..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




11 Haziran 2006
Kýyamadýðýmsýn  
ismail sarýgene
Gün, eteklerini toplayýp þehrimi terk ederken , ben gecenin karanlýðýný aydýnlatacak gözlerine yalýnayak koþuyorum. Þehrimin bozkýrlarýnda filizlenen iðde dallarýný toplayýp avuçlarýndan mutluluklarýný içmeye geliyorum.


:BBGI:
--- Çatýsýz Hayaller ---

Gün, eteklerini toplayýp þehrimi terk ederken , ben gecenin karanlýðýný aydýnlatacak gözlerine yalýnayak koþuyorum. Þehrimin bozkýrlarýnda filizlenen iðde dallarýný toplayýp avuçlarýndan mutluluklarýný içmeye geliyorum. Akþam kýzýllýðý düþerken okyanuslara, seni hayal ediyorum bulutlarýn avuçlarýnda. Sana gelirken ayaklarýma batan dikenleri toplayýp " yanaklarýn " diye yüreðinden öpüyorum onlarý. Seni fýsýldýyorum çiçeklerin yüreklerine. Susamýþ çardak kuþlarýna avuç içlerimde biriktirdiðim gözyaþlarýný sunuyorum. Dualarýný alýyorum nice yetim kuþlarýn. Sana kavuþmanýn heyecanýnda alnýmdan terler akýyor topraðýn dudaklarýna..Ýliklerim titriyor gözlerini solurken ... Kanýmda tarif edemediðim telaþ anaforlarý. Dilimde mutluluk yaðmurlarýnda bestelenmiþ sevda türküleri. Ellerimde dalýndan yeni koparýlmýþ bir nefeslik çiðdemler. Gözlerinde geceyi emzirmeye geliyorum. Ve dizlerinde göz kapaklarýmý dinlendirmeye geliyorum.

Gözlerindeki Cennetin zemzem kokan sularýnda delicesine kulaç atmaya geliyorum. Güneþ karanlýklarý elerken avuçlarýnda sana yaðmaya geliyorum. Yaðmurun ýslaklýðýný giyinip üzerime dudaklarýndaki vuslatý öpmeye geliyorum. Gelirken uçurumlara hayallerimden köprüler kuruyorum. Çið tanesi ýslaklýðýndaki kirpiklerine uzanýp güneþi senin yüreðinde karþýlamak istiyorum. Geldiðimde” hayalen “ kollarýna sarýlýp varlýðýný soluyacaðým. Göðündeki beyaz bulutlarla yýkayacaðým hasretinde küllenen dudaklarýmý.

Çatýsýz hayallerimde bedenimi senin gözlerine kapatýp sabah ezaný okunmadan göz kapaklarýndan güneþe selam durmalýyým. Gece, güne yenik düþmeden ben uykuya dalmýþ kardelenleri uyandýrmalýyým. Ve tenini gül kokulu yaðmurlar yýkarken , ben kýrgýn düþlerimi göðsüne yaslayýp senin avuçlarýnda mutluluklarý kana kana içmeliyim. Sana küçük ellerimden gecenin karanlýðýnda nice hayali yýldýzlar çizmeliyim. Güllerle yýkanmýþ saçlarýnýn kokusuyla ýlýk meltemleri kýskandýrmalýyým. Rüzgar, yavru ceylanlarý üþütmeden ben utangaç yanaklarýndan topraða bir cemre misali yuvarlanmalýyým.

Her soluk aldýðýnda dalgalarýn kýyýlarý dövdüðü zamanlardan kalma kýrýk uçurtmalarýmý toplayýp yeni fideler ekiyorum ezik gül bahçelerine. Goncalar düþerken yüzün coðrafyasýna, ben kuytu köþelerde ay teninin kokusunu soluyorum. Küçük ellerimle bakýr tenli bulutlarýn yüreðine “gözlerini “ çiziyorum. Bu gece “ gözlerindeki Cenneti “ soluyup sabah güneþini senin yanýnda karþýlamak istiyorum. Sonra varlýðýnýn sýcaklýðýna uyanýp senin avuçlarýndan mavi semaya kanatlanmalýyým. Yüzünün ince çizgilerinden kayýp güneþin eteklerine koþmalýyým. Pencerene gün doðmadan yüreðimle alnýna baharlarý , dudaklarýmla gözlerine yýldýzlarý býrakýp engin okyanuslara koþmalýyým.

Geldiðimde yüreðimin sýcaklýðýný hissetmeyeceksin. Göz kapaklarýn hulyalara dalarken ben yataðýna gülleri serpiþtireceðim. Usulca saçlarýný tokasýndan çözüp yýldýzlarý iþleyeceðim saç tellerine. Yumduðun avuç içlerini sen fark etmeden açýp ince çizgilerine yaslanýp mutluluklarý soluyacaðým. Kurumuþ dudaklarýna gözlerimin ýslak nemini býrakýp ayak uçlarýna taze papatyalarý sereceðim. Ve kuþluk vakti, dudaklarýmla usulca yüreðini öpüp pencerenden güvercinin ayak uçlarýna tutunup þehrime döneceðim. Sabah uyandýðýnda gözlerinin sevdaya gülümsediðini fark edeceksin. Güneþin, bu sabah tenini bir baþka ýsýttýðýný ve hoyrat rüzgarýn daðýnýk saçlarýný usulca taradýðýný hissedeceksin. Suskun duvarlar dile gelip kulaðýna “ sevda “ türkülerini fýsýldayacaklar. Ve bu sabah ekmeðin kokusu bir baþka olacak. Rüzgarýn, koynuna baharlarý doldurduðunu ve omuzlarýnda nice yetim kuþlarýn soluduðunu fark edeceksin. Avuç içlerinin anlamsýz terlediðini ve dudaklarýnýn sebebsiz titrediðini hissedeceksin. Penceredeki boynu bükük ciceklerin sana seslendiðini duyar gibi olacaksýn. Ve en sonunda aynaya gülümsediðinde beyaz peçeteye yazýlý þu notu okuyacaksýn ;

“ Gül yüreklim ;
Bu gece, yüreðine uzanýp sabaha kadar ýlýk nefesinde gezindim durdum.Kah kirpiklerinde rüzgarlarý kovaladým kah avuç içlerinde yavru keklikleri uyandýrdým. Dizlerine baþýmý yaslayýp sabaha kadar her soluðuna bir dua ekledim. Varlýðýnýn huzurunda nice seni seviyorum kelimelerini fýsýldadým kulaðýna. “ Geldiðinde niye uyandýrmadýn beni “ der gibisin. Biliyorum. Uyandýrmaya kýyamadýým iþte. Eðer uyandýrsaydým seni , gül kokulu Melek’lerin yüreðini güllerle yýkamasýna ve yetim güvercinlerin dudaklarýna baharý býrakmasýna engel olacaktým. Kýyamadým o kuru dudaklarýndan öpmeye. Kýyamadým iþte. Ve giderken her zaman beni soluman icin yüreðimi “ ýlýk nefesine “ býraktým. . Kýyamadýðým yüreðine nice seni seviyorum cümlelerini yolluyorum…”

“ Ýyi ki varsýn .
Nefesine dokunamadýðým,
Yüreðimde soluduðum cansýn.
Sen, kýyamadýðýmsýn,
Mutluluklarda nefes aldýðýmsýn…”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.