..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Anýl Gökpek




22 Mayýs 2006
Et Suyuna Bulgur Pilavý  
-Kanýnýzý Donduracak Gerçek Yaþam Öyküleri-

Anýl Gökpek


Ýþte tam da o sýrada korkunç bir patlama sesi duydum ve yerimden sýçradým. Bu ses bir bombanýn ya da tüpün patlamasý kadar þiddetli deðildi; ne var ki, týpký beklenmeyen bir anda patlayýveren bir balon gibi tedirgin ediciydi.


:CCEH:
Hale Demirkesen - ANKARA


    Üniversiteyi Ege’nin bir kasabasýnda okudum. Sosyal yaþamýmýz okuldan çok bu ufak, sakin kasabaya baðlýydý. Kasaba çevresinde yürüyüþe çýkmak niþanlýmla en büyük eðlencelerimizdendi. Arkadaþlarýmýzla beraber çevreyi keþfe çýkar, buna zaman bulamadýðýmýzdaysa kasaba meydanýna bakan dükkanlarda vakit geçirirdik.
   Nemin boðucu olduðu bir Haziran sabahý, yine meydana bakan bu dükkanlardan birinin önünde oturmuþ gölgenin ve çayýn tadýný çýkarýyorduk. Niþanlým dükkan sahibiyle tavla oynuyordu. Ben de bunu fýrsat bilmiþ ve sýrtýmý dükkanýn önündeki direðe verip gazetenin bulmaca ekine gömülmüþtüm.
   Ýþte tam da o sýrada korkunç bir patlama sesi duydum ve yerimden sýçradým. Bu ses bir bombanýn ya da tüpün patlamasý kadar þiddetli deðildi; ne var ki, týpký beklenmeyen bir anda patlayýveren bir balon gibi tedirgin ediciydi. Hemen patlamanýn ardýndan, arka tarafýmdan hafif bir düþme sesinin yükseldiðini duydum ancak ilk sesin yarattýðý telaþtan olacak buna pek önem vermedim ve dükkan sahibine sordum.
   - Neydi bu ses?
   Ahmet Bey, bununla çok sýk karþýlaþtýðýný belli eden bir gülümsemeyle, ve baþýyla hemen arka tarafýmý iþaret ederek, cevapladý sorumu:
   - Güvercin patladý.
   Aðýr aðýr arkama döndüm. Ahmet Bey devam etti:
   - Buranýn elektrik tesisatý eski tiptir. Bu direklerde tam köþeye denk gelen fincanlarýn üzerine konan kuþlar havalanmak üzere kanatlarýný açar açmaz iki sokaðýn elektrik telleri arasýnda geçiþ oluþtururlar. Vücutlarýndan geçen yüksek akýma dayanamadýklarýndan, böyle balon gibi patlarlar.
   Böyle bir þey bana anlatýlsa buna inanamazdým sanýrým. Ne var ki o an, arkama dönüp baktýðýmda kanýt gözlerimin önündeydi. Ve zavallý hayvanýn gagasýndaki iki ufak delik birer damla kanla örtülmüþtü. Damlalardan biri, birden, gözyaþý gibi akýp topraðýn üzerinde minik, koyu bir leke býraktý. Öyle sanýyorum ki bu aný ömrüm boyunca unutamayacaðým.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: YN: Mizah Bunun Neresinde ?
Gönderen: Anýl Gökpek / ,
3 Ekim 2008
Mustafa Bey öncelikle sorduðunuz için teþekkür ederim. Önceden de böyle bir soru gelmiþti ve ben sorunun sahibi Sn. Özgür Bey'i özel bir mail ile yanýtlamýþtým. Ancak madem ki bu karýþýklý devam ediyor buradan, sizin vesilenizle bir genel açýklama yapayým. Elbette ki böyle bir olayý mizah olarak adlandýrdýðým yok. Burada anlattýðým acý öykü, yüksekokul yýllarýmda yaþadýðým kasabada, Tarsus'a baðlý Yenice kasabasýnda yaþadýðým bir olayýn yazýya dökülmesinden ibarettir. Bu olay tamamen gerçektir. Burada mizahi olan taraf, (Ayný baþlýklý diðer öyküde de görebileceðiniz gibi) tamamen baþlýkla ilgili. Bildiðiniz gibi buna benzeyen komik bir baþlýk bir dönem oldukça popülerdi: Tavuk Suyuna Çorba - Yüreðinizi Isýtacak Gerçek Öyküler. Bu baþlýk altýnda yayýnlanan öykülerin saðlýksýz olduklarýný, dünyayý tozpembe yansýtýp bir tür yanýlsama yarattýklarýný düþünüyorum. Bahsi geçen o dizinin mizahý da bu yorum ekleme inceliðini gösterdiðiniz baþlýktýr: Et Suyuna Bulgur Pilavý - Kanýnýzý Donduracak Gerçek Yaþam Öyküleri. Bunu yazmamda sadist bir amaç aramayýn. Tek derdim yaþamda bunlarýn da bulunduðunu, bunlarýn da en azýndan diðerleri kadar hatta belki daha da fazla anlatýlmayý hakettikleridir. Yorum için tekrar teþekkür ederim. Anýl GÖKPEK

:: Mizah Bunun Neresinde ?
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
3 Ekim 2008
Yazýnýzda mizahi taraf göremedim.Böyle bir olayý, gülmece gözüyle görmüyorsunuzdur umarým.

:: Güzel, ama mizah yaný yok.
Gönderen: özgür yenigün / Kýrýkkale/Türkiye
31 Aðustos 2007
Güzel bir hikayeydi de iþin içinde mizah göremedim. Siz gayet acýklý bir hikaye gibi anlatmýþsýnýz bence. Haksýz mýyým?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Et Suyuna Bulgur Pilavý - II
Birkaç Not

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nasýl Zengin Oldum
Metin Þentürk'e Açýk Mektup
Belli Olmaz
Her Þey Güllük Gülistanlýk
Müptela
Kapý - 2 -
Kapý - 1 -
Þehrin Ýstenmeyen Tüyleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aslan'ýn Hikayesi [Roman]
Kim Kiminle Nerede Ne Zaman [Roman]
Dýþýmýzdaki Þeytan [Roman]
Ada [Roman]
Büyük Yazardan Okurlarýna Açýk Mektup [Roman]
Lukacs [Roman]
Kaan Ilgaz Bilmecesi [Roman]
Mini Sosyal Bilimler Ansiklopedisi - Cilt III [Deneme]
Dinin Açtýðý Yaralarý, (Hastayý Daha da Kötüleþtirmemek Adýna) Dini Görünen Ancak Ýlmi Merhemlerle Tedavi Etmeye Çalýþýrken, Sunulan Yeni Merhemin Yanlýþ Yorumlanýp Yeni Bir Dini Akým Oluþturmasý ve Bu Akýmýn Önünün Alýnamamasý Üzerine Bir Tarih Dersi [Deneme]
Mini Sosyal Bilimler Ansiklopedisi - Cilt I [Deneme]


Anýl Gökpek kimdir?

Kayýp kuþak gerçek mi? Yoksa sadece bir efsaneden mi ibaret?

Etkilendiði Yazarlar:
Oðuz Atay, James Joyce, Sabahattin Ali


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Anýl Gökpek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.