..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




24 Aðustos 2006
Yokluðun Varlýðýma Musallâ  
ismail sarýgene
Umuda gebe yüreðimi kanatýp, sonsuzluða yürüyorum birkaç cümleye sýðmayan yalnýzlýðýmla. Yol alýyorum kanlý býçaðýn keskin yüzünde. Ayaklarým yalýnayak ve gözyaþlarým çýplak. Ne dipsiz kuyularda Züleyha' sýný arayan amber kokulu Yusuf'um ne de Leyla'sý için çölleri aþan Mecnun’num. Ben yalnýzlýða mülteci, ben yokluða kelepçeli.Kozasýndan yeni çýkmýþ ipekböceði gibi yalnýzlýðý taþýmakta acemiyim, hüzne boyalý yüzümle yokluðunda hep ölüme gebeyim..Ne olur örtme üstümü giderken. Ben kambur halimle hep acýlarýn en delikanlý hamalýyým, söyleyemesen de ben hep yalnýzlýðýna yamalýyým...


:AHIE:
Yalnýzlýðýn gölgelerine eðilip saðýr cümlelerin topal satýrlarýný bir bir topladým bu gece. Doðum günü hediyesi olarak yine ayrýlýklar sunuldu yüreðimize. Ýnsanlar, bilmeseler de her zaman hak ettiklerini yaþarlar. Ben hep yalnýzlýða tutsak, ben hep sevdaya ýrak..Acýyý kurþun rengi gecenin küçük çaydanlýðýnda demleyip hediyene bakýyorum gözüm yaþlý, gönlüm yaralý. Yapraklarý taþ dibeklerde dövülüp yüreðimde demlenmiþ yalnýzlýðýndý dudaklarýma zorla içirdiðim. Bedenimi acýnýn eleðinden geçirip arda kalanlarýyla günahlarýna közlediðim bendim. Ben sana hasret, sen ayrýlýklara müebbet. Sen dilimden akan ýslak duayken, ben avuçlarýnda solandým. Sen, gözlerimde umut iken " sendeki ben " hep sevdana uçurum.

Hicraný kalabalýk yüreðimde yine hüzünlerin suflesinde yeniden sahne alacaðým karanlýklarýn son sahnesinde. Baþrollerde hüzün, ben ve bir de sen...Oysa acýyý bal eyleyip mutluluðu sahte gözyaþlarýyla oynayacak kadar usta deðilim ben . Ben fakir cümlelerin hüzün kokan satýr aralarýnda aðýr aksak yürüyen figürandým sadece..Herþeyi unutup gerçeðime dönüyorum. Ýçimdeki kanayan yaralarýma, yüreðimde yanan yalnýzlýðýma bakýp bakýp sensizliðin suskun kaldýrýmlarýna düþüyorum. Dizlerim yýlgýn, yollarým hep sana kýrgýn..Elimde kurdelelerle süslenmiþ hediyen, yüreðimde kekeme yalnýzlýðým. Düþünüyorum, düþündükçe karanlýklarýn debisinde yavaþ yavaþ boðuluyorum. Haklýsýn belki de. Yaralý bedenin, yamalý bir kalbin doðum gününde alacaðý en büyük hediye yalnýzlýktan öte ne olabilirdi ki ! Boþluklarý aðrýlý kelimelerin bile dolduramayacaðý devasa bir yalnýzlýktý doðum günü hediyem..Elimde yalnýzlýkla süslü hediyen, kirpiklerimde yorgun bir kelebek gözbebeklerimin nemini emen…

Umuda gebe yüreðimi kanatýp, sonsuzluða yürüyorum birkaç cümleye sýðmayan yalnýzlýðýmla. Yol alýyorum kanlý býçaðýn keskin yüzünde. Ayaklarým yalýnayak ve gözyaþlarým çýplak. Ne dipsiz kuyularda Züleyha' sýný arayan amber kokulu Yusuf'um ne de Leyla'sý için çölleri aþan Mecnun’num. Ben yalnýzlýða mülteci, ben yokluða kelepçeli. Ölüme dilenci yüreðimle imkânsýzlýðýna inat gözümden sakýndým seni. Gözlerindeki Cennete bakýp bakýp terinden kýskandým tenini..Ýmkansýzdý biliyorum bu aþk. Týpký kanatlarý kýrýk kelebeðin mavi gökyüzüne duyduðu aþk kadar imkansýzdý bu sevda.. Ama aldýrmadým imkânsýzlýðýna, yýkýlmadým yalnýzlýðýna. Bir nefes bildim sevgini, üþümüþ gönlünü dilimdeki dualara sarýp yüreðimdeki ýlýk meltemlerde büyüttüm seni.. Seni yaþarken hiçbir zaman durmadým. Yokluðunda, varlýðýna sarýldým; varlýðýnda gözlerine...Gidiþlerim hep acýlarýnda yanmaya; geliþlerim ise hep sanaydý..

Yalnýzlýðýn hediyesini alan yüreðimde nice birikmiþ kelimelerim var oysa. Ama dilim sana lâl, gözlerim hicranýný taþýyan sal..Kozasýndan yeni çýkmýþ ipekböceði gibi yalnýzlýðý taþýmakta acemiyim, hüzne boyalý yüzümle yokluðunda hep ölüme gebeyim... Ben kambur halimle hep acýlarýn en delikanlý hamalýyým. Söz sana sevgili acý olsa da taþýrým devasa yalnýzlýðýný. Giderken ne olur karanlýklarý örtme üstüme . Ve giderken söyleme ne olur . Gerçi biliyorum söylemediklerini gebe kalmýþ cümleleri. Evet, evet ben ömür boyu yalnýzlýðýna yamalýyým...


“ Ben seni gülüþlerin için sevseydim; hiçbir zaman günahlarýna kefil olmazdým. Ben senin acýlarýný sevdim. Acýlarýný bedenimde közleyip gözlerindeki Cenneti solumak için sevdim seni”

Gidiyorum iþte..
Aþýlmaz daðlarýnda bir avuç toprak,
Kýrýlmaz dallarýnda
Açan bir yaprak olmaya gidiyorum.
Denizlerinde bir yudum deryâ,
Gözlerinde solmaz ziyâ olmaya gidiyorum.
Suskunluðun baþ harflerini ezerek
Gidiyorum iþte.

Bakýþlarýna tutsak,
Dudaklarýna yasak halimle
Günahlarýnda ateþ olmaya gidiyorum.
Sakýn üzülme sen.
Közlerin yaralarýma devâ.
Heybemde acýlarýný toplayýp
Düþlerinde solmaya gidiyorum.
Sakýn üzülme sen.
Yokluðun varlýðýma musallâ.

24.08.2006 23.15

Ýsmail Sarýgene



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.