..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Levent Saral




5 Temmuz 2006
Þizofrenik Travmalar  
Levent Saral
Acýlarýn hançeridir böðrümde gördüðün ýþýltý


:CCJD:
Acýlarýn hançeridir böðrümde gördüðün ýþýltý. Yok saymýþým sevdayý ! her döktüðüm gözyaþýnda. Savunmasýzlýðýmýn mavi çocuðudur bahçemdeki filiz. Þakaklarýma ektiðin beyaz güllerin hatýrýna, dikenlerini avuçladýðým ! kanýma bulaþmýþ. titrek dalgalý mum ýþýðýdýr gözlerimdeki deniz.

Yokluðunun zaman dilimlerini ekmek diye paylaþmýþým. Ýçimdeki çocuða emzirmiþim dudaklarýndaki iksiri. Gövdemden düþen her kuru dal parçasýnda öksüz, bitap ve kayboluþa yüz tutmuþ bir ten sancýsý. Ýrkilmiþ rüyalarýmýn kaçaðý siluetin / yalnýz / kimsesiz !
bir yerlerde yazýlmýþ bu baht / senden benden habersiz.

Islak bir þehirdeyim / ayaklarým silik izlerini arýyor. Gök yarýlmýþ / gök patlamýþ içim içimden geçiyor. Yaðmurlarýn þefkatli kollarýnda bulutlar aðlýyor. Üzerime senden kopan bir damla düþüyor. Sensizlikle sessizce seni anlatýyor yapraklardan gelen ses. Cemrelerin firari çocuðuyum, nefes alamýyorum ! nefes..

Ellerin midir ! parmak uçlarýmda gezinen bu rüzgar. Teninden kopan ateþ midir ayalarýmdaki har!! Tüylerimi diken diken eden ayaz hasretlik , göklerde yankýlanan avaz avaz þimþek sesin
yýldýrým düþüþlerde yakacak beni biliyorum. Yok saydýðým sevdadasýn / düþ hadi ! seni seviyorum ..

Asiliðime tetikli namlu ! bir kýzýl gün doðurmadan þakaðýmda. Gözlerimde bitmez tükenmez öfkenin esareti ! bir bombanýn fitilini ateþlemeden daha dilimde. Bedenime çökmüþ intihar sarhoþluðumla, bozuk vanalý þadýrvana dönmüþ gözlerim.

Kahpe mayýnlarýn azizliðidir dizlerimdeki çökme isteði. Oysa tüfeðimin namusuna eþ tuttuðum sevdamla, karavana geçmiþimi, asaletine boynumu kýl yaptýðým kumral saçaklarýnda caným asýlý saçlarýna dayadým ! ihtilallerin göbeðinde büyümüþ infialdir diðer adým. Biraz cesaret ! ecelimle ölecek kadar günahkar deðilim.

Þimdi beyaz bir mevsime sýrnaþýrken düþlerim, kirpiklerime çökmüþ kristal damlalarda parmaklarýn. Güneþin turuncu þefkati yaslanýyor retinama. Kýrmýzý ! olmadýðýn zamanlarda konuþtuðum aynalarda gerçek yüz. Þecereme yama yaptýðým hýrs / iltihaba yüz tutmuþ yaramý örter. Biraz cesaret ! gözyaþýyla neme doymuþ beden denen lanet krater.

Kevgir delikleri kadar kurþunlanmýþ bir yürek taþýyorum. Þavkýma tünemiþ yedi çizgi, çocuklarýn yüzündeki kederdir. Her mayýs sabahý diþlerimin gýcýrdamasý ve kavgaya soyunmam, mavi patiskalarýyla yeni bir sancýyý doðuran güneþi ! bacak arasýna kýstýrmýþ ufkun ardýný hayal eden, düþen, ezilen ! sömürünün koynunda büyümüþ iþçilerden utancýmdandýr.

Bir zamanlar özgürlüðün gönderinde dalgalanan kaným, þimdi soysuzluðunu maviye boyamýþ emperyal düþlerle ! yýldýzlarla çevrili geometrik delikten bir bilinmeze yolcu. Ki ben ceddime verdiðim sözü iki dakikalýk zevkin bacak arasýnda unutmuþken, tarihin insanýma yaþattýðý rezil travmalarýn ! amalýðýma kök salmýþ sancýsý, gözlerimde kudurmuþ hýrsýn dalgalarýyla, yine kirpiklerimi dövüyor.

Bir bütün halinde eriyen, vitrinlerde görücüye çýkmýþ insanlýk ! ihtirasý dudak kývrýmlarýnda titreyen kadýn haliyle, uçkuruna onurunu anahtar yapmýþ zevkin kapýsýndan sýrýtýrken, hücrelerine satýlmýþlýðýn mikrobu bulaþmýþ beyinlerin ! iki ayaklý resimciklere dönüþtürdüðü bedenleri, maddesel im’in kalem ucuna asmýþ, düþünen, gören, anlayan her fikri balçýkla sývamýþtýr.

Biz sevdayý, çýplak dal uçlarýnda tomurcuk ! yeþile ve meyveye gebe yeni bir bahara emanet etmiþken, kuzey yamaçlarýmýza serilen mevsim þaþkýnlýðý ayaz, buzdan parmaklarýyla dokunuyor papatya gülüþlere. Ölüyor, toprak þefkatini kollarýmýza taþýyan masum yanýmýzýn çocuðu. Filesine kurþun sýkýlan baba gibi çöküyoruz / aðlamak anne gerçeði!

Emperyalist fýtratýn onursuz çaðasý olamam. Bedenimi örten bu etten ruba, asil bir rahmin suyunu mas etmiþ ! sinene deðen omurga sana olan sevdamý hapsetmiþtir. Ýpinden kurtulmuþ bir uçurtma özgürlüðü sunamasam da gözlerine, ayva tüyü çillerin, bir dað kadar maðrur ser için verdiðim savaþýn ! yangýn artýðý külleriyle gelebilirim .!. bakýþlarýndaki mercanköþküne.

Abrasý insaným, umudu sen, heyecaný çocuk bir can taþýyorum ! davamýn þarjöründe kalan son kurþunla düzene yenik / sevdana dik ! cýlýz bedenime yüklenmiþ bin kat veballe, bir deri bir kemik ! parmaklarýna tutunabilmenin son gayreti ! yönüm sana dönük..

Ya vur beni / ya da çek git!


Levent Saral

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sendeki ben gibi bir þeydi bu.
Gönderen: gülden celep / Ýstanbul/
7 Eylül 2006
bu yazý gerçekten kendimi baþkalarýnda bulabileceðim inancýný doðurdð bende. aslýnda bende siteye yeni kaydolmuþ bir yazar adayýyým ve henüz tarzýma yakýn bir yazý keþfedememiþken birden bire burada benden de insanlar varmýþ dedim. adýma teþekkrler.

:: ...
Gönderen: Arda Edip / Eskiþehir/Türkiye
8 Temmuz 2006
Saygýlar sunuyorum ve selamlýyorum sizi; her bir cümlenizin derinliklerinde büyük, çok büyük düþlerinizin gizlenmiþ olduðunu hissederek okuduðum bu ve diðer yazýlarýnýzýn düþünce sarmalýnda.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Her Gün Yarýndýr Aslýnda
Sen Yinede Seviyorum de Gülüm...
Arayan Olursa Sendeyim
Bu Sen Misin!
Bazý Akþamlarý Olmalý Ýnsanýn
Gelseydin Bilirdin Elbet
Kelimeleri Kirleten Bir Mektup Gibi
Küçük Kýz
Ýstanbul Senin Olsun / Martýlar Benim!
Merhaba - II - (Benden Size Zarar Gelmez)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevdim mi Dedin..! [Þiir]
Yerden Kaldýr Yüzümü [Þiir]
Aþk Mý..? [Þiir]
Binlerce (Seni Seviyorum) Borcum Vardý Sana! [Þiir]
Bitecek Elbet [Þiir]
Mavi Yüzünden Düþer Ömrüm [Þiir]
Hayat Bazen O Gündür [Þiir]
Sen Benden Hiç Gitmedin [Þiir]
Yürek Ayarý [Þiir]
Benden Seni Alamazsýn [Þiir]


Levent Saral kimdir?

Sakin bir sahil kentinde doðrularýný arayan biri

Etkilendiði Yazarlar:
............


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Saral, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.