..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > ERDEN ERKÝN




10 Haziran 2006
Gonca Gül  
ERDEN ERKÝN
Kimdi bu kadýn, beni neden böyle etkilemiþti, hakkýnda araþtýrma yapacak kadar ne yapmýþtý bu kadýn? Bir tek adýný öðrenebildim : Gonca Gül... ERDEN ERKÝN


:BHIDC:

GONCA GÜL


Kimdi bu Gonca Gül? Ben neden arýyordum bu kadýný? Bilmediðim, tanýmadýðým bir kadýný neden arýyordum, niçin araþtýrýyordum? Kimdi bu kadýn, beni neden böyle etkilemiþti, hakkýnda araþtýrma yapacak kadar ne yapmýþtý bu kadýn?

Bir tek adýný öðrenebildim : Gonca Gül...

Yýlmadým, araþtýrdým. Bu kadýn kimdi? Ben bu kadýn için neden yollara düþtüm, neden eski þarkýcýlarla, plakçýlarla görüþtüm, neden Ýstanbul'da onu aradým?

Oysa onu bulamayacaðýmý adýmýn Erden Erkin olduðunu bildiðim gibi biliyordum. Bu kadýn kimdi, beni neden böylesine derinden etkilemiþti? Her kadýn beni böyle etkilerse bu dünyayla iþim vardý, sahi azýcýk deli miyim ne, hiç tanýmadýðým bir kadýný araþtýrýyordum.


Ben buydum iþte, ben böyleydim; tükenen bir neslin son temsilcisiydim. Ben arardým, ben hiç tanýmadýðým birini de araþtýrýrdým, ben bu dünyanýn adamý deðildim. Azýcýk kaçýk, azýcýk uçuktum, ben bendim! Baþkasýna benzemezdim.

Bu kadýn, aradýðým kadýn Gonca Gül'dü.

Ne yazýk ki kadýný kimse tanýmýyordu. Ne þiirini besteleyip þarký yapan, ne de plakçýsý onu tanýmýyordu, kimse görmemiþti onu, kimse bilememiþti, kimse sevememiþti onu, o sadece birini sevmiþti. Bu biri kimdi? Onu da kimse bilmiyordu, kimse tanýmamýþtý. Bilinmeyen tek þeyi öðrenmiþtim ve anýmsadýkça için için aðlamýþtým.

Gonca Gül Ýstanbul'daydý. Ýstanbul'da yaþamýþtý. Gazinolarda þarkýcýydý, bu olay 1950' lerin sonunda ya da altmýþlarýn baþýnda olmuþtu. Þimdi Gonca Gül piyasada olsa eminim ortalýðý siler süpürürdü, þimdiki olanaklar ona sunulsa en ünlü þarkýcýlardan biri olurdu.

Ne yazýk ki Gonca Gül sadece pavyon þakýcýsý olabilmiþti . Görüldüðü en son yer Gaziantep pavyonlarýydý. Ýstanbul'u bir aþk için terk etmiþti.

Birini çok sevmiþti, þimdiki zamanlarda görülmeyen, bilinmeyen çok büyük bir aþktý, þimdiki gençlerin enayilik dediði türden. Her þeyini sevdiði adama vermiþti. Servetini, kadýnlýðýný, aþkýný...Aklýnýza ne gelirse herþeyini bu adama vermiþti Gonca Gül.

Sonra bir gün adam elinde avucunda ne varsa alýp kayýplara karýþmýþtý. Sonralarý baþka bir kadýnla birlikte olduðunu duymuþtu.

Gururluydu Gonca Gül. Bir defa bile olsun aðlanmadý, sýzlanmadý, adamý görmeye bile gitmdi. Bir gün Ýstanbul'u terk etti. Gidiþ o gidiþ...Bir daha Ýstanbul'da onu gören olmadý. Anadolu pavyonlarýnda uzun yýllar þarký söyledi, en son Gaziantep pavyonlarýnda görüldü. Çok uzun yýllardýr ne gören var, ne de yerini bilen. Belki de ölmüþtü.

Yaþýyorsa da çok yaþlý biri olmalýydý.

Öðrenbildiðim öldüðüydü ve yerini kimsenin bilmediði.

Ve adýnýn, gerçek adýnýn Gonca Gül olmadýðýný da öðrendim. Bu sahnelerdeki takma adýydý. Gerçek adýný bilen çok az kiþi, en çok üç beþ kiþi ya vardý, ya yoktu. Sanýrým bilenler de hayatta deðildi.

Gonca Gül'ün öyküsünü anlattým size. Aþaðýda þarkýsýný duyunca siz de tanýyacaksýnýz ve þarkýsýný duymamanýz mümkün deðil. O þarkýyla bütün þarkýcýlar ünlü olmuþtu.

Ýþte þarký...Yýl 1960' larýn baþý, ben dünyada yokum o zaman!

Makam: Kürdili-Hicazkâr
Usûl : Düyek
Beste: Bâki Duyarlar
Güfte: Gonca Gül


Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim?
Herþeyimi uðruna ben boþ yere mi verdim?
Yalan sözlerle aldatýp, "seninim" derdin,
Herþeyimi uðruna ben boþ yere mi verdim?


ERDEN ERKÝN...
GONCA GÜL / Gerçek yaþam öyküleri...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidenin Ardýndan...
Samanyolu

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mazi Ýçimde Yaradýr
Bir Gidiþ Gittin Ki…
Bayramýn Ýlk Günü...
Bu Gece Yýlbaþý
Bir Aný
Mankenler Dünyasý
Tuhaf Bir Raslantý
Aþkýn Hüzünlü Yüzü...
Kýsmet
Eski Dostlar...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seninle Aþkýmýz [Þiir]
Karanlýðýn Gözleri [Þiir]
Son Bölüm [Þiir]
Ýçimdeki Fýrtýna [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Sen de Gittin Oldun El [Þiir]
Mutluluk Masallarý... [Þiir]
Armaðan [Þiir]
Sabah Saat Beþti [Þiir]
Doðanýn Deðiþen Dokusu [Þiir]


ERDEN ERKÝN kimdir?

Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Eðer düþmeseydim ayrýlýklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKÝN Uluslararasý Turizmci

Etkilendiði Yazarlar:
Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr. ERDEN ERKÝN


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDEN ERKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.