..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlýðýn tüm durumlarý vardýr. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Entelektüel > Mustafa Kemal ÞEN




21 Ocak 2007
Türkiye'yi Yöneten Siviller  
Türkiye'de yenetime talip olanlar siyasetçiler deðil, kendilerine üye toplayan sivil toplum kuruluþlarýdýr

Mustafa Kemal ÞEN


2. Dünya Savaþý`nýn sona ermesi ile birlikte emperyalist güç olan ABD ve Ýngiltere - Almanya - Fransa`nýn baþýný çektiði AB artýk ülkelerle tek tek savaþarak ülkelerin kaynaklarýný iþ gücünü iradesini sömürerek kendi hegemonyalarýný oluþturmuyorlar. Bunun yerine halklarýn dönüþümü yoluyla kendilerine baðýmlý kitleler oluþturuyorlar.


:AIAB:
TÜRKÝYE`YÝ YÖNETENLER

2. Dünya Savaþý`nýn sona ermesi ile birlikte emperyalist güç olan ABD ve Ýngiltere - Almanya - Fransa`nýn baþýný çektiði AB artýk ülkelerle tek tek savaþarak ülkelerin kaynaklarýný iþ gücünü iradesini sömürerek kendi hegemonyalarýný oluþturmuyorlar. Bunun yerine halklarýn dönüþümü yoluyla kendilerine baðýmlý kitleler oluþturuyorlar.
Kendi menfaatlerine hizmet eden ülke hükümetleri ile asla çatýþmayan emperyalistler kendilerine tehdit oluþturan ülkelerle diðer yollar kapalý ise son çare olarak savaþmayý göze alýyorlar. Irak - Afganistan - Lübnan - Filistin ülkelerinde olduðu gibi. Meselemiz sivil toplum kuruluþlarý ve ABD arasýndaki iliþkilerdir.
Sivil toplum kuruluþlarý bazýlarý istisna olarak ABD`den ve AB`den sürekli hibe para elde etmekte ve bu paralarý hükümetlerin aleyhine kullanmaktadýrlar. Ekseriyetle farkýnda olarak ama önemli bir kýsmý da farkýnda olmayarak kendi ülkelerinin zararýna eylem yapan bu sivil toplum kuruluþlarý bir hiyerarþi ile yöneticileri ta ABD ve AB`nin devlet yöneticilerine kadar uzanmaktadýr. Önce kendi içlerinde kuruluþ amaçlarýný söyleyelim. Demokratik bir düzen içerisinde temsil ettikleri üyelerinin haklarýný korumak. Ýlk bakýþta son derece kulaða hoþ gelen bu durum iþleyiþ açýsýndan hiç de böyle deðildir. Öncelikle hazýrlardýklarý raporlar CIA`ya ulaþmaktadýr. Çoðu zaman son derece basit olaylar için devlet ile milletin arasýný açmaktadýrlar. Milleti devlete, devleti millete küstüren bu kuruluþlar, insanlarý gayrý meþru yollara kadar itmektedirler. Devletin yolsuzluk yaptýðý, devletin halkýn karþýsýnda olduðu, devletin kadýnlarý ezdiði, devletin sahtekar olduðu gibi yaygaralar sürekli gündeme getirilerek halk ile devlet hiç bir zaman bir noktada buluþturulamamaktadýr. Halký bütünleþtirici, insnalarý birbirine baðlayan manevi olan düþünceye ve kuruluþa hiç bir destek verilmezken, insanlarý ayýran, fitneye ve fesata yol açan her türlü düþünce, özgürlük kapsamý dýþýnda býrakýlmakta ve çaðdýþý olarak görülmektedir. Ayrýlýkçý her türlü sivil toplum kuruluþu ve kiþiye ABD ve AB tarafýndan özgürlük ve demokrasi namýna destek üstüne destek yaðarken milli ve manevi öðeleri ön planda tutan hiç bir görüþe geçit tanýnmamaktadýr. Sivil toplum kuruluþlarýnýn gelirleri önceleri direk olarak CIA tarafýndan karþýlanýrken sonralarý baðýmsýz bir kuruluþa bu yetki verilmiþtir. Güya ABD ile alakasý olmayan bu kuruluþ fondan yararlanma bahanesi ile ABD`den ciddi miktarda para almakta ve dünyanýn her yanýndaki devlet karþýtý örgütlere para aktadýrýmý yapmaktadýr. Bu sivil toplum örgütleri eðer kendi hükümetleri ABD`nin nihai amaçlarýna hizmet etmiyorsa ayaklanma saðlayarak devrimlere bile neden olmaktadýr. Bu Venezuellada denenmiþtir, Ýran`da denenmiþtir, Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Amerika`da denenmiþtir, bir kýsmý baþarýya ulaþýrken bir kýsmý ulaþamammýþ, ama yine de geleceðin muhalefetlerinin tohumlarý atýlmýþtýr. Dikkat edilirse stratejik öneme haiz yerlerde bunlar yapýlmaktadýr. Eðer bir ülkenin kaynaklarý varsa, stretejik önemi varsa, eðer gelecekte emperyalist ülkelere tehdit oluþturabilecek bir potanbseyel varsa o ülkede huzur yoktur, ya kötü yöneticileri vardýr, ya da halkla arasýnda bað yoktur.
Metod son derece basittir. Demokrasinin kötülüklerden tek kurtuluþ yolu olduðunu önce zihinlere kazýmak ve halklara kabul ettirmek. Bu süslü kelimeleri etiket gibi kullanan bu kuruluþlar demokrasiye en masafeli kuruluþlardýr. Kendi içlerinde kenrdilerinden baþkasýný baþkan olarak tanýmayan yöneticileri çok basit olarak yeönlendirilmekte ve spekülasyona uðramaktadýrlar. Medya reklam karþýlýðý ajanslarýn ve diðer sermayedarlarýn isteði doðrultusunda haber yayýnlarlar, bu haberlerden etkilenen kuruluþlarsa yönlendirilmiþ yargýlarý ile ve aldýklarý paralar ile devlete karþý isyan ederler bunun adý da demokrasi olur. Medya, ABD ve sermaye yoluyla, sivil toplum kuruluþlarý aslýnda tam bir resmiyete sahiptir ve bu resmiyet yurt dýþýndan gelmektedir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Diplomasinin Gerçek Yüzü


Mustafa Kemal ÞEN kimdir?

bireyin ve toplumun etkileþimli huzuru arayan serüveninde mihenk taþlarýný kucaklayýp onlarý iþleyen bir yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Kemal ÞEN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.