..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mermere sýkýþmýþ bir melek gördüm ve onu özgürlüðüne kavuþtuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > volkan ATAK




8 Eylül 2006
Ölüm Duy Beni  
volkan ATAK
ölüm nasýl intihar eder?


:BBDF:
ÖLÜM DUY BENÝ

Sen kimilerine göre yaþamýn kara yüzü, kimilerine göre tek kurtuluþ yolu. Tezatlýklarýn anlam bulduðu hayallerde ki hançerli kral… Bir gün geleceksin yanýma. Ellerimi açýp sana son bir þans için yalvarmamý bekleyeceksin. Yerinde olsam benimle karþýlacaðýn güne hazýrladým kendimi. Ama sen þimdi bunu da þýmarýklýk olarak görüp umursamayacaksýn. Çünkü alýþmýþsýn insanlarýn, o tanrýlarýna inanmayan insanlarýn seni görünce tanrýya sýðýnmalarýna, senden korkmuyorum diyenlerin seninle göz göze gelince sen dokunmadan korkudan kalplerinin durduðuna. Ama beni sakýn onlarla bir tutma yücelerin yücesi, kendi ülkenin hem kralý hem prensi hem prensesi hem de kölesi.
Sanma ki ben bunlarý intihar edeceðimden, sen gelmeden öleceðimden dolayý yazýyorum. Seninle karþýlaþmadan gitmem bu gerçek olamayacak kadar lekeli yaþamdan.
Belki sormaya baþlamýþsýndýr kendine “Bu çocuk neden böyle diyor?” diye. Korkma seni cevapsýz býrakmayacaðým. Cevapsýz kalmak deðil mi zaten beni senle karþýlaþtýran.
Yaþam sorulara cevap aramakla geçiyor. Bunu anladýðým da ilk sýðýndýðýmdý tanrý. Nedenini sordum beni cevapsýz býraktý. Öðretilerinde aradým cevabý. Bulabildim mi? Kendisi kadar büyük bir hayýr. Yine de vazgeçmedim ondan geçmiþ ve gelecekte ona inanan ve inanacak olan insanlýðýn bir bildiði vardýr diye. Yine de cevaplar yok, sorular her kelimenin ardýndaydý.
Neden… Niye… Nasýl… Ne… Niçin…
Bir insan bu kelimeleri günde kaç kez söylüyor biliyor musun? Ben sayamadým.
Sonra bir gün geldi ve cevabý insanlýk boyunca bulunmayan ve bulunamayacak olan duyguyu, aþký yaþadým. Tabi ki terk edilen olarak. Sonra sorular acý çektirmeye baþladý bana. Ýlk baþlarda tanrý onu bu kadar sorgulayan bana ceza veriyor diye düþündüm. Bir gün fark ettim ki her þeyde o cevapsýz duygu var. Tek ben deðilmiþim acý çeken benden giden bile baþka aþklar için acý çekmiþ. Bunu anladýðýmda tanrýyý kapýnýn arkasýnda býraktým evime girdim. O günden beride seninle yüzleþeceðim gün bekliyorum. Þimdi merak ettiðin konuya gelelim. “Tüm insanlýk acý çekiyor da neden benden korkuyorlar?” Söyleyeyim, acý çekmenin tatmin olunmaz hazýna kavuþtular. Artýk acýsýz yapamazlar, belki de sýrf bu yüzden mutlu aþk yoktur diye bir söz çýkardýlar.
Neyse gel artýk vur hançerini… Niye duruyorsun? Yoksa þaþýrdýn mý patavatsýz bana. Tam düþündüðüm gibi âþýk oldun bana. Biliyordum, aþk karþýmýzdaki insanýn gözlerinde kendimizi görmediðimiz anda cevapsýz kalmaz mý? Yoksun deðil mi gözlerimde. Daha da yakýnlaþ, bak gözlerime ama boþuna yoksun çünkü ben gözlerime giden onu yerleþtirmiþim. Yoksa burada ne iþim var.
Hadi git intihar et aþkýndan. Öldür kendini. Nasýl öleceðini bilmiyorsun deðil mi. Doðru öldüren sen ölümsüzlüðü bilirsin ölmeyi deðil. Nasýl öleceðin tezatlýðýnda gizli. Senin ölümün yeni doðacak olan bir beden de can bulmaktýr. Git, giden onun karnýnda intihar et… Ben kendimin Azraili olurum…


                                                  Volkan ATAK
                                                        2006               



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sahiplik
Kalem Anlatýr
Tembel Ölüm

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Opera [Þiir]
Iþýk ve Ten [Þiir]


volkan ATAK kimdir?

kimi gerçekleri görmeden,hayallerin vasýtasýyla yaþarým. ölüm peþimdeymiþ gibi gezerim ama ölüm tanýmaz bile beni.

Etkilendiði Yazarlar:
atilla keskin,ahmet altan,mehmet eroðlu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © volkan ATAK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.