..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Dinsel > ömer kýrat




27 Haziran 2006
Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)  
ömer kýrat
Uzaylýlar bizi mi ziyaret ediyorlar yoksa dini bir görevi mi yerine getiriyorlar ya da sadece dinleniyorlar mý?


:DFGB:
" Neden bu kadar çok sayýda ve çeþitte din var?" sorusuna cevap verirken, uzun süre; insanlarýn ihtiyaçlarýnýn, yaþadýklarý ortamlarýn ve hayal güçlerinin farklýlýðýna dayanan açýklamalar yapmýþtým.
Tabii bir süre sonra sýkýldým bu bakýþ açýsýndan. Yeni açýklamalar hakkýnda düþünürken, geçenlerde TV'de bir belgeselle karþýlaþtým. UFO, uzaylýlar ve uzayda zeki yaþam (biz hariç, gerçekten!) olgularý üzerine yapýlmýþ bir belgeseldi. Yani anlayacaðýnýz ortada bir "belge" yoktu. Buna raðmen "belgesel" temalý kanallardan birinde yayýnlanmasý biraz çeliþikti ama bu baþka bir konu... (Bilim-Teknik okurlarý ne demeye çalýþtýðýmý anlamýþlardýr)
Ýþte o anda bir ýþýk parladý. Gökyüzünde deðildi, dönmüyor ve/veya renk deðiþtirmiyordu. Tamamen zihnimdeki bir ýþýktý. Uzaylýlarla yakýn temasa geçenler ne demek istediðimi anlamýþlardýr.
"Neden bu kadar din var?" sorusu ile "Uzaylýlarýn bu tuhaf ziyaretlerinin anlamý ne?" sorusu bir araya gelmiþ ve birbirlerinin "soru iþaretlerini" götürerek (matematikçiler ne kastettiðimi anlamamýþlardýr) bir cevaba dönüþmüþlerdi.
Uzay büyüktür. Yooo yaðcýlýk yapmýyorum. Gerçekten büyüktür ve fizik yasalarý her yerde ayný derecede kesinlik ve belirsizlik içerir. (Newtoncular ve Heisenbergcilerin anlayýþýna sýðýnýyorum) Dolayýsýyla bir noktadan diðerine gitmek genelde zaman alýr. Çünkü uzaydaki cisimler birbirine uzaktýr. Öyle olmasalardý, kütle çekimleri onlarý birleþtirmiþ ve bizi yolculuk zahmetinden kurtarmýþ olurdu zaten...
Bu nedenle uzun süren yolculuklarýn en önemli kýsmýný "mola yerleri" oluþturur. Yakýt temini ve dinlenmek gibi ihtiyaçlar da en az fizik kanunlarý kadar evrenseldir.
Tam bu noktada (Von Daniken'den çaðrýþým yaparak) uzaylýlarca ziyaret ediliþimizin ve çok fazla/farklý dinin varolmasýnýn altýndaki temel nedeni ortaya çýkarýyoruz; Dünya adlý gezegen bir Dinlenme Tesisi dir. Yani uzaylýlarýn bakýþ açýsýna göre... Yoksa, herþey görecelidir. (Einstein'den bahsetmesem ayýp olurdu)
Bu tespitin 2 farklý anlamý vardýr. Öncelikle, uzaylýlarýn yakýt aldýðý (muhtemelen su dur, zira bol ve bedava) yorgunluk attýðý, belki eðlendiði (tarlalardaki þekilleri ve kaçýrýlanlarý hatýrlayýn) yemek yediði (parçalanmýþ inek leþlerini düþünün) bir gezegeniz bu teoriye göre...
Ortaya çýkan esas önemli (yani bizim için önemli olduðu için esas) sonuç ise dinlerle ilgili... Varolduðunun farkýnda ki zeki yaþamýn ayrýlmaz unsuru olan "Varoluþa Anlam Verme" (her ne kadar varoluþun buna ihtiyacý olmasa da) çabasýnýn evrensel olduðunu kabul edersek, uzaylý türlerin kendi "dinlerine" sahip olduðu sonucuna varýrýz. Hem de ziyaret edenler tek bir tür bile olsa bize kazandýrdýklarý(!) din birden çok olabilir. (Aynaya bkz.) Elbette farklý farklý ritüel ve ibadetleri olduðu sonucunu da çýkarabiliriz.

Uzayda yolculuk etmek, coðrafi keþifler döneminde bilinmeyene yelken açmak kadar tehlikeli (hatta daha da tehlikeli) olduðundan, dinlenme tesislerine gelen farklý uzaylý ýrklarýnýn ya da ayný ýrkýn farklý dinlere sahip üyelerinin, ibadetlerini de burada yaptýklarýný, güvenli bir seyahat için dua(?) ettiklerini çýkarsayabiliriz.

Tüm bu ziyaret ve ibadetlerin "model alarak öðrenmeyi" yeni keþfeden ilkel atalarýmýz tarafýndan kopya edilmesi muhtemelen fazla zaman almamýþtýr.
Hatta zamanla bu gezegen, bir tür "HAC" yerine bile dönüþmüþ olabilir. Nasýl ki üst üste duran birkaç parça taþa "Yatýr olabilir!" dendikten sonra insan akýný yaþanýyorsa (Ki burada kullanýlan "insan" kavramý, dýþ görünüþ olarak insana benzeme kriterine dayanamaktadýr, zekaya deðil) belki burasý da dinlenme tesisinden, DÝN-lenme tesisine terfi etmiþtir. Zaten ufolarýn gökte (semada) kendi çevrelerinde dönmesini hep sema ibadetine, hep ayný yerlerde dönüp durmalarýný da "TAVAF" olgusuna benzetmiþimdir.

Ziyarete gelen uzaylý hacýlarýn dinlerinin-ibadetlerinin çeþitliliði ve onlarý kopya eden atalarýmýz sayesinde, insan medeniyetinin bugünkü "DÝN Cenneti" durumunu açýklayabiliriz. Ýnsanlar ve diðer uzaylýlar ("Uzaylý" kavramý burada, uzayda yaþama kriterine dayandýrýlmýþtýr) için "cennet" var mý bilinmez ama farklý inançlar için cennet gibi bir dinlenme tesisi var!
Samanyolu Galaksisi, Avcý Kolu, Güneþ Sistemi, 3. Gezegen, 500 milyon km. geride! <<<

- Where are you from??
- From Black Sea Planet!
- I see...

Gelecek Programýn Tartýþma Konularý:
(1) Besin Pramitlerini Kimler Yaptý-Yapýyor?; Diyetler, masum mu yoksa uzaylýlarýn Dünya'yý ele geçirme planlarýnýn bir parçasý mý?
(2) Oyuncaklarda UFO Parmaðý; Topaçlar
(3) Biz Ýnsanlar Uzaylý mýyýz Yoksa Dünyalý mý?
(4) Avrupa Birliði Bir "Uzaylýlara Ýnananlar" Kulübü mü?
(5) Barþçýlar mý Yoksa O Kadar da Farklý Deðil miyiz Birbirimizden?

Gelecek Yazýlardan Seçmeler;
ÝNEK ÞAMAN & ÝNEK ÞAMAN ASKERDE
ÇÖP ADAM
ARKADAÞ ÞEREFÝNE

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: SELAMUN ALEYKÜM
Gönderen: Uður Bozkurt / .../Türkiye
13 Kasým 2007
Bu yazýnýz için teþekkür ediyorum. Gerçekten düþüncürücü sorular sormuþsunuz. Ýnanýn aklýma yatan þeyler oldu. Bu yazýyý bizimle paylaþtýðýnýz için teþekkürler... UÐUR BOZKURT




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinsel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
A Playlist Story
Yumurtalý Tavuk veya Tavuklu Yumurta
Ýlk Gece Korkusu
Sodom - Gomorra - Endonezya Tanrý Üçgeni
Matitas Manastýrý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuran'a Ayak Basan Ýlk Türk
Noel Baba'nýn Gerçek Hikâyesi
Buzdolabý Adam Elma
Frank Einstein
Yalnýzlýk Üzerine Bir Yanýlma/yanýlsama
Ordu Olmayan Adam
Bill Clift'in Karýsýnýn Anlatacaklarý Var!
Mutlu Olmaktan Mutsuz Olan Adam
Bana Ne! (Cinayet Nedeni)
Hilkat Garibesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sherlock ve Watson [Roman]
Hâlâ Emekleyen Ýnsanlýk [Deneme]
Dünya Kadýnlar Dünü [Eleþtiri]
Türban Baðlamýnda Korunmasýz Dinsel Ýliþki [Eleþtiri]
Bir Mayýs Ýþçisi Gibi Yayýlmak Meydanlara [Eleþtiri]
Numeroloji [Bilimsel]
Koçlarýn Arabalarý & Tanrýlarýn Sessizliði [Bilimsel]
Diyet [Bilimsel]
Repeat After Me: Evren, Evrem, Evre! [Bilimsel]
Ödeme Güçlüðü Çekenler [Bilimsel]


ömer kýrat kimdir?

Merhaba edebiyat aþýklarý! Edebiyata duyduðunuz aþkýn karþýlýksýz olmasýna neden olan kiþi, yani edebiyatýn gönlünü kaptýrdýðý, dolayýsýyla sizin aþkýnýza karþýlýk vermemesine neden olan kiþi olarak, büyük bir sorumluluðum olduðunun bilincindeyim. Bu bilinçle, amatör edebiyata büyük bir katký saðlayacaðýna, yeni bir soluk ve beniz getireceðine inandýðým bu sitenin üyesi olarak, üyesi olduðum ve edebiyata yeni bir beniz ve soluk getirip, katký saðlayacaðýna inandýðýmý az önce belirttiðim bu sitedeki yazýn serüvenime sizleri de davet etmekten kývanç duyuyorum ve kývancýn kelime anlamýný tam olarak bilemediðim için þaþkýnlýk yaþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Douglas Adams, Emil Zola, Garcia Marquez, Oscar Wilde, Woody Allen


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ömer kýrat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.