..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > feride özdemir




14 Eylül 2006
Bir Ýnsan Bir Öykü (1. Bölüm) Gerçek Hayattan Alýnmýþ Bir Damla  
Yarýda kalan bir haytýn baþlangýç öyküsü...

feride özdemir


Sýcaklýk hissetmeye baþlamýþtým artýk ellerimde, donmamýþta yanýyordu sanki. Sýzlamasý da cabasýydý. Elimdeki sepeti tutmakta zorlanýyordum. Ayaklarýma dolanan eteðimin uçlarý buz tutmuþtu. Güya açýlan küçük yolda yürüyordum ama yaðan kar açýlmýþ, yol mu býrakýyordu.


:CIEF:
Sýcaklýk hissetmeye baþlamýþtým artýk ellerimde, donmamýþta yanýyordu sanki. Sýzlamasý da cabasýydý. Elimde ki sepeti tutmakta zorlanýyordum. Ayaklarýma dolanan eteðimin uçlarý buz tutmuþtu. Güya açýlan küçük yolda yürüyordum ama yaðan kar açýlmýþ, yol mu býrakýyordu.
Ben yine pamuk gibi yaðan karýn altýnda hayal kurmadan yapamýyordum. Çocukluk iþte, burnumu bile hissetmemeye baþlamýþtým artýk aðaçlar yaðan kardan dallarý yüklenmiþ kýrýlacak gibi olmuþtu. Ellerim donmasaydý onlarý silkelemek ne güzel olurdu. Bir tarafa atardým sepeti koþar dallara tutunur sallanýrdým. Nede güzel eðmiþlerdi baþlarýný aþaðýya yoksa boyumda yetiþmezdi. Ödevlerim vardý yapýlacak, akþam sütünü saðmýþtýr annem onu götürmeliydim mahallenin bakkalýna. Aman pekte hoþ oluyordu böyle avare avare yumurtalarý komþulara daðýtýp eve döndüðüm sabahlar. Bir de dondurmasa sýzlatmasa þu hava insaný. Kar göründüðü gibi yumuþacýk kalsa kazýk kesilip buz tutmasa hiç.
Eve kapýnýn önüne doðru yaklaþtýðým da bir kalabalýk anlatmak mümkün deðil. Çocuk aklým almamýþtý olanlarý, neydi bu! Böylesi hiç bu kadar gürültü patýrtý duymamýþtým. Kapýlar ardýna dek açýlmýþ kalabalýk bahçeye kadar yayýlmýþtý. Aman Allah’ým içimde ürpertiyle bir korku kaynaþmýþ zaten hissizleþmiþ ellerime birde dizlerimin baðýnýn çözülmesi eklenmiþti. Nasýl yürüdüðümü içeriye girdiðimi hala hatýrlamýyorum san ki ben de görünmez olmuþtum, kimse fark etmiyordu beni. Komþu kadýnlardan birinin omzumdan çekerek hadi Ayþe’nin yanýna git sen, sonra gelirsin demesini hatýrlýyorum. Ýyi de neden ben kendi evimden kovulurcasýna dýþarý sürüklendim. Tam kapýnýn eþiðine geldiðimde þimdi bile kulaklarýmý çýnlatan yüreðimi parçalayan annemin o feryadýný neden duydum. Ýçim daralýyor bunlarý her anýmsadýðým da ardýma dönüp bakmaya bile korktum, yüreðimden bir parça koptu gitti o zaman ve tek hatýrladýðým bir daha da yerinin dolmadýðý.
Hiç yaramaz bir çocuk deðildim çok akýllý yaþýndan oldukça olgun laf söyletmeden vazifelerini yapan kýsacasý sorumluluk sahibiydim. Bu da büyüklerim tarafýndan sevilmeme neden oluyordu her zaman. Bir aðabeyim ikide erkek kardeþim vardý. Ablam evlenmiþ gitmiþti babamýn ölümünden sonra, biz annemle aðabeyimin yanýnda kalýyorduk. Büyük zorluklarla sonunda o nu da evlendirmiþtik. Ýyimi yapmýþtýk kötü mü orasýný bilemiyorum. Evde üç bekâr bir de annem yük gelir olmuþtu açýkçasý onlara. Aslýnda hak vermiyor da deðilim hani þimdiler de. Liseye o yýl baþladým. Okumak zorundaydým annemin bütün ümitleri bendeydi. Ben okuyacak çalýþacak ve kardeþlerimi de okutacaktým. Sonrada sýrasý ile evlendirecektim.
Karþý mahallemizde oturan Hacer abla yine bakýyordu boþluða bakar gibi yüzüme, e hadi dedim neydi bu sorunun cevabý çözemedim mi? Dalardý böyle durduk yerde bir anda boþ boþ bakardý insana.
Bembeyaz bir yüzü çok küçük elleri vardý. Kaþlarý sanki ortasý çatý gibi havaya kalkýk dururdu. Beyaz yüzünde yeþil gözleri yusyuvarlak üzüm taneleri gibiydi. Ucu hafif kavisli kemerli burnu onu kararlý biri olarak göstermeye yeterdi açýkçasý. Belirgin olmayan çenesini arada çok düþünen dedeler gibi sývazlar beni güldürürdü. Çalýþmadýðý günlerde diyeceðim ama iþten gelince de ev iþlerinden boþ vakti olmazdý. Babasýz olduðumu, aðabey imlerle yaþadýðýmýzý bildikleri için derslerimde bana yardým ederdi severek.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: lütfen yorumlarýnýzý bekliyorum :)
Gönderen: feride özdemir / Ankara/Türkiye
29 Kasým 2010
bu hem iz edebiyat sahifelerin de hem de yaþamýmda yazdýðým ilk minik yapýt. okuyan her keze öncelikle ilgilerinden dolayý teþekkür ediyorum. daha sonra bu yeni baþlamýþ yazýlarýmýn çok daha fazla nitelik kazanmasý ve daha güzel bir hale gelmesi için, okuyanlardan yorum yapmalarýný rica ediyorum. þimdiden teþekkür ederim. feride dalkýran




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve arkadaþlýk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Ýnsan Bir Öykü (2. Bölüm) Gerçek Hayattan Alýnmýþ Bir Damla

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dur Gitme [Þiir]
Ben Anemon; Yamaçlarda, Patikalarda,kýrlarda Büyüyen Bir Çiçek. [Þiir]
Ah Kilitli Sandýk Ah! [Deneme]
Bir Ben Ölür Bin Ben Doðar Sabahlarým da [Deneme]
Bir Nefes Keyif [Deneme]


feride özdemir kimdir?

Dediðim gibi dünyanýn bir yaratýlýþ gayesi var, her bir insanýn da, bunu bulmak çokta zor deðil, içimizde bir yerlerde.

Etkilendiði Yazarlar:
mevlana, tolstoy,necip fazýl,reþat nuri gültekin,hüseyin rahmi gürpýnar,sait faik,nurullah ataç,orhan kemal,yaþar kemal


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © feride özdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.