..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




8 Temmuz 2006
Seni "" Sana "" Yazdým  
ismail sarýgene
Bilirsin, ellerim küçüktür benim.Küçük ellerime düþleri giydirip yüreðinin resmini çizdim gökyüzüne. Alnýndaki ince cizgileri iþledim bulutlarýn narin gözlerine.. Oysa irin toplamýþ acýlarý soðuk kaldýrýmlarda dövmekte usta olan ellerim, yüreðinin resimini gökyüzü tuvaline yapamayacak kadar acemiydi. Oysa alnýndaki ince çizgileri bulutlarýn gözlerine iþlemekten aciz ve bir o kadar kabaydý...Gözlerini, suya; yüreðini semaya yazdým.Küçük ellerimle nasýl çizdim bilmiyorum ama dün gece seni " sana " yazdým.


:CFEG:
Zamanýn gözbebeklerinden yuvarlanýp seni " sana " yazdým dün gece. Oysa yarýn erken kalkacaktým. Göðsünde dikenleri taþýyan rüzgarlarýn saçlarýný yýkayacaktým gözyaþlarýmla. Sütten yeni kesilmiþ dað ceylanlarýný sabah ezanýnda uyandýracaktým. Uyumalýydým aslýnda. Kirpiklerim, uykuya hazýrdý oysa. Ama ben seni düþündüm yýldýzlarýn siyahý giyindiði gecenin dar vakitlerde. Uykusuzluðumu taþ dibeklerde dövüp ben seni " sana " yazdým dün gece. Yüreðimi kalem bilip sevdamý býraktým mürekkebin sýcak koynuna. Yürek luðatindeki tüm kelimelerimle bir bir seni anlatmaya çalýþtým. Seni " sana " yazdýkça , gözlerin parmak uçlarýmý okþuyordu sanki. Dur durak bilmiyordum. Kalemin ucundan mürekkep deðil bembeyaz yüreðinin mavi denizlerine " ben " akýyordum sanki...

Hatýrlar mýsýn gülüm, seni sevdiðim zamanlarý. Gözlerini ilk gördüðümde; güneþ, nadasa býrakýlmýþ topraða ekiliyordu. Yýldýzlar, gecelere bir gelin edasýyla birer birer seriliyordu " seni" yüreðime ördüðümde. Güneþ, topraða; gece, karanlýða; kelebekler, bahara ve ben sana sevdalýydým. Utangaç yanaklarýna uzanýp gözlerimi pamuksu düþlere kapatmýþtým. Sesin, hoyrat meltemlerin sarýldýðý deniz kadar ýlýktý. Dokunmaya bile kýyamadýðým bir yürektin sen. Her gece uyurken gözlerine cicekleri taþýrken gözbebeklerini inciteyeceðim diye korkardým. Gözlerinin içine bakmaktan çekinirdim. Her baktýðýmda buz daðýnýn güneþin karþýsýndaki erimesi gibi gözlerindeki umut tanelerinin de erimesinden korkardým.

Bilirsin, ellerim küçüktür benim. Küçük ellerime düþleri giydirip yüreðinin resmini çizdim gökyüzüne. Alnýndaki ince cizgileri iþledim bulutlarýn narin gözlerine.. Oysa irin toplamýþ acýlarý soðuk kaldýrýmlarda dövmekte usta olan ellerim, yüreðinin resimini gökyüzü tuvaline yapamayacak kadar acemiydi. Oysa alnýndaki ince çizgileri bulutlarýn gözlerine iþlemekten aciz ve bir o kadar kabaydý...Gözlerini, suya; yüreðini semaya yazdým.Küçük ellerimle nasýl çizdim bilmiyorum ama dün gece seni " sana " yazdým.

Seni " sana " yazdýðýmda sen uyuyordun. Ay ýþýðý saçlarýna beyazlarý giydirmiþti..Kangren gece, kirpiklerine yaslanýp delicesine umudu soluyordu.. Avuç içlerinde, rüzgarla olan kavgalarýný bir türlü bitiremeyen hayýrsýz fýrtýnalar sabahýn geceden ayrýlýþýný bekliyordu . Oysa senin olan bitenden haberin yoktu. Sen, gül kokulu Melek'lerin omuzlarýna göðsünü dayayýp sanki Cenneti soluyordun yataðýnda. Mavi denizler, karakýþlara gelin gitmiþ baharlarýn tozlu dudaklarýný yýkýyorlardý o masum gözlerinde. Önünde eðilip yüreðinin soluk alýþýný izledim.. Öyle duruydu ki gözlerin, öyle ýlýktý ki nefesin; senden habersiz her nefes alýþýnda nice yetim kýrlangýçlar sýcak iklimlere kanatlanýyordu. Yaðmurun topraða düþerken nabzý atmýyordu..Çünkü sen uyuyordun .Sen hulyalarda Cenneti soluyor ve huzur þehirlerini bulutlarýn üzerinde izliyordun..Hiçbir sey bu güzelliði bozmamalýydý..Ve karanlýk sýrf sen uyanmayasýn diye cýðlýklarýný yüreðine gömüp dudaklarýný kanatarak yeni günün doðumuna sessizce tanýklýk ediyordu...

Birazdan zaman; yeni doðacak sabahýn, arsýz karanlýðýn esaretinden kurtulup özgürlüðüne kavuþma çýðlýklarýna gebe kalacaktý. Güneþ, perdelerine eðilip baharýn umutlarýný fýsýldayacak. Saçlarýn, bir karanfil kadar güzel kokacak. Ve ben bir nefes kadar yakýnda seni izliyor olacaðým. Zannetme ki, yanýndayým. Ben, senin tarafýndan sevilmenin verdiði güçle, yeni filizlenmiþ ciceklerin dallarýný kýran fýrtýnalara kafa tutacaðým. Uykusunu almýþ ceylanlarý uyandýrýp senin gül desenli yanaklarýna salacaðým. Ve avuç içlerinin terine kýyamadýðým için rüzgarýn peþine düþüp yüreðine ýlýk meltemleri yollayacaðým. Ve akþam olup sen uyuduðunda ben senin yüreðine geleceðim. Dün gece kaldýðým yerden seni " sana " yazmaya devam edeceðim..

08.07.2006 17.35

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ellerim küçük benim
Gönderen: ÝLKNUR H. / Ýstanbul/Türkiye
26 Aralýk 2006
Bilirsin, ellerim küçüktür benim.Küçük ellerime düþleri giydirip yüreðinin resmini çizdim gökyüzüne. Alnýndaki ince cizgileri iþledim bulutlarýn narin gözlerine.. Oysa irin toplamýþ acýlarý soðuk kaldýrýmlarda dövmekte usta olan ellerim, yüreðinin resimini gökyüzü tuvaline yapamayacak kadar acemiydi. Oysa alnýndaki ince çizgileri bulutlarýn gözlerine iþlemekten aciz ve bir o kadar kabaydý...Gözlerini, suya; yüreðini semaya yazdým.Küçük ellerimle nasýl çizdim bilmiyorum ama dün gece seni " sana " yazdým. ne demeliyimki sana beni yeniden yazamaya teþvik eden yüreði güzel insan yolun açýk olsun her daim.ALLAHA EMANET OL..

:: seni sana yazdým!!
Gönderen: levent saral / Ýstanbul/Türkiye
8 Temmuz 2006
''Ben, senin tarafýndan sevilmenin verdiði güçle, yeni filizlenmiþ ciceklerin dallarýný kýran fýrtýnalara kafa tutacaðým. Uykusunu almýþ ceylanlarý uyandýrýp senin gül desenli yanaklarýna salacaðým. Ve avuç içlerinin terine kýyamadýðým için rüzgarýn peþine düþüp yüreðine ýlýk meltemleri yollayacaðým. Ve akþam olup sen uyuduðunda ben senin yüreðine geleceðim.'' çok güzeldi, takýldým kaldým bu hesap tutmaz satýrlara..daim olun, sevgiler




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.