..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Musa Takçý




28 Mart 2006
Dostluk Üzerine  
Musa Takçý
Kimi zaman hayat o kadar sýkar ve insanýn üzerine gelir ki iþte özellikle öyle zamanlarda bir dostu bulup,sanki kendi kendimizle konuþur gibi onunla konuþmak ,onunla dertleþmek , dünyanýn en güzel þeylerinden biri olsa gerek.


:CDFE:
Kimi zaman hayat o kadar sýkar ve insanýn üzerine gelir ki iþte özellikle öyle zamanlarda bir dostu bulup,sanki kendi kendimizle konuþur gibi onunla konuþmak ,onunla dertleþmek , dünyanýn en güzel þeylerinden biri olsa gerek.Ýçtenliðin,vefanýn ve anlayýþýn yavaþ yavaþ azalmaya baþladýðý günümüzde,insan o kadar özlemini duyuyor ve arýyor ki samimi ve içten bir dost sesini.Birçoðumuz bu duygularý taþýyor olsak da kolay kolay böyle bir dostu da bulamayýz. Çünkü kolay bir oluþum deðildir dostluk,arkadaþlýklardan çok farklý bir duygudur.

Dostluklarýn en güzel yönü,iliþkilerdeki açýklýk,içtenlik ve soyluluktur.Dostluklarý uzun soluklu yapan da budur zaten.Hiçbir çýkar gözetmeksizin sürdürülen iliþkiler ve karþýlýk beklenmeden yapýlan fedakarlýklar,dostluklarý uzun süreli yapmakta ve bu dostluklara asil bir hüviyet kazandýrmaktadýr.Dostlukta erdem vardýr,hoþgörü vardýr,her türlü þartta insaný kuþatan ve kucaklayan bambaþka bir sýcaklýk vardýr.Dost en kritik zamanlarýmýzda bile yanýmýzda olan, en aykýrý düþüncelerimizi bile bizimle paylaþan ve her þeyden önemlisi,bize güvenen ve güven veren insandýr.Rahatlýkla þunu söyleyebiliriz ki, acýlarý ve sevinçleriyle bize sunulmuþ bu hayat ,ancak dostlarýmýz sayesinde bir anlam kazanacaktýr.Çünkü paylaþýlmayan sevinçlerin zamanla coþkusunu yitirip sýradanlaþtýðý;acýlarýnsa, bizi içinden çýkýlmaz karanlýklara sürükleyerek tükettiði ,bilinen bir gerçektir.

Gerçek dostluklar,ancak insani deðerleri iyi özümsemiþ insanlar arasýnda kurulan dostluklardýr .Bu dostluklarda,dostluðu ayakta tutan ve ona hayat veren tüm deðerleri görmek mümkündür .Gerçek dostluklarda hiçbir zaman çiðlik ve onursuzluk yoktur,karþýlýklý güven ve tereddütsüz paylaþým vardýr.Bir de,insani deðerleri iyi özümseyememiþ,birtakým saplantý ve zaaflarý olan insanlarý kurduklarý,temeli menfaate dayanan dostluklar vardýr ki bunlar yalancý dostluklardýr.Bunlarýn gerçek dostluklarla uzaktan yakýndan bir ilgileri yoktur.

Zihinlerimizde bir sürü soru iþaretleriyle yaþadýðýmýz bu dünyada eðer sonuna kadar güvene bileceðimiz dostlarýmýz yoksa,hayat daha da çekilmez gelecek ve yalnýzlýðýmýz korkunç boyutlara ulaþacaktýr.Bu yalnýzlýða yuvarlanmamak için,dostlar edinmeli ve gerçek bir dost olmalýyýz.Yalnýz,bunu gerçekleþtirirken de,ünlü Alman filozofu Nýetzsch’nin dediði gibi “Dost edinmek isteyen,onun uðruna savaþmaya da istekli olmalýdýr.”






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Dostluk!
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
24 Nisan 2006
"Gönül ne kavhe ister , ne kahvehane; gönül bir dost(sohbet) ister, kahve bahane," demiþ atalarýmýz....Güzel bir yazý okudum.Haklýsýnýz!Her zaman; içimizi rahatça dökebileceðimiz, sevinçlerimizi ve üzüntülerimiz paylaþabileceðimiz bir dosta ihtiyaç duyarýz......Ancak devir deðiþti.Çeþitli nedenlerle; eskisi gibi güçlü dostlar bulamýyoruz , kendimiz de -belki - iyi bir dost olamýyoruz.Tabi bu durumun nedenleri çok...Dostsuz- arkadaþsýz kalmamanýz dileðiyle....Sevgiyle kalýn....Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ön Yargýlarýmýz
Bakmak ve Görmek

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayata Karýþmak [Þiir]
Kýzýla Boyanan Günler [Þiir]
Açýlacak Kapýlar [Þiir]
Sen Hiç Öðretmene Benzemiyorsun [Öykü]
Serkeþ Hasbi [Öykü]
Þiir Sanatý ve Türk Þiiri [Ýnceleme]
Öz Güven Duygusu [Ýnceleme]


Musa Takçý kimdir?

Yazmayý ,bir yaþam biçimi haline getirmeye çalýþan ve bu alandaki ustalarý takip eden bir yazar adayý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
yazýn anlamýnda hafýzalarda yer eden yerli yabancý tüm yazarlar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Musa Takçý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.