..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn her aný hakkýný ister. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Tarihsel Roman > Bülent Efe




15 Temmuz 2006
Kudüs Yolunda - 5. Bölüm  
Bülent Efe
Sen olsan aynýný yapmaz mýydýn? Hazýrlýksýz yakalanmak ne fenadýr, yaðmura, dost kazýðýna, dirhemsizliðe ki birine baðlýysan ed-devle yazar üzerinde. Aslan Bey de o misal, kimsesiz kalan kuþaðýn sihriyle tutulmuþ oðlanýn hayaline, sanki uzakta karaltýsýný görür gibi olunca koþar ayak çayýrlarýn denizine atýlmýþ, biçare yüzücüler þeklinde. Bir ahþap kulübe belirmiþ ufukta.


:BGCJ:
Gün Ortasýnda Kaybolan Tekke

‘Askerlerin birçoðu karýnlarýný doyurduktan sonra akþam olmasýný beklemeden akyazýlý, kýzýlcýnlý, kaygusuz içip rahatlamýþlar. Mikail, ceylanýn kývrak salýnýþýný izler olmuþ, Aslan Bey ise üstlendiði zor görevin aðýrlýðýný üzerinden atmak, biraz da temiz hava alabilmek için ormandan yana seðirtmiþ.

Kýlýcýný zayýf dallarýn orasýna burasýna vura vura, kimi kez saðlam bir aðacýn gövdesini hayali Frenk askerlerinin yerine koyup zedeleyerek epey bir uzaklaþmýþ. Beyhude dövüþüne bir dal çýtýrtýsýyla ara vermek zorunda kalmýþ. Kulaklarýný dikmiþ, demincek düþmaný aðaçlarý siper yapmýþ. Yakýnýnda beliren kapkara cüppesiyle nur gibi parlayan bir oðlan… On yedi, on sekizinde… Yaþlarý neredeyse denk hani… Aslan ürpertisinin sebepsizliðine gülümsemiþ, kendini gürültüyle duyurtmuþ, gördürtmüþ. Karþýsýnda koca palanýn ýþýltýsýný bulan oðlan köre dönmüþ. Elindeki kýrýk dallardan birazýný düþürüp sendeleyerek dalsýz, cansýz bir kütüðe zorlukla dayanmýþ. Al basmýþ yanaklarýný, yüreði inip kalkar olmuþ.

‘Adýn ne köylü?’, diye baðýrmýþ bey.

Karþýsýnda bildiðin duvar. Bir süre sesi sedayý beklemiþ, Aslan. Yavaþ yavaþ da kýzýyormuþ hani. Eli büyük, kirli, pasaklý, ablak suratlý rençperleri oldum olasý sevmezmiþ, zaten. Ancak oðlan kanatsýz melaike misali güzel mi güzel, ince uzun narinmiþ. Onu aþaðýladýðýna piþman olmuþ beyimiz. Tam elini dostça uzatacakken nerden peyda olduðu bilinmez alýcý bir kuþ dönmeye baþlamýþ baþlarýnýn üzerinde. Aslan ihtiyatsýz kaldýrmýþ kafasýný, kuþun yelde süzülüþüne kapýlmýþ. Yanaðýný yalayan esinti içini üþütmüþ belli belirsiz. Yoldaþ olmaya niyetlendiði oðlana doðru dönünce afallamýþ, o yakýþýklý dal sanki rüzgâra kapýlmýþçasýna savrulup yok olmuþ, geriye bir tek belinden düþen kýzýl kuþak kalmýþ. Önce saðýna, sonra soluna çevirmiþ baþýný, bey. Önüne bir daha bakmýþ, peþi sýra ardýný kollamýþ hýzlýca.

Sen olsan aynýný yapmaz mýydýn? Hazýrlýksýz yakalanmak ne fenadýr, yaðmura, dost kazýðýna, dirhemsizliðe ki birine baðlýysan ed-devle yazar üzerinde. Aslan Bey de o misal, kimsesiz kalan kuþaðýn sihriyle tutulmuþ oðlanýn hayaline, sanki uzakta karaltýsýný görür gibi olunca koþar ayak çayýrlarýn denizine atýlmýþ, biçare yüzücüler þeklinde. Bir ahþap kulübe belirmiþ ufukta. Aslan Bey arttýrmýþ hýzýný, ayný hýzla uzaklaþmýþ kulübe. Öðle namazýndan sanýrým ikindiye dek devam etmiþ kovalamaca. Sonrasý yere düþen gökyüzü, çayýr dalgasýnda dibi bulan beyimiz. Gün ortasýnda kaybetmiþ tekkeyi, az üstünde parlayan yýldýzý fener sanan denizcinin enayiliðinde…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihsel roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayýn Gölgesi Birinci Bölüm 2.
Kudüs Yolunda - 9. Bölüm
Kudüs Yolunda - 10. Bölüm
Kudüs Yolunda - 7. Bölüm
Kudüs Yolunda - 4. Bölüm
Kudüs Yolunda - 6. Bölüm
Kudüs Yolunda - 3. Bölüm
Ayýn Gölgesi Birinci Bölüm 1.
Kudüs Yolunda - 8. Bölüm
Kudüs Yolunda - 2. Bölüm

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Agora^nýn Çocuklarý - 2. Bölüm
Agora^nýn Çocuklarý - 3. Bölüm
Agora^nýn Çocuklarý - 1. Bölüm
Kudüs Yolunda

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eski Bir Yaðmur [Öykü]
Maviydi Otomobilim, Hem de Ýtalyan Marka! [Deneme]
"Büyük Turist"; Batýlý Bir Gezginin Analizi [Deneme]
Sadece Hüzün [Deneme]
Küresel Köyün Kör Kuyusu Sosyal Medya; Bireyselliðin Zirvesi… [Deneme]
Ýletiþim Çaðýnda Sýfýr Bilgi [Deneme]
Nekrofili [Deneme]
Liberal Ekonomide Son Nokta; Piyasa Faþizmi [Eleþtiri]
G. W. Bush; Yeni Binyýlýn Günah Keçisi… [Eleþtiri]
Ýnsanlýk Anaerkil Bir Dönem Yaþadý mý? [Ýnceleme]


Bülent Efe kimdir?

Akdeniz Klasik Arkeoloji, Ege Radyo Tv, Sinema okuduktan sonra farkettim ki yazar olmak istiyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Woddy Allen, G.G. Marquez, Jack London ve Dostoyevski


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bülent Efe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.