rahminde ki bebeleri süngülerde gezdiren! çoluk çocuða, kadýnlara, kýzlara, hatta erkeklere tecavüz eden! ve her türlü kötülüðün kaynaðý olan! bir Ermeniyi vurmuþtur...Yani bu açýdan bakan milyonlar gibi katil Ogün Samast neden piþman olsun ki?

Þimdi þu anda Þiþli/Ýstanbul’da aklý selim binlerce kiþi ‘HEPÝMÝZ HRANT DÝNK’ÝZ, HEPÝMÝZ ERMENÝYÝZ’ dövizleri ile yürüyorlar. Ama gel gör ki televizyonlarýn baþýnda bunu izleyen halkýn büyük kýsmý “ulan bir alt tarafý bir Ermeni dölü için kopartýlan tantanaya bak” mantýðý ile izliyordur. Çünkü halkýmýzýn ortalama tahsil durumu ilkokul üçtür. Ama bu kadarcýk eðitim bile gerekli olan “tarih” dersini almasýna engel deðildir.
Ülkenin medyasýna bakýyorum da, durumlarý içler acýsý. Daha düne kadar Hrant Dink’i niþangahlara oturtanlar sanki bunlar deðildi. Eðer hrant Dink’i bu kadar seviyorsaydýnýz? Neden bilirkiþin suçsuz bulduðu vede savcýnýn beraat istediði yazý dizisinde mahkum olmasýna neden olan 8 bölümlük bir yazý dizisinde adeta cýmbýzla ayýklanan ''...Türk'ten boþalacak o zehirli kanýn yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan ile kuracaðý asil damarýnda mevcuttur..'' sözlerinden dolayý
Mahkum edilerek hedef haline getirilmeye çalýþýldýðý günlerde neden bilirkiþinin raporunu manþetten yayýnlamadýnýz? Yada danýþtay savcýsýnýn beraat istemesine raðmen mahkum olmasý üzerinde neden fazla durmadýnýz? Durmadýnýz çünkü milliyetçilik, vatanseverlik adý altýnda bu cahil cühela halka gaz verip reyting alýyordunuz. Gerçi þimdi Hrant Dink’in ölümünden sonra yaptýðýnýzda gaz vermek...
Ölümünden itibaren de medya kendine ve bir avuç duyarlý vatandaþa timsah gözyaþlarý eþliðinde “kardeþim Hrant” diye gaz veriyor. Ama bu gaz uzun sürmez çünkü öldürülen bir sadece! bir Ermeni ve önümüz seçim. Yani hiç kimse durduk yere milliyetçi duygular adý altýnda ýrkçýlýk oynayan bu cahil halký karþýsýna alamaz yada “aman bu olay unutulmasýn, Hrant Dink boþu boþuna ölmüþ olmasýn” gibi faziletli düþüncelerden yola çýkarak yayýn, yayým yapmaz, çünkü ya milliyetçi kisvesine bürünmüþ ýrkçýlar iktidara gelirse endiþesi var.... Neyse medyanýn kendi pisliði içerisinde ki bu debelenme deðiþmeden devam edeceðine göre bu konuda fazla söze gerek yok zannediyorum.



Bu cinayeti iþleyenin ismi cismi önemli deðil çünkü bunlardan ülkemizde bolca var. Ýnanmazsanýz bugün, þimdi ; Üzerinde “ben Ermeniyim” diye yazan bir tiþort ile ülkenin her hangi bir þehrinde sokaða çýkýnýz yada daha iyi bir fikrim! var Üstünüzde bu tiþört ve bir Türk bayraðýnýn üzerine benzin dökün ve ikisinide ayný anda ateþleyin bakýn bakalým o zaman “çok hoþgörülüyüz” masalýnýn sonucuna....
Evet bu “bizler çok hoþgörülüyüz” lafý özünde bir safsata ve masaldýr. Çünkü “Tarih” dersini almýþ bu halkýn alt ve üst benliklerine aþaðýda sýraladýðým, hayatýn her kesiminde bire bir yaþadýðýmýz düþünceleride eklerseniz iþte o zaman elinizde bir ortalama bir vatandaþýmýzýn potresine ulaþýrsýnýz

Benim ülkemde herkes anasýnýn rahminden “her þey vatan için” diye tempo tutarak asker olarak doðar.
Türk bayraklarýnýn boyalarýnda çok az miktarda hakiki kan kullanýlmaktadýr.
Türk korkmaz, yýlmaz, atýlgandýr. Diðer milletler böyle deðildir
Türk hariç tüm dünya namuszdur.
Müslümanlar ve müslümanlarýn kutsal kitabý orjinaldir.
Diðer dinlerin kitaplarý sahtedir orjinal deðildir.
Tüm dünya Türklere düþmandýr ama, Türkler misafirperverdir, hoþgörülüdür.
Ýyi insan ya müslümandýr yada Türk.
Tüm dünya bizden korkar.


Ýþte hayata bu ýrkçý pencereden bakanlarýn çoðunlukta olduðu bir halkýn “Ermeni’ sözüne yüklediði anlamlardan dolayý Hrant Dink ne ýrkçý Türklerin nede lümpen kesimin Ermenisi deðildi. O dört bin yýldýr bu topraklarýn Ermenisiydi. Ve kendi topraðýnda kaldý.












.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...........
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
1 Mart 2007
Hrant Dink bir insandý.Herkes gibi yaþama hakký vardý..Sevgiyle kalýn.

:: HRANT DÝNK TETÝKÇÝ ÝDÝ
Gönderen: habib çelik (KÜLÜNKOÐLU) / Ýstanbul/Türkiye
1 Mart 2007
SAYIN DEMÝRHAN OCAK.. HÝRANT DÝNK BÝR ERMENÝ OLMASI, BÝR YAHUDÝ OLMASI VEYA HÝRÝSTÝYAN OLMASI HRANT'IN ÖLDÜRÜLMESÝNE SEBEB GETÝRMEMÝÞTÝR. HRANT HEPSÝNDEN ÖNCE NE ERMENÝ NE YAHUDÝ NE HÝRÝSTÝYAN NEDE MUSLUMANDI. HRANT BÝR GAZETECÝ ÝDÝ VE BÜYÜK BÝR GÜCÜN KALEMÝ OLMUÞTU VE CUMHURÝYETÝN TEMELLERÝNE SALDIRILAR YAPIYORDU.BU KONUYU LÜTFEN DÝKKATE ALIN VE BÖYLE DEÐERLENDÝRÝN HRANT I SAVUNURKEN BAKMIÞSIN'KÝ ÞERÝATI HALÝFELÝÐÝ SAVUNUYOR BULURSUN KENDÝNÝZÝ NASIL OLDUÐUNU DAHÝ ANLAYAMAZSINIZ BU ÜLKE DENÝZÝNDE AKINTILAR NERDEN NEREYE AKAR HÝÇ BELLÝ OLMAZ.GÖRÜNEN HERÞEY GÖRÜNDÜÐÜ GÝBÝ OLMAYIP BÝLÝNEN HERÞEYDE BÝLÝNDÝÐÝ GÝBÝ OLMUYOR MALESEF. SAYGILAR KARDEÞÝM SÝZÝ DÜÞÜNMEYE DAVET EDÝYORUM.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sorulu Tavsiye

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lotus Çiçeði 2 Temmuz
Sýtkýmýn Striptizi
1400 Vs 85
Gaydýrý guppak mesele
Bu Þehitlerin Bu Savaþýn, Bu Vatanýn, Hiçbiri Bizim Deðil!
Muhterem Bankonotlar
'62 Milyar Ödedik, Daha Ne Yapalým?'

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim! [Öykü]
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi [Öykü]
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor... [Öykü]
Dandini dandini dastana [Öykü]
Tü Rtük Ýye [Öykü]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.